Lattiakaivo puhtaaksi

Kirjoittaja: Taija

Yritän pitää kiinni siitä, että sauna pestään jouluksi ja juhannukseksi, jotta sen säännöllinen pesu ei unohdu. Näin sauna tulee siis pestyä kahdesti vuodessa, mikä on meidän käyttötahdilla sopiva pesuväli. Lattiakaivojenkin pesulle pitäisi keksiä jokin kätevä muistisääntö, sillä nyt niitä ei tule yleensä pestyä kuin saunanpesun yhteydessä ja silloin kun sille päälle satun, mikä on aivan liian harvoin.

Tänä vuonna pesin saunan jo marraskuun alussa, mutta jostain syystä jätin homman hieman kesken eli lattiakaivot sekä saunan että suihkun puolelta jäivät puhdistamatta. Nyt siis käydään niiden kimppuun.

Välineiksi valikoituivat kumihanskat, lattiakaivoharja, yleispuhdistussuihke, Sinisanko sekä lattiakaivosuodatin.
Saunan lauteiden alla piileskelevä likainen lattiakaivo kaipaa puhdistusta.

Lattiakaivon puhdistuksen vaiheet

1. Irrota lattiakaivon kansi ja irti lähtevä sisäosa. Sinin lattiakaivoharjassa on koukku, jonka avulla onnistuu kannen irrottaminen. Poista irtoroskat ja hiukset, mikäli käytössäsi ei ole ollut lattiakaivonsuodatinta. Käytä suojahanskoja niin homma ei tunnu läheskään niin inhottavalta.

2. Laita irrotetut osat ämpäriin likoamaan. Täytä ämpäriin tarpeeksi lämmintä vettä, jotta osat peittyvät. Suihkuta sekaan yleispuhdistusainetta, esimerkiksi Sinin yleissuihke käy hyvin.

3. Laske lattiakaivoon hieman puhdasta vettä, jonka jälkeen suihkuta sinne pesuainetta. Lattiakaivon sisällä on yleensä rasvaista likaa. joten sen pesuun kannattaa käyttää pH-arvoltaan emäksistä eli rasvaa irrottavaa pesuainetta, kuten Sinin keittiösuihketta tai yleissuihketta. Anna pesuaineen vaikuttaa hetki.

4. Harjaa lattiakaivo joka puolelta. 

5. Harjaa irto-osat sangossa.


6. Huuhtele kaikki osat ja lattiakaivo.

7. Laita sisäosa takaisin paikalleen.

8. Aseta uusi tai puhdistettu lattiakaivosuodatin. Suodatin pysäyttää viemäriin menossa olevat hiukset, karvat ja muut roskat. Suodattimen ansiosta lattiakaivo on helpompi puhdistaa. Suositus etenkin kaikille pitkähiuksisille!

9. Kansi paikoilleen ja valmista!

-Taija

Kommentit:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *