Kesälomareissun pelastajat

Kirjoittaja: Essi

Autoilu kesälomareissu

Kotimaanmatkailu ja sitä myötä autoreissut ympäri Suomen ovat tänä vuonna varmasti ajankohtaisia monessa perheessä. Mekin reissaamme autolla kotimaassa perheen kanssa. Kesälomareissulla auto pysyy siistinä muutaman vinkin avulla.

Ikkunaliina Tuulilasi

Ennen reissuun lähtöä kannattaa autoon tehdä pieni siistiminen, jotta matkanteko on mukavampaa. Jos auto on muuten siisti, on pari juttua, joka kannattaa kuitenkin aina hoitaa ennen matkaan lähtöä. Ensimmäinen ja tärkein asia mielestäni on tuulilasin puhdistus niin ulkoa kuin sisältä, sillä mikään ei ole tympeämpää kuin ajaa kohti laskevaa aurinkoa niin, että tuulilasi on likainen ja näkyvyys nollassa. Sisäpuolelta pesen tuulilasin ikkuna- ja peililiinalla ja lasipinnoille tarkoitetulla pesuaineella. Tuulilasin sisäpinnan puhdistamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta jälki on huolellista ja tuulilasin pinta on kirkas kun matkaan lähdetään.

Toinen kotoa lähtiessä tehtävä matkustamismukavuutta lisäävä asia on pölyjen pyyhintä ohjaamosta ja kojelaudalta. Helpoiten pölyjen pyyhkiminen onnistuu näppärällä pölykintaalla. Valmista tulee nopeasti ja kintaan voi ravistella ulkona puhtaaksi, sujauttaa vaikka hansikaslokeroon ja tarpeen tullen ottaa esille pölyjen pyyhkimistä varten.

Matkalla evästaukoja pidettäessä kosteat pikasiivousliinat ovat nousseet arvoon arvaamattomaan, sillä jätskit, limut ja kahvit tekee väkisinkin sotkua autoon. Kun tahrat pyyhkäisee jo tuoreeltaan kostealla liinalla, ei autoon jää pysyviä tahroja lainkaan ja auto pysyy siistinä pitkänkin reissun ajan.

Pikasiivousliinoille tulee käyttöä myös silloin kuin lokki tähtää läjänsä juuri pestyn auton konepellille. Vaikka läjä olisi ehtinyt kuivua, kostea liina irroittaa lian kyllä.

Sini Roskapussi Kierrätysmuovi

Roskapussit on aina tarpeen autoreissulla, jotta eväiden ja jätskien kääreet saa heittää suoraan roskapussiin, eikä niitä tarvitse jälkikäteen keräillä ovitaskuista ja muualta, vaan kohteeseen saavuttua tai huoltoasemalle pysähdyttyä saa heittää roskapussin suoraan roskikseen. 100% kierrätysmuovista valmistettuja roskapusseja on mukava käyttää.

Lemmikki autossa

Tarraharja Autossa

Mattoteippiharja on mainio apu autossa koiran karvojen poistoon. Bruno-koira on oikein hyvä matkustaja, mutta karvojen määrä autossa on välillä ihan älytön ja meidän muiden matkustajien vaatteet on helposti täynnä koiran karvoja perille päästyämme. Kun isolla teippirullalla harjailee penkit ja lattiat säännöllisesti puhtaaksi, ei pienemmälle teippiharjalle ole ihan niin paljon tarvetta. Miniteippiharja on kuitenkin aina hyvä lisä käsilaukkuun. Huomasin muuten myös, että mattoteippiharja toimii hyvin myös rantapäivän jälkeen kun hiekkaa kertyy jalkatilaan väkisinkin, vaikka kuinka koittaisi putsata hiekat jaloista. Auton tekstiilimaton kun pyyhkäisee teippiharjalla, on hiekat tiessään!

Näiden asioiden avulla auto pysyy siistinä koko reissun ajan ja matkustaminen on mukavaa koko porukalle!

Mukavia kesälomareissuja kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *