Vinkit joulusiivoukseen

Kirjoittaja: Essi

joulusiivous
Tässä kodin joulusiivouksia suunnitellessani ja vähitellen toteuttaessanikin ajattelin listata joulusiivousvinkkejäni, joiden avulla meidän koti siistiytyy joulukuntoon. Minulla ei ole tapana ottaa suuria paineita joulusiivouksista (kuten ei muistakaan siivouksista), mutta kyllähän joulun vapaita on mukava viettää kauniissa ja puhtaassa kodissa. Meidän koti on ollut puettu jouluun jo joulukuun alusta, joten mitään suurta joulusiivousta kotiin ei tehty ennen kuusen tuloa. Muutenkin meillä pyritään siivoamaan silloin kun tarvetta on, jotta koti pysyisi jatkuvasti siistinä. Näin meillä siis toimitaan joulunkin suhteen, ja aatonaattona viimeistään tehdään vielä viimeistelyä, jotta rauhoittuminen jouluun voi alkaa.

joulusiivous

Joulusiivous saa siis muistuttaa mitä tahansa siivoamista, johon kuuluu imuroinnin lisäksi vähintään lattioiden peseminen, pölyjen pyyhkiminen, tahrojen peseminen pinnoilta, wc:n ja kylpyhuoneen pesu ja tietysti keittiön peseminen, joka tehdään joka päivä. Lisäksi jouluksi kotiin on hyvä tehdä jotain muitakin valmisteluja, joita ei arjessa muuten välttämättä tule tehtyä, ja jotka tekevät joulusta mukavamman ainakin itselleni

joulusiivous

Astiat ja maljakot hohtaviksi

Viime vuonna kerroinkin hiukan tarkemmin keittiön kaappien joulusiivouksesta ja siitä, miten astiakaapit on mukava laittaa ojennukseen, vaikka ei joulua kaapissa viettäisikään. Jälleen kerran siis kävin läpi astiakaapin sisältöä, poistin ylimääräisiä kaappiin kuulumattomia asioita ja järjestelin kaapit kuntoon. Muut hyllyt näyttivät varsin siisteille, mutta lasisille hyllyille tulee helposti tahroja, joten pyyhin ne lasisella liinalla ja ikkunoiden pesemiseen tarkoitetulla pesuaineella. Toinen jouluvalmistelu astiakaapissa on harvemmin käytettyjen lasien pesu ja kiillottaminen, joka onnistuu hyvin mikrokuituisella liinalla, vaikkapa puhtaalla keittiöliinalla.

joulusiivous

Myös jouluna käytettävät maljakot on hyvä kiillottaa juhlakuntoon niin niihin on mukava laittaa jouluiset kukat. Kaapin päällä säilytyksessä oleva suuri lasimaljakko oli hiukan pölyyntynyt, joten huuhtelun jälkeen kiillotin sen puhtaaksi ikkunaliinalla, joka tekee lasista hohtavan puhtaan.

joulusiivous

Karvaton sohva

Olohuoneen joulusiivouksessa kuluu mattoteippiharjan tarrarullaa, sillä vaikka sohvan imuroisi miten huolella, sohvasta tuntuu irtoavan loputtomasti karvaa. Syyllinen tähän viihtyy erinomaisesti sohvannurkassa ja täysin karvaton meidän sohva tuskin on koskaan. Tarrarullailu on hyvä suorittaa myös ennen vieraiden tuloa, jotta jouluvieraiden vaatteet säästyisivät edes hiukan lemmikkien karvoilta, omat vaatteet kun taitavat olla jo menetetty tapaus!

joulusiivous

Tunnelmaa jouluun

Paras joulusiivousvinkkini kuitenkin on sammuttaa valoja vähemmäksi, sytyttää pari kynttilää ja nauttia joulun tunnelmasta stressaamatta sitä, onko koko koti puhtaana! Hämärässä ei villakoirat tai koirankarvat näy ja kyllä tunnelmaan pääsee, vaikka joku sotku vähän näkyisikin. Ehkä tärkeintä joulusiivouksessa on löytää tasapaino valmistelujen ja rentoutumisen välillä ja tehdä joulusiivoukset juuri sen mukaan kuin itselle ja omalle perheelle sopii!

joulusiivous

Rentouttavaa ja tunnelmallista joulun aikaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *