Hickory-savustetut härkätortillat

Resepti on syntynyt yhteistyössä Onko nälkä?  -blogin kanssa. Lue koko postaus “Hickory savustettua härän niskaa”.

Katso video Youtubesta

Resepti

  • 1½ KG härän niskaa
  • 1 rkl suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 kpl SAVU Hickory -savustuspussi
  • – – – Omena – Chipotle salsa – – –
  • 6 kpl omenaa (suomalainen)
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl savustettu chipotle-chili
  • 2 kpl limen mehu
  • 3 kpl valkosipulin kynsi
  • 3 rkl ruokosokeria

Valmistus

  1. Hiero kaikki maut lihaan kunnolla. Anna maustua kylmässä tunnin verran.

  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen .

  3. Pakkaa liha folioon ja nosta paketti uuniin ja paista 15 minuuttia.

  4. Laske lämpö 130 asteeseen ja anna lihan muhia uunissa 5-6 tuntia.

  5. Jäähdytä liha ja pakkaa savustuspussiin.

  6. Savusta ja revi suikaleiksi.

  7. Salsa

    • Kuori ja pilko omenat sekä sipulit silpuksi
    • Nosta kattilaan ja lisää sekaan kaikki muut aineet
    • Hauduttele kattilassa 20min
    • Nosta chipotle chilit pois ja pilko pieneksi ja lisää sekaan
    • Hauduttele vielä 10min ja jäähdytä
    • Tarjoa tortillojen kanssa
  8. Tarjoa lisäksi tortillalättyjä ja esimerkiksi avokadoa ja valkosipulimajoneesia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *