Syksyn pihahommia

Kirjoittaja: Taija

Viime viikolla saatiin onneksi nauttia ihanista syyssäistä, kun vesisade hellitti muutamaksi päiväksi. Kuivat kelit täytyi totta kai käyttää hyödyksi, ja ulkona tuli touhuiltua taas hieman enemmän. Tavoitteena oli mm. saada etuterassi syyskuntoon: kuihtuneet kesäkukkaset saivat siis viimein väistyä muutaman syyskukan tieltä. Samalla tuli puhdistettua terassia ja sen ympäristöä. Sitä ei enää oikein tiedä, koska lumi yllättää, joten irtotavarat (kuten lasten pihalelut) ainakin pitäisi kerätä talteen. Viime vuonna tähän aikaan ensilumi oli jo käväissyt maassa, joten parempi vähitellen alkaa varautumaan siihenkin.

Hain myös muutaman lyhdyn valmiiksi odottelemaan pimeneviä iltoja. Lyhdyt olivat pölyyntyneet, joten pyyhkäisin ne kosteilla ulkosiivousliinoilla puhtaaksi. Samalla pyyhin myös autotallin oveen ilmestyneet tummentumat. Tämän unohdin tehdä viime syksynä, ja koko talven katselin likaantunutta ovea valkoista lunta vasten. Toki sen puhdistus olisi pakkasellakin onnistunut, mutta mukavuus otti vallan.

Ikkunat odottelevat vielä pesuaan ulkopinnoilta, saa nähdä jääkö se tänä syksynä tekemättä. Ainakin talon toisella puolella ikkunat ovat menneet kesän aikana melko likaisiksi, joten ehkä yritän saada ne puhdistettua jonakin lämpimämpänä päivänä. Puhdistin kuitenkin terassien kohdilla olevien ikkunoiden pielet hämähäkinseiteistä ja roskista pienellä terassiharjalla. Samalla pyyhin ikkunalaudat puhtaiksi kesän aikana tulleista pölyistä ulkosiivousliinoilla.

Myös takapihan puolella tuli tehtyä sitä sun tätä. Grilli on nyt puhdistettu, ja on aika siirtää se talviteloille. Grilli sai suojakseen grillihupun, jotta keväällä grillin ulkopintojen puhdistus olisi hieman helpompaa – ja suojaahan tämä myös säältä. Grillisuojuksessa on tarrat sekä alalaidassa kiristysnaru, joiden avulla suojuksen saa kiristettyä grillin ympärille.

Terassikalusteet vielä odottelevat suojaan pääsyä, mutta puhdistin ne suurimmista roskista harjaamalla ne ylä- ja alapuolelta. Mukavampi kantaa ne varastoon, kun mukana ei tule kaikkia hämähäkinseittejä ja kuivuneita lehtiä.

Harjailin myös terassit puhtaaksi, jotta kenkien mukana ei tule sisälle niin paljoa roskaa. Oiva-harja on takapihan terassilla, etupihan puolelta löytyy puolestaan punainen Reima. Kummatkin näistä harjoista on ihanan keveitä käyttää!

Kuten alussa sanoin, osa pihan irtotavaroista, kuten lasten pihalelut ja muutamat puutarhavälineet, odottavat vielä keräämistä. Samoten muutamat kesäkukat odottelevat loppusijoituspaikkaansa. Onpahan ainakin tekemistä pihalla samalla kun lapset ulkoilevat. 🙂

Ihanaa syksyä!

-Taija

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *