Syksyn suursiivous

Kirjoittaja: Essi

supermoppiKun elämä nyt syksyn myötä on keskittynyt jälleen sisätiloihin, on aika tehdä hiukan perusteellisempaa siivousta ja laittaa kesän aikana laiminlyödyt rästihommat kuntoon. Kesällä pikasiivoukset ovat meillä ainakin varsin yleisiä ja koti pysyykin toki paremmin kunnossa, kun ollaan enemmän ulkona ja reissussa. Nyt kun kotona ollaan taas enemmän, syntyy sotkuakin taas helpommin ja on tosiaan ne kesän aikana rästiin jääneet siivoilut tekemättä. Siispä tehdään kunnon suursiivous ja laitetaan koti taas puhtaaksi!

Järjestelyä

Aloitan hommat järjestämisestä ja erinäköisten kasojen raivaamisesta. Kasat ottavat tasot ja pöydät varsin nopeasti haltuun, jos niihin ei välillä tee kunnon iskuja. Tasoille on kiva puhtaaksi pesemisen jälkeen laittaa kauniit säilytyskorit ja toivoa että ne taas tovin aikaa riittäisivät tasolla säilytettäville tavaroille ja järjestys pysyisi yllä. Myös eteinen vaatii järjestelyä ja sieltä onkin hyvä viedä kesäisimmät kengät ja vaatteet talvisäilytykseen pesun kautta. Kun eteisessä on enemmän tilaa, sen mahtuu siivoamaankin paremmin.

syksyn suursiivous

Lattioiden pesu

Lattia on kunnon kuurauksen tarpeessa ja uusi suosikkimoppini pääsee tositoimiin. Supermoppi muistuttaa perinteistä lankamoppia, mutta on materiaaliensa ansiosta nykyaikainen siivousväline, joka sopii erittäin hyvin meidän valkoisten puulattioiden pesuun ja toimii hyvin myös keittiön linoleumilattialla. Mopissa on rimpsuja neljästä eri materiaalista ja ne irrottavat lian tehokkaasti. Kuppipuristimessa puristamalla mopin saa kuivaksi kätevästi ja moppia on helppo liikutella säädettävän teleskooppivarren ansiosta. Tykkään erityisesti tuosta sinisangon sangassa olevasta kolosta moppivarrelle, jossa varsi pysyy loistavasti pystyssä.

supermoppi

supermoppi

Keittiön rästihommat

Keittiössä kunnon siivousta tulee toki tehtyä jatkuvasti läpi vuoden, mutta sokkeleiden pyyhkimistä olen vältellyt pitkän aikaa. Niinpä käyn kontalleni ja pyyhin sokkelit kauttaaltaan läpi. Pesuaineelle ei välttämättä ole lainkaan tarvetta, kun käytän sokkeleiden pesuun supersientä , jonka karkeampi puoli irrottaa tehokkaasti liat ja sileä puoli viimeistelee jäljen. Puhdistin supersienellä myös kaappien ovet ja laatikoiden etulevyt, joita ainakin meidän keittiössä kärsii hangata supersienellä ihan kunnolla, sillä sieni on hellävarainen monenlaisille pinnoille. Keittiössä tartuin myös liesiliinaan ja puhdistin liesituulettimen tavallista paremmin. Liesituulettimen pesusta olen kirjoittanut aiemmin tarkemmin täällä keittiön tehosiivouksen yhtedessä. Jääkaappi olisi myös pesun tarpeessa, mutta se on sen verran suurempi urakka, että jätän sen toiseen kertaan.

supersieni keittiössä

superisieni keittiö

liesituuletin liesiliina

Pölyjen pyyhkiminen

Pölyhuiska saa kyytiä joka huoneessa ja pölymiekka iskee ahtaisiin ja korkeisiin paikkoihin. Erityisesti valaisinten pyyhkiminen on näköjään jäänyt vähemmälle huomiolle kesän aikana. Valaisinten puhdistamisestakin olen kirjoittanut blogipostauksen aiemmin ja sen löydät tästä. Käyn pölymiekalla samalla läpi myös pattereiden välit, jotka on viimeksi pyyhitty pölyistä keväällä ikkunanpesun yhteydessä. Kyllähän sinne olikin kertynyt pölyä kesän aikana! Pölymiekalla on helppo putsata myös kaappien päälliset ja muut korkeat paikat, jonne pölymiekan ansiosta pääsee ilman jakkaraa tai muuta koroketta.

pölyjen pyyhkiminen pölymiekka

syyssiivous

pölyjen pyyhkiminen

Seuraava perusteellisempi siivous meillä taidetaan toteuttaa vasta ennen joulua, siihen saakka saa perusputsaukset riittää!

Kommentit:

  1. Minulla on vanha siivousmoppi. Varsi on hyvä. Voiko siihen saada vain mopin. Onko kiinnitys samanlainen kuin entisessä?

    1. Hei!
      SINI-kiinnitys on pysynyt samanlaisena yli 30 vuotta ja tulee pysymään jatkossakin, joten voit huoletta hankkia uuden SINI-mopin toimivaan varteen.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *