SAVU Leppälastu -savustuspussi

(2 tuotearviota)

2,90 

SAVU Leppä -savustuspussin puhtaista leppälastuista syntyvästä savusta muodostuu perinteinen suomalainen mieto savunmaku.  SAVU-savustuspussien leppälastu on kotimaista. Ruoka kypsyy tiiviissä alumiinipakkauksessa säilyttäen tuoreen maun ja saa aidon savun aromin helpolla, terveellisellä ja turvallisella tavalla. SAVU Leppä-savustuspussi sisältää vain luonnon omia aineksia eli leppälastuja, tervauutetta ja sokeria. SAVU-savustuspussi on patentoitu suomalainen keksintö, ja ne ovat Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Savustuspussi sopii käytettäväksi grillissä ja sähköuunissa.

Tuotenumero: 53024NL

EAN: 6419549530246

Materiaali

Pussi – alumiini
Leppälastu, tervauute, sokeri

Kierrätysohje

Savustuspussi – sekajäte
Pakkauspahvi – keräyspahvi

Käyttöohje grilliin
  1. Käytä SAVU Savustuspussia kaasu- tai hiiligrillissä. Varmista, ettei hiilloksessa ole yhtään liekkejä, sillä tuote ei sovellu avotulelle.
  2. Lämmitä grilli maksimilämpötilaan.
  3. Anna ruoka-aineiden lämpötilan tasaantua huoneenlämpöiseksi ennen savustamista ja kuivaa ruuasta ylimääräinen kosteus.
  4. Aseta savustettava ruoka suoraan savustuspussiin. Täytä korkeintaan 2/3 SAVU Savustuspussista. Pussi kohoaa savustuksen aikana noin 10 cm.
  5. Sulje savustuspussi tiiviisti taittamalla savustuspussin suu kaksinkertaisella noin 1 cm taitoksella ja puristamalla kulmat lujasti yhteen (katso pakkauksen takasivun kuva).
  6. Laita savustuspussi grilliritilälle siten, että pussin alapuoli, johon on painettu ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.
  7. Noudata grilli-savustusaikoja (savustusaika n. 500 grammalle):
  8. Grillaa täysteholla noin 15 min. Kaasugrillin lämpötilaa voi alentaa, kun savustustoiminta on käynnistynyt. Grillaa puoliteholla noin 25 minuuttia.
  9. Ota pussi grillistä. Käytä patakintaita, sillä pussi on erittäin kuuma. Anna ruuan vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen pussin avaamista makujen tasaantumiseksi.
  10. Avaa pussi leikkaamalla esim. saksilla keskeltä tai reunoja pitkin (katso pakkauksen takasivun kuva). Varo purkautuvaa kuumaa höyryä.
  11. Mausta ruokaa tarvittaessa, tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Käyttöohje sähköuuniin
  1. Anna ruoka-aineiden lämpötilan tasaantua huoneenlämpöisiksi ennen savustamista ja kuivaa ruuasta ylimääräinen kosteus.
  2. Aseta uunipelti alimmalle tasolle, ei uunin pohjalle.
  3. Esilämmitä uuni maksimilämpötilaansa. Käytä uunin alalämpöä.
  4. Aseta savustettava ruoka suoraan savustuspussiin. Täytä korkeintaan 2/3 SAVU Savustuspussista. Pussi kohoaa savustuksen aikana noin 10 cm.
  5. Sulje savustuspussi tiiviisti taittamalla savustuspussin suu kaksinkertaisella noin 1 cm taitoksella ja puristamalla kulmat lujasti yhteen (katso pakkauksen takasivun kuva).
  6. Aseta pussi kuumalle pellille siten, että pussin alapuoli, jossa lukee ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.
  7. Laita liesituuletin päälle täydelle teholle.
  8. Älä avaa uunin luukkua savustuksen aikana, jottei lämpötila muutu.
  9. Savusta aina ensin maksimiteholla savustustoiminnan käynnistymiseksi. Tämän jälkeen voit alentaa lämpötilaa 200°C ja jatkaa ruuan kypsentämistä.
  10. Ota pussi uunista. Käytä patakintaita, sillä pussi on erittäin kuuma. Anna ruuan vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen pussin avaamista makujen tasaantumiseksi.
  11. Avaa pussi leikkaamalla esimerkiksi saksilla keskeltä tai reunoja pitkin (katso pakkauksen takasivun kuva). Varo purkautuvaa kuumaa höyryä.
  12. Mausta ruokaa tarvittaessa, tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Koko

Pakkaus: 15 cm x 29,9 cm
Savustuspussi pakkauksessa: 13 cm x 26,2 cm
Auki levitetty savustuspussi: 50 cm x 26,2 cm

2 arviota tuotteelle

SAVU Leppälastu -savustuspussi

  1. Juha Peltonen

    Miten siis toimitaan pallogrillin ja 600g kirjolohifileen kanssa?

  2. Juha Peltonen

    Mahtaako grillausaika olla 5 min täydellä teholla ja 15 min puoliteholla (video) vai 15 min täydellä teholla ja 25 min puoliteholla (videon vieressä oleva teksti)? Melkoinen ero ohjeissa.

    • Hanna/Sinituote

      Hei Juha,
      savustusaika vaihtelee valmistettavan ruoan mukaan, ja myös grilli, onko käytössä kaasu- vai hiiligrilli, vaikuttaa savustusaikaan. Pakkauksessa olevan ohjeen mukainen savustusaika 500 grammalle kalaa, lihaa tai kanaa saa ruoan varmasti kypsäksi. Pidempi savustusaika sopii rasvaiselle lihalle, kalalle tai kanalle, mutta jos ruoka on rasvattomampaa tai paloiteltu pienempiin osiin, kannattaa savustusaikaa lyhentää.

      Videolla valmistettavasta lohesta on poistettu rasvaisimmat osat ja kala savustetaan kaasugrillissä, joten hieman lyhyempi savustusaika riittää hyvin.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Savu-reseptit

Ostetuimmat tuotteet