Puhdista ilmanvaihtoventtiili säännöllisesti

Ilmanvaihtoventtiileihin kertyy helposti pölyä, jolloin ne menevät tukkoon ja ilman virtaus hidastuu tai lakkaa kokonaan.

Pidä ilmanvaihtokanavat puhtaana niin voit vaikuttaa myös asunnon terveelliseen ja raikkaaseen sisäilmaan.

Ilmanvaihtoventtiileihin kertyy helposti pölyä, jolloin ne menevät tukkoon ja ilman virtaus hidastuu tai lakkaa kokonaan. Tämä voi aiheuttaa tunkkaista sisäilmaa. Puhdista ilmanvaihtoventtiilit noin pari kertaa vuodessa. Erityisesti poistoilmaventtiilin puhtaus on tärkeää, koska epäpuhdas huoneilma poistuu poistoilmaventtiilin kautta.

Pölymiekka avuksi ilmanvaihtoventtiilin puhdistukseen

Ilmanvaihtoventiilin puhdistus sujuu parhaiten puhtaalla ja kuivalla Pölymiekalla. Pölymiekka taipuu tarpeen mukaan ja sen voi kiinnittää SINI-varteen, jolloin vältyt jakkaroiden päällä kiipeilyltä. Pölymiekan voi myös kostuttaa tai suihkuttaa siihen mietoa pesuaineliuosta, jolloin sillä saa venttiilin ympäryksen tarkemmin puhtaaksi.

Voit myös imuroida venttiilin ympäriltä ja puhdistaa sen lämpimään veteen kostutetulla mikrokuituliinalla. Tällöin kannattaa pitää toisella kädellä kiinni venttiilistä, jolloin venttiilin sisäosa ei pääse kiertymään ja sen myötä venttiilin säädöt muuttumaan. On tärkeää, että venttiilin säädöt ei muutu, sillä yhden venttiilin säätö vaikuttaa koko taloon. Jos ilmanvaihtoventtiili on irrotettavissa ja osaat säätää sen uudelleen, voit pestä sen miedossa pesuaineliuoksessa.

Venttiili on usein sen verran pölyinen, että kannattaa käyttää siivouskäsineitä sitä puhdistaessa. Varo koskemasta likaisilla käsilläsi valkoiseen seinään ja kattoon, sillä jäljet on hyvin hankala puhdistaa vaaleilta pinnoilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *