Paluu arkeen – Vaatehuolto sesongin vaihtuessa

Kirjoittaja: Essi

Säilytyslaatikko Sini

Pitkän ja aurinkoisen kesän jälkeen meilläkin on siirrytty pikkuhiljaa kohti arkea ja arjen rutiineja. Vaikka vielä on ollut oikein kauniita kesäkelejä, on kirpeissä aamuissa ollut jo hiukan syksyä ja kaikista kesäisimmät hellevaatteet alkavat jäädä joutilaaksi. Kun vähitellen siirrytään kohti syksyä, on aika pestä ja pakata kesävaatteet odottamaan ensi vuotta.

Meidän pyykkihuolto tapahtuu kodin kellarikerroksessa, jossa meillä on pieni nurkkaus pyykinpesua ja kuivattamista varten. Koska kellarissa on tiiliseinät, en ole kovin heppoisin perustein lähtenyt ruuvaamaan seiniin reikiä naulukoita ja koukkuja varten. Siksipä ilahduin Sinin käytännöllisistä ripustimista, jotka saa laitettua oveen näppärästi pyykkien kuivattamista varten.

Sini Lakana Ja Pyyhekuivain Oveen

Lakana- ja pyykekuivain on tarkoitettu oven päälle ja siinä on kaksi tankoa, johon voi ripustaa pyyhkeet ja lakanat kuivumaan. Kuivain on hyväksi myös oven pinnalle, sillä kuivainta käytettäessä kosteat pyykit ei ole oveen kosketuksissa. Meidän kellarin vanhoista ovista suurin osa on kuivaimelle liian kapeita, mutta onneksi sentään yksi ovista on riittävän leveä. Kuivaimeen voi toki ripustaa lakanoiden ja pyykkien lisäksi muitakin vaatteita sekä henkarissa kuivumassa olevia vaatteita.

Sini Lakana Ja Pyyhekuivain Oveen

Sini Olli Oviripustin

Olli-oviripustimeen voi laittaa henkarit roikkumaan ja pysyypä ripustettava kuivaustelinekin siinä. Oviripustin on kyllä kaikista näistä Sinin pyykkihuollon tuotteista oma suosikkini, sillä tykkään kuivattaa suurimman osan omista vaatteistani henkarilla ja ongelmana on ollut se, mihin ne kaikki kuivuvat vaatteet henkareineen ripustaa.

Sini Kuivausteline Frame

En tiedä teistä, mutta itse olen aivan kyllästynyt rimpuloihin pyykkitelineisiin, joiden “narut” notkuu ja jotka eivät pysy pystyssä ja joiden jalat naarmuttaa lattiaa suojatulppien kadottua. Tyylikkään mattamustan Frame kuivaustelineen kanssa ei ole luettelemiani ongelmia, sillä teline on todella tukeva ja sen ripustustangot ovat paksut ja sen vuoksi pyykki kuivuu ilmavammin. Mattamustana se maastoutuu kellarin mustalle matolle varsin kivasti!

Sini Pesupussi Kengille

Kesävaatteiden lisäksi myös kesäisimpien kenkien huoltaminen ja pakkaaminen säilytykseen on ollut ajankohtaista. Pesupussi kengille on ihan loistokeksintö. Pesen valkoisia kenkiä pitkin kesää pyykkikoneessa ja niin tekee myös perheen teinit. Lisäksi meillä pestään paljon urheilukenkiä ympäri vuoden. Nämä pehmustetut pesupussit suojaavat niin pyykkikonetta kuin kenkiäkin ja pysyvät hyvin kiinni koneessa. Kosteat pikasiivousliinat on myös huipputuote kenkien puhdistamiseen ja niillä on hyvä tehdä pikainen freesaus kengille. Kun kengät laittaa säilytykseen puhtaana ja siistinä, ne on ilo sitten keväällä ottaa jälleen esille.

Sini Säilytyslaatikko

Sini Säilytyslaatikko Vaatteet

Kankaiset säilytyslaatikot on kätevät sesonkivaatteiden säilytykseen. Ajattelin pakata näihin sinisiin, kivannäköisiin laatikoihin omia kesävaatteitani syksyn ja talven ajaksi. Vastaavasti sitten taas keväällä näihin voi laittaa talvisemmat vaatteet, joille ei kesällä ole niin käyttöä.

Sini Teippiharja

Vaikka en talvisäilytykseen vaatteita silitäkään, uudistin myös vanhaa silityslautaa. Sen ilme piristyi kummasti uudesta päällisestä. Oskar-silityslaudenpäällinen on helppo asetella laudan päälle ja kiinnittää narukiinnityksellä. Pelkän päällisen uusiminen on ekologista ja säästää toki myös rahaa, kun ei tarvitse uusia koko silityslautaa.

Sini Silityslaudan Päällinen Oskar

Sini Vaatehuolto

Onko sinulla tapana huoltaa ja pakata kesävaatteita sesongin vaihtuessa?

Mukavaa alkavaa syksyä kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *