Pääsiäisvalmisteluja

Kirjoittaja: Taija

Pääsiäinen on ihana juhla, johon voi halutessaan valmistautua monin eri tavoin. Tänä vuonna olemme lasten kanssa valmistelleet kotiamme pääsiäistä varten pitkin viikkoa tekemällä erilaisia pääsiäisaskarteluja ja -koristeita, sekä tietenkin siivoten. Olen yrittänyt hieman tyhjennellä tasoja tavaroista, jotta pääsiäiskoristeet pääsevät kauniisti esiin. Ne tuovat ihanasti iloa ja väriä kevääseen.

Koristeiden laiton yhteydessä on hyvä pyyhkäistä pölyt ja puhdistaa myös muut liat, kuten sormenjäljet, kaapinovista ja tasoilta. Keräsin tarvittavat välineet siivousapuriin, sen avulla siivousvälineiden kuljettaminen huoneesta toiseen on helppoa. Tällä kertaa apurista löytyy mikrokuituliinat tasoille, ikkunoille ja televisiolle, pölypampula, yleissuihke sekä ikkunasuihke.

Pölypampula saakin olla käytössä melko paljon, sillä pölyä näyttää olevan taas koko ajan – kiitos ihanan auringon. Ei pölystä kokonaan pääse eroon, mutta on kiva laittaa puput ja muut koristeet pölyttömille ja puhtaille pinnoille. Samalla tulee pyyhkäistyä sormenjäljet ennen tavaroiden asettelua paikoilleen.

Rikkasetillä pudonneiden multien siivous onnistuu helposti ja kumartelematta.

Keittiöönkin on tullut pääsiäinen, kun lasten kylvämät rairuohot ovat päässeet kasvamaan ikkunan eteen. Istutusastioina meillä on tällä kertaa maitopurkkeja, joista muutama on päällystetty kankaalla. Käytämme muutenkin paljon kierrätysmateriaaleja askarteluissa, joten on kätevää, kun kartonginkeräysastia sekä muut kierrätyslaatikot sijaitsevat keittiön (eli askartelupisteen) vieressä – materiaalien kuljettaminen onnistuu nopeasti molempiin suuntiin.

Olemme myös hyödyntäneet alkuviikon kovat pakkaset viemällä olohuoneen viltit tuulettumaan. Ulkoilma tekee niistä ihanan raikkaat, täytyykin yrittää vielä ehtiä tehdä sama myös petivaatteille. Siirreltävän tuuletustelineen ja isojen tankonipsujen avulla vilttien tuuletus onnistuu myös talvella, kun maahan kiinnitetty pyykkiteline on lumen alla.

Imuroinnin olen ulkoistanut robotille, mutta lattioiden moppaus hoituu edelleen monitoimimopilla. Robotti onkin saanut käydä liikkeellä melko tiuhaan, kun koirasta tuntuu lähtevän karvaa yllättävän paljon. Lattiat yritän pyyhkäistä heti imuroinnin jälkeen, kun tavarat on valmiiksi nosteltu pois tieltä.

Pääsiäiseen valmistautuminen sisältää meillä siis monenlaista puuhaa. Iloista pääsiäistä kaikille!

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *