Keittiön suosikkisiivousvälineeni + arvonta

Kirjoittaja: Taija

Olen varmaan sanonut tämän aikaisemminkin, mutta todettakoon vielä kerran: päivän aikana tehdyistä siivouksista suurin osa tulee ehdottomasti tehtyä keittiössä. Varsinkin nyt, kun toinenkin lapsistamme aloitti muutamia viikkoja sitten kiinteiden ruokien syömisen, on keittiössä saanut siivota hieman tavallista enemmän. Vauva harjoittelee syömistä itse sormiruokailemalla, joten sotkua syntyy.

Tässä postauksessa esittelen omat keittiön suosikkisiivousvälineeni, sillä hyvillä välineillä keittiön siivouksesta selviää suhteellisen kivuttomasti jopa monta kertaa päivän aikana.

Ehdoton suosikkini, sekä eniten käytössä oleva siivousvälineeni, on pirteän keltainen keittiöliina. Tämän liinan raidallinen rakenne on se juttu, minkä takia se on noussut suosikikseni: murujen yms. pyyhkiminen on helppoa, kun liina sitoo ne itseensä.

Itselläni on tapana käyttää samaa keittiöliinaa yhden päivän ajan, jonka jälkeen vien sen pesuun. Päivän aikana huuhtelen liinaa ja kuivatan joko hanan päällä tai tiskikaapissa roikkuvassa liinariipuksessa. Liinariipus on ratkaisu niille, jotka eivät halua siivousliinaa näkyville.

Toisinaan ruokailuhetket ovat hieman sotkuisempia kuin toiset, ja tällöin otan käyttöön pikasiivousliinat. Kosteilla pikasiivousliinoilla syöttötuolin sekä lattian puhdistus käy todella kätevästi. Yleensä erittäin puuroiset, tomaattiset tai mustikkaiset syömähetket puhdistankin näillä kertakäyttöisillä liinoilla, sillä käytön jälkeen ne voi hävittää seka- tai biojätteen mukana.

Myös kuivat pikasiivousliinat ovat toisinaan suuri apu keittiön (ja muunkin kodin) siivouksessa. Ne ovat imukykyisiä, niillä kuivaa niin roiskuneet maidot kuin vesivärisotkutkin. Vaikka näistä puhutaankin kertakäyttöliinoina, voi niitä huuhdella ja kuivattaa, ja näin ollen käyttää useammankin kerran päivän aikana.

Meillä on ollut monen vuoden ajan käytössä Sinin vaihtopäätiskiharja. Vaihtopään avulla koko tiskiharjaa ei aina tarvitse olla vaihtamassa, ja mikä on ainakin itselleni plussaa: tiskiharjan varsi ja vaihtopää ovat molemmat valmistettu kokonaan kierrätysmuovista! Tapanani on jatkokäyttää tiskauksesta poistettua vaihtopäätä, ja siirrän sen yleensä alakaapissa olevan tiskiharjan varteen: tätä harjaa käytän pelkästään keittiön altaan pesuun.

Valurautapadan sekä hiiliteräspannun pesuun käytän tummempaa pannu- ja parilaharjaa, joka ei värjäänny yhtä helposti kuin vaalea harja.

Käsitiskiä syntyy siis päivittäin, kun tiskaan suurimmat kipot sekä vauvan puiset ruokalautaset käsin. Tiskiaineen annosteluun käytän tiskikaveria, joka on todellakin nimensä veroinen – tiskikaverin avulla tiskaaminen on mukavampaa, kun tiskiaineen saa annosteltua suoraan harjaan. Tiskikaveri myös säästää tiskiainetta, sillä mikäli tapana on aina puristaa suoraan tiskiainepullosta ”muutama” tippa, saattaa tiskiainetta loppupeleissä kulua melkoinen määrä.

Keittiössä minulla on toisinaan käytössä myös peileille ja laseille tarkoitettu liina, joka on erinomainen esimerkiksi jääkaapin hyllyjen pyyhinnässä (jonka yritän tehdä viikoittain ennen kauppareissua). Liesiliinaa käytän puolestaan nykyisin rosteristen kodinkoneiden pyyhintään: kostutan liinasta yhden kulman, jolla pyyhin pois sormenjäljet, ja kuivalla kulmalla kuivaan ja kiillotan pinnan. Näin rosteriin ei jää pyyhintäjälkiä.

Lisäksi keittiön siivouksessa erityiseksi avuksi olen todennut erilaiset siivoussienet: keittiössä sienistä eniten käytössä ovat vihreät yleissienet, supersieni sekä ihmesieni. Yleissieni siis käy monenlaiseen siivoukseen niin keittiöön kuin kylpyhuoneeseenkin. Vihreällä yleissienellä voi esimerkiksi pestä altaat ja pinnoittamattomat kattilat sekä valurautaisen lieden. Supersieni on puolestaan mahtava apu keittiön tasoihin kuivahtaneeseen ruokaan. Ihmesientä käytän usein viimeisenä keinona kovien pintojen vaikeisiin tahroihin: sillä saa usein lian lähtemään, mutta sen käytössä täytyy olla varovainen. Kaikki materiaalit eivät kestä ihmesienellä hankausta, joten kannattaa kokeilla sen käyttöä varoen.


Näin vuodenvaihteen kunniaksi saan arpoa teille nyt noin 50 euron arvoisen paketin, joka sisältää kaikki tässä postauksessa mainitut tuotteet! Arvontaan voit osallistua kommentoimalla, löytyykö keittiöstäsi ennestään Sinin siivousvälineitä. Arvonta päättyy torstaina 20.1.2022 klo 20.

Arvonta on päättynyt! Arvonnan voitti Anu, onnea voitosta!

Oikein ihanaa vuotta 2022 jokaiselle teille!

-Taija

Kommentit:

 1. Sini tiskiharjat on parhaita ja niitä käytämme aina. Hieno juttu, että kun harja tulee käyttöikänsä päähän , ei koko harjaa ei tarvitse uusia, vaan riittää pään vaihto.

 2. Löytyy mikrokuituliinoja, monenlaisia hankaussieniä,lattiamoppeja..

 3. Teksti täynnä hyviä siivousvinkkejä. Luulenpa että jonain päivänä kokeilen super- ja ihmesieniä.

 4. Vaihtopääharja on käytössä keittiössä. Toki muualla myös muita Sini -tuotteita.

 5. Kyllä löytyy muutamia. Vaihtopäinen tiskiharja, -liina ja sen pidike kuivauskaapista .

 6. Keittiöstä löytyy Sinin tuotteita useitakin… kuten myös kylpyhuoneesta ja eteisestä… luotan laatuun ja ostan kotimaisia mikäli mahdollista…

 7. Tiskiharjoja, siivousliinoja, moppi sankoineen ja lattiaharja varrellisen rikkakihvelin kanssa.

 8. Keittiöliina, vaihtopäälliset tiskiharjat 3 kpl pata, normali ja laseille tarkoutettu luonnonharja. Peili liesiliinat. Vihreä yleissieni.

 9. Olen juuri löytänyt keittiöliinan, joka onkin aivan mahtava! Ei jätä kaapinoviin pyyhintäjälkiä, ei tarvitse eri liinalla kuvailla.

 10. Meiltä löytyy keittiöstä Sinin tiskiharja, siivouspyyhkeitä sekä lattiaharjasetti.

 11. Kotoa löytyy tiskiharja ja siihen vaihtoharjoja. Puhdistusliina ei ole Sini tuote. Jatkossa sitten lisää Sini tuotteita.

 12. Löytyy kyllä esim. vaihtopää tiskiharja. Muualtakin sinituotteita.
  Tiskiliinana on kyllä puuvillaisia neulottuja, lahjaksi saatuja.

 13. Löytyy tiskiliina ja vaihtopääharja. Kovasti olen hakenut liesiliinaa ja ripustuskoukkua mutta marketeista ei ole löytynyt

 14. Kyllä löytyy paljonkin. Tiskiharjat, erilaisia liinoja, ikkunanpesuvälineitä ym.

 15. Eipä löydy keittiöstäni Sini-siivousvälineitä. (ikkunanpesin ja laudepesin kotoa kyllä löytyvät)

 16. Sinillä sujuu sutjakasti, aina
  Jo vuosia sitten ihastuin Sinituotteisiin ja suosittelen muillekkin, aina. Mukana arvonnassa.

 17. Löytyy! Keltainen keittiöliina, muutama vaihtopäätiskiharja, harmaa liesiliina jne. Uuteen tuttavuuteen, Tiskikaveriin, pitääkin tutustua.

 18. Kyllä löytyy Siniä niin keittiöstä, kylppäristä ja siivouskomerosta. Nysväri on suuri suosikkini!

 19. Löytyy vaihtopäätiskiharjoja pari kpl. Tuo annostelija olis kyllä hyvä, täytyy tsekata minkä hintasia ovat. Innolla mukana kisassa.

 20. Löytyy monenlaisia Sinituotteen siivouksia helpottavia tuotteita ja useampaa tulee käytettyä päivittäin

 21. Tiskiharja löytyy ja tiskikaverin haluaisin. Keittiöliinakin kuulostaa hyvältä!

 22. Tiskiharja keittiössä. Muina siivousvälineinä Siniä löytyy enemmän
  Tuo tiskiapuri täytyy koittaa jostain löytää, yhden hengen taloudessa pesen kaikki käsin ja heti kun tiskiä syntyy. Olen sekoittanut suihkepulloon vettä ja pesuainetta, mutta tuo olisi kätevämpi.

 23. Keittiöliina, vaihtopääharjat, sieniliinat. On kyllä kiva paketti arvonnassa, tykkään ❤️

 24. Keittiöliinaa käytän hyvinkin usein. Vaihtopää tiskiharjoja käytän myös, tuohon tiskiaineen annostelijaan haluaisin tutustua, se ei ole minulle ennestään tuttu. Samoin kuin tuo liesiliina? Saman tapaisesti käytän kyllä keittiöliinakin.

 25. Keittiöstä löytyy ihan parhaat Sinin pikasiivousliinat jotka ovat koko ajan käytössä, myös vaihtopäätiskiharja löytyy.

 26. Löytyy, mutta enemmän lattioiden ja kylpyhuoneen puhdistukseen.

 27. Keittiöllä, kuiva pikasiivousliina, vaihdettava tiskiharja ollut vuosia käytössä. Nysväri itsellä enemmän käytössä kylpyhuoneessa:pyykinpesukoneen pesuainelokeron puhdistamassa oiva tuote. Tuo tiskikaveri kiinnostaa

 28. Minulla useita Sinin siivoustuotteita ja olen tyytyväinen . Saisi olla useampi siivousliina

 29. Kyllä löytyy useita Sinin tuotteita, viimeisin hankintani on kylpyhuoneen siivousliina.

 30. Sini-tuotteet on laadukkaita ja kotimaisia, mieluiten hankin niitä!

 31. Kiitos monipuolisesta esityksestä keittiövälineistä, siis siivoukseen liittyvistä.Itse olen suosinut Siniä jo vuosikymmeniä, siis niin kauan kuin muistan.(78) Kiitos

 32. Kyllä löytyy, meillä lähes kaikki kodin siivousvälineet on sinin. Ihan mahtavia tuotteita.

 33. Vaihtopäätiskiharja löytyy samoin erilaisia keittiöliinoja. Tiskikaveri kuulostaa mielenkiintoiselta 🙂

 34. Vaihtopääharja ja kosteat siivousliinat käytössä. Muut mielenkiintoisia ja varmaan tutustumisen arvoisia.

 35. Vaihtopäätiskiharja ja lasiliina ainakin löytyvät. Seuraavaksi etsin kaupasta ripustimen

 36. Kyllä löytyy enemmän ja vähemmän ja lapsille ja lastenlapsillekin ole vienyt tuliaisia .

 37. Keittöliina,vaihtopäätiskiharja sekä liesiliina löytyy mutta tiskiapulainen pitää vielä hommata.

 38. Tiskikaveri on uusi tuttavuus muuten alkaa jo olla Siniä meilläkin

 39. Löytyy mikrokuituliinoja ja tiskiharja ja taitaa juuresharjakin olla Sinituotteen.

 40. Kostea siivousliina on ihan huippu. Käyttöä on todella paljon. Vaihtopäätiskiharja on myös käytössä.

 41. Kotoa löytyy liesiliina ja nysväri pikkutarkkaan hommaan. Lisäksi ihmesieni ja siivoussieni. Kertakäyttöiset siivousluunat ja kosteat liinat esim koirien pyörimiseen lattioilla. Sinimoppi ja lattiapyyhin. Kaikki ovat olleet tarpeen. Lattiaharja ja rikkalapio myös käytössä.

 42. Jonkin verran löytyy Sinin tuotteita, mutta syystä tai toisesta ne eivät ole päätyneet keittiöön! Keittiötuotteet tulisivat siis tarpeeseen 🙂

 43. Paljon löytyy Sinin tuotteita .Ne kun ovat mielestäni parhaita.

 44. Erilaisia liinoja, tiskiharjat, lattiaharja ym. Yleissienen hankin seuraavaksi, jos en voita arvonnassa!

 45. Minulla on jo kauan ollut käytössä vaihtopäätiskiharja, todella kätevä!

 46. Keittiöstä löytyy Sinin tuotteista ainakin tiskiharjoja, keittiörättejä ja -liinoja sekä erilaisia mikrokuituliinoja.

 47. Löytyy yleisliina, peililiina ja tv-liina, mopit, varret ja lattiapyyhkeet.

 48. Kyllä osa löytyy ja voin kyllä ottaa tarvittaessa kaikki edellä mainitut tuotteet käyttööni

 49. Vaihtopääharjat ovat olleet käytössäni kauan, samoin erilaiset mikrokuituliinat. Vuokralaisten jälkiä on siivottu mm. ihmesienellä:)

 50. Todellakin. Merkki todettu hyväksi monia monia vuosia sitten ja mitä sitä hyvää vaihtamaan.

 51. Vaihtopää harja ollut monia vuosia. Samoin kaikki keittiö liinat aina siniä.

 52. Todellakin löytyy!Tiskikaverin ja liinariipuksen hankin heti kun löydän.

 53. Keittiöliina ja vaihtopäätiskiharja ovat käytössä. Tiskikaveri on minulle ihan uusi juttu.

 54. Vaihtopäätiskiharja, pikasiivousliinat ja keittiöliina löytyy keittiöstä. Liesiliina ois seuraava hankinta.

 55. Kyllä löytyy tiskiharjaa, liina, supersieni. Siivousliinoja kk myös.

 56. Tiski- yms.harjat ovat kuuluneet Sini-merkkisinä keittiööni, samoin siivousmopit ja ikkunanpesuvälineet.

 57. Löytyy liesiliina, tiskiharja vaihtopäällä, mikrokuituliinoja, ja lattiamoppi.

 58. Hmm… itse asiassa keittiö on ainoa paikka josta ei löydy Sini-tuotteita.

 59. Keittiöliina ja vaihtopäätiskiharja löytyvät jo kotoa. Tiskikaveri on uusi kaveri, josta en tiennyt. Täytyypä hankkia sellainen.

 60. Löytyy! Astiaharja ja kertakäyttösiivousliinoja. Nyt ku vielä sais kaupasta niitä mikrokuituliinoja…

 61. Meiltä löytyy tiskiharja, pannu-ja parilaharja, siivousliina ja ikkunaliina.

 62. Sinin liinat on huippuja, tosin liesiliinaa en ole vielä kokeillutkaan. Kosteita pikasiivousliinoja on oltava aina kaapissa perheen ja lemmikkien sotkujen pikasiivoamisessa 🙂

 63. Ei keittiöstä, mutta suihku – ja pesuhuoneesta löytyy.

 64. Löytyy lähes kaikki samat välineet ja todella niillä on helppo pitää keittiö siistinä.

 65. Toki löytyy, jo vuosikymmenten ajan olen laadukkaita Sini – tuotteita käyttänyt.

 66. Kyllä löytyy. Vaihtopää tiskiharja, kertakäyttöpikasiivousliinoja, Nysväri. Tiskikaverin lahjoitin pois, koska en tykännyt, kun tuntui siltä että likavesi meni sinne sisään.

 67. Keittiöstäni löytyy sinin tiskiharja joten kokoelman täydentämisessä olisi kyllä varaa… pitänee satsata paremmin sitten kun opiskelijabudjetti siihen taipuu

 68. Useampia löytyy sekä kotoa että mökiltä.Kosteat liianat mökillä hyviä kun ei ole vesijohtoa, voi pikaisesti pyyhkästä kun huomaa “suttuja”

 69. Olen ottanut käyttöön kosteat liinat.
  Myös kännykän näytön pyyhkäisen liinalla melkein päivittäin.

 70. Kyllä löytyy mm. noita kosteita liinoja käytän myös usein. Mikrokuituliinoja, tiskiharja.

 71. Kyllä löytyy, esim sinin vaihtopääharja on klassikko ja ollut mukana opiskeluajoista saakka 😀

 72. Vaihtopäätiskiharja on löytynyt monien vuosien ajan. Sinin sieniliinoja käytän tasojen pyyhkimiseen.

 73. Löytyy vaihtopäätiskiharja, ihmesieni ja kosteat pikasiivousliinat..

 74. Lattialaatta pesin, lattialastoja, siivousrikkasetti, luuttuja ja tiskiharjaa. Niin ja ikkunalasta.

 75. Kyllä löytyy.. moppia, lattiakuivain, siivousliinoja jne.. Päivityksen tarpeessa olis kyllä liinat yms tarvikkeet

 76. Juu löytyy.Tiskiharja,pikasiivousliinat.Hyviä ovat kyllä ollet käytössä 🙂

 77. Sinin kosteat pikasiivousliinat ovat arjen PELASTUS! Parhaita ikinä. Ihmesieni on myös pelastus moneen tilanteeseen. Nämä nyt useimmiten itsellä käytössä tältä listalta

 78. Kyllähän niitä löytyy. Tuo Tiskikaveri pitäisi laittaa hankintaan.

 79. Puhdas kotimainen merkki, tehdas investoi hienoihin uusiin laitteisiin, jotta siivoaminen sujuisi entistä helpommin suomalaisissa kodeissa.

 80. Erilaisia sinisiivousvälineitä löytyy vaihtopäätiskiharjasta kertaa.siivousliinoihin jne . Kaikki hyviä käytössä!

  1. Kaikki käyttämäni välineet/tuotteet ovat Sinituotteen valikoimasta

 81. Tajusin nyt vasta, että keittiössä ei ole itsellä yhtään sinituotteita käytössä. Kylpyhuoneessa ja siivouskomerossa niitä sitten on jo ennestään.

 82. Vaihtopäinen tiskiharja aina käytössä ja vaihtuva määrä liinoja.

 83. Keittiöstäni löytyy useita Sinin siivousvälineitä. Ne vain ovat niin hyviä ja käytännöllisiä.

 84. Tiskiharja ja muutamia liinoja jo löytyy mutta suurinta osaa mainitsemistasi ei vielä .

 85. peleille ja ikkunoille tarkoitettu liina on huikean hyvä

 86. Luotan pitkällä kokemuksella Sini tuotteisiin. Laatu ratkaisee.

 87. Kyllä olen huomannut, että Sini tuotteet on parasta laatua ja toimivia.

 88. Monta löytyy, mutta osaa luetelluista en ole käyttänyt. On myös joitain mitä en edes tiennytkään.

 89. löytyy vaikka ja mitä Sini on mun suosikki merkki jota pitää ostaa aina kun käyn kaupassa laatu on todella hyvä ja merkki luotettava suosittelen kaikille lämpimästi

 90. Tommonen liinariipus on ehdottomasti hankittava! Aina on rätti mytyssä jossain tai hanan päällä

 91. Löytyypä hyvinkin, rikkalapio ja -harja ja tiskiharja, jossa on vaihtopää.

 92. ikkunanpesulasta löytyy,tarpeen olisi puolen vuoden vesivahinko siivous edessä kun pääsen takasin kotia

 93. Tiskiharja on Sinin sekä käytössä myös Sinin lattiakaivosuodatin

 94. Löytyy sekä keittiöstä että siivouskaapista useimmat Sini-siibousvälineey

 95. Kyllä näitä muutamia löytyy, kun alkoi miettimään. Liinariipus, kosteat/kuivat pikasiivousliinat, tiskikaveri, nysväri, kylppärissä mikrokuituliina. Näillä on hyvä jatkaa.

 96. Sinituotteen siivous välineitä on joka lähtöön.ollut käytössä jo kauan.on ehdottomasti parhaat.

 97. Keittiössäni ei muita olekaan,kuin Sinivälineitä! Eikä tule.

 98. Löytyy Sinin vaihtopäätiskiharja,pannu- ja parilaharja sekä keittiöliina.

 99. Keittiöstä ei löydy vielä, muita Sinin siivousvälineitä kylläkin.

 100. Hei Taija. Meidän keittiöstä löytyy mikrokuituliina nimenomaan keittiö-mikrokuituliina keräämään leivän murusia, taikasienipaloja ja kosteita pikasiivousliinoja.

 101. Tottakai löytyy sillä pidän Sini tuotteista. Vaihtopäätiskiharja on ollut käytössä jo vuosia. Ostin sellaisen myös opiskelemaan lähteneelle pojallemme.Olisi kiva kokeilla tuota uutta luuttua, jota mainostat.

 102. Kyllä löytyy montakin Sinin tuotetta keittiöstä. Varsinkin keittiöliina on päivittäisessä käytössä.

 103. Kyllä löytyy useampikin sini-tuote, erityisesti kuivista pikasiivousliinoista on tullut suosikkituote, niitä kun voi tosiaan pestä ja kuivattaa ja käytttää useamman kerran.

 104. Itseltäni löytyy pikamoppi ja kasa erilaisia riepuja eri tarkoituksiin. Ja tietysti vaihtopääharja

 105. Käytössä on Sinin keittiöliina, vaihtopää tiskiharja ja rullasta leikattavaa keittiöliinaa

 106. Sinin siivousvälineet omassa ja lasten kodeissa Uutuuksia ilolla odottaen. Hyvää uutta vuotta ✨

 107. Perustarvikkeet, jotka napataan pyyhkimään ja porstaamaan, ovat Sinituotteita. Lattian lakaisu sujuu pitkävartisella teräväkuivaimella, kun lakaisuasento harjalla on hankala. Suosittelen

 108. Vaihtopäätiskiharja ollut käytössä jo kauan. Pikasiivousliinoja löytyy, samoin mikrokuituliinoja.

 109. Kyllä löytyy. Mutta vain liesiliina. Mikä on kyllä aivan loistava keksintö..

 110. Tiskikaveri on aivan ehdoton kahden eläkeläisen keittiössä, jossa tiskin tulee niukalti.

 111. Kyllä löytyy, liesiliina on erinomainen keraamisen lieden puhdistamiseen, keltainen keittiöliina on jokapäiväisessä käytössä ja niitä löytyykin useita. Myös kosteutetut pikasiivoisliinat on käytössä roskakaapin puhdistamiseen ja jääkaapin nopeaan pyyhitään juuri ennen ruokakauppaan menoa. Kosteutettuja lattialiinojakin käytän yleensä keittiössä sinimopin varressa.

 112. Olen siirtynyt Sini-siivousvälineiden käyttäjäksi, niitä löytyy useita ja uusia hankin tarvittaessa.

 113. Keittiöstä löytyy muutama, mutta Sini-tuotteita on kotona paljonkin!

 114. Tiskiharja, keittiöliina, supersieni( ihan superi) ja juuresharja löytyy ❤

 115. Kyllä löytyy. Tiskiharja jossa vaihdettava pää on paras keksintö ikinä. Ihmesieni on myös ahkerassa käytössä keittiössä. Seuraavaksi hankinta listallani on tuo tiskiaineen annostelija juttu. Sinin tuotteet ovat kyllä olleet hyviä.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *