Keittiön tehosiivous

Kirjoittaja: Essi

Keittiön tehosiivous
Keittiön siivoaminen on usein melkoista nautintoa, sillä keittiössä jos missä siivouksen jäljen näkee heti! Tein keittiöön kunnon tehosiivouksen ja testailin samalla Sinin uusia liinoja ja sieniä, joilla tehosiivous sujuikin tosi kivasti ja sujuvasti eikä tehosiivoukseen tarvinnut käyttää tuntikausia aikaa.

Induktiolieden pinttymät saa puhtaaksi Liesisienellä. Liesisienen karkealla puolella voi huoletta jynssätä tahroja ilman että tarvitsee pelätä lieden naarmuuntumista. Hiukan epätasaisen betonitason pesemiseen löysin oivallisen välineen Sini Supersienestä, jonka toinen puoli on niin karhea, että se irroittaa kuivuneetkin tahrat nätisti ilman pesuaineita. Pehmeä puoli sopii hyvin sileiden pintojen, kuten ruokapöydän tai tiskialtaan pyyhkimiseen. Supersienet sileä puoli sopii hyvin myös keittiön kaapinovien putsaamiseen ja karkealla puolella voi irroittaa ovista ne tiukemmat tahrat.

Rosterisen liesituulettimen puhdistaminen

Liesituulettimen peseminen on usein ollut se työläin vaihe keittiön siivouksessa. Sillä aikaa kun liesituulettimen suodatin oli likoamassa lämpimässä vedessä, pyyhin tuulettimen kauttaaltaan pirteän keltaisella Keittiöliinalla. On huippu juttu, että ripustuslenkkiin on kirjoitettu, mihin käyttöön liinat on tarkoitettu. Itse toki tiedän muistakin liinoista, mihin käyttötarkoitukseen ne on, mutta kun perheessä on muitakin siivoajia, on keittiöliinan virkaa toimittanut välillä ikkunaliina tai elektroniikalle tarkoitettu liina.

Rosterinen liesituuletin on varsin hallitseva ja se näkyy niin keittiöön, ruokailutilaan kuin olohuoneeseenkin. Sen rosterisen kuvun siistiksi saaminen on ennen ollut melko tuskaisaa, kun ei ole saanut siitä hohtavaa kuin todella kovan jynssäämisen ja kiillottamisen tuloksena ja hyvin usein siinä onkin ollut tuollaiset kostean liinan jättämät raidat. Niinpä tartuin nyt kovin odotuksin Sinin uuteen Liesiliinaan, joka lupaa poistaa rasvan ja sormenjäljet jopa ilman pesuaineita. Ja näin siistiä jälkeä todella sain aikaan yhdellä ainoalla pyyhkimisellä! Sama liesiliina puhdistaa myös rosterisen kahvikoneen kiiltäväksi ja puhtaaksi ja toki viimeistelee induktiolieden pinnan kunnon pesun jälkeen.

Uunin pikasiivous

Uuniin tein varsinaisen pikasiivouksen ja sen todistaa ennen ja jälkeen -kuvien kellonajat. Neljässä minuutissa sain puhdistettua uunin luukun lasin sisä- ja ulkopuolelta, pyyhittyä pinnat puhtaaksi sekä kiillotettua rosteriset osat. Työvälineinä tässä pikasiivouksessa minulla oli Keittiösieni, jonka karkea puoli irroittaa pinttyneenkin lian uunin lasin sisäpuolelta ja ihan ilman pesuaineita. Pinnat pyyhin Keittiöliinalla, jonka raidallinen pinta pitää muruset hyvin sisällään. Viimeistely eli uunin ulkopinnan pyyhkiminen hoitui liesiliinalla, joka jätti tässäkin tapauksessa rosterin tosi siistiksi.

Uunin luukun pesussa käyttämäni Keittiösieni on myös erinomainen apu valurautapannun pesemiseen. Valurautapannun puhdistamisessa ei kannata käyttää lainkaan tiskiainetta, joten mekaaniselle jynssäykselle on usein tarvetta. Minusta on muutenkin erityisen kiva, että kunnon välineillä keittiön pesu onnistuu ilman pesuaineita ekologisesti. Vesi sekä toimivat välineet riittää ja puhdasta tulee!

Vaikka keittiötä tuleekin toki siivottua päivittäin, tällainen tehopesu tulee tarpeen aina välillä. Tykkään itse tehdä keittiön tehosiivouksen erillään siivouspäivästä, jotta siivouspäivä pysyy simppelinä ja mahdollisimman kevyenä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *