Pizza à la Savu

Pizzaa voi valmistaa myös grillissä! Savustuspussi on helppo tapa kokeilla sitä. Täytteet voit valita mieleisiksi, mutta kannattaa kuitenkin valita vähän nestettä sisältäviä raaka-aineita. Rasvainen juusto suorastaan imaisee savuaromin itseensä.

  • Pohja:
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 tl kuivahiivaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • Täytteet:
  • 0,5 dl tomaattikastiketta (valmis)
  • 1 kpl mozzarellaa
  • 15 kpl pepperonisiivuja
  • 5 kpl kirsikkatomaatteja
  • Lisäksi:
  • rucolaa

Valmistus

  1. Valmista ensin pohja sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja lopuksi vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa hieman ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Taittele alumiinifoliosta savustuspussia muutaman sentin pienempi pala. Pizza tehdään tämän päälle ja on silloin helppo asettaa savustuspussiin.
  3. Kaulitse tai taputtele pizzapohja alumiinifolion päälle. Levitä tomaattikastike ja sen päälle viipaloitu mozzarella. Lisää pepperonit ja viipaloidut kirsikkatomaatit.
  4. Kuumenna grilli täydelle teholle. Aseta pizza alumiinifolion kanssa savustuspussiin, sulje pussi hyvin ja savusta pizzaa 15 minuuttia.
  5. Lisää päälle kourallinen rucolaa ja nauti heti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.