Ahvenvartaat

Omena, ahven ja kevätsipuli ovat mainio yhdistelmä. Nauti vartaat uusien perunoiden kanssa ja kruunaa koko komeus ruohosipulivoikastikkeella.

  • Ahvenvartaat:
  • 6 ahvenfilettä
  • 1 sitruuna
  • 2 pientä omenaa
  • ½ nippu kevätsipulia
  • suolaa
  • Kastike:
  • 50g voita
  • ruohosipulia
  • suolaa

Valmistus

  1. Laita grilli kuumenemaan täydelle teholle.

  2. Leikkaa ahvenfileet keskeltä halki ruotovanan vierestä
    ja poista keskellä pystyssä olevat ruodot leikkaamalla
    ohut vana pois. Mausta fileet suolalla.

     

  3. Leikkaa sitruunan puolikkaasta neljä lohkoa.
    Poista omenista siemenkodat
    ja leikkaa myös pienenpiin paloihin.

  4. Laita ahvenfileet, omenalohkot
    ja kevätsipulit vuoronperään tikkuihin.
    Laita lopuksi sitruunalohkot tikkujen päihin.

  5. Asettele valmiit kalavartaat savustuspussiin
    ja grillaa täydellä teholla 15 minuuttia.

  6. Valmista kastike sulattamalla voi.
    Pilko joukkoon ruohosipuli ja mausta suolalla.
    Lusikoi kastike kuumien vartaiden päälle
    ja nauti uusien perunoiden kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *