Posted on

Sinituote tuo markkinoille kierrätysmuovista valmistettuja siivousvälineitä

Tiedote

Muovi ja sen ympäristövaikutukset ovat olleet viime aikoina suuria puheenaiheita. Sinituote tuo elokuussa Suomessa markkinoille sarjan siivousvälineitä, joiden muovivarret on valmistettu sataprosenttisesti kierrätysmuovista. Uuteen SINI-sarjaan kuuluvat tiskiharja vaihtopäällä, WC-harja sekä kaakeliharja.

SINI-vaihtopäätiskiharja kierrätysmuovistaSuomalainen siivousvälinevalmistaja Sinituote Oy lanseeraa kierrätysmuovista valmistettuja siivoustuotteita. Uuteen sarjaan kuuluvat SINI-tiskiharja vaihtopäällä, SINI-WC-harja sekä SINI-kaakeliharja. Niiden muovivarret sekä wc-harjan kuppi on valmistettu kokonaan kierrätysmuovista. Uutuustuotteet tulevat laajasti myyntiin päivittäistavarakauppoihin elokuun alussa. Niiden värit ovat skandinaavisen tyylikkäät musta ja hopea sekä kauniit pastellinsävyiset lila ja vihreä.

Kierrätysmuovi kestää uuden muovin lailla

Sinituote käyttää elokuussa lanseerattavan siivousvälinesarjan materiaaleissa kierrätysmuovia, joka on valmistettu Suomessa hyödyntämällä kuluttajien muovijätettä. Muoviroskat kerätään taloyhtiöiden sekä kauppojen pihoilta löytyvistä muovinkeräyspisteistä, lajitellaan ja puhdistetaan ja lopulta niistä valmistetaan uutta muoviraaka-ainetta. Tiski- ja wc-harjojen valkoisissa harjarungoissa on käytetty uusiomuovia, joka on valmistettu teollisuuden kierrättämästä muovimateriaalista.

Kokeilimme pitkään eri ratkaisuja vaihtoehdoiksi neitseelliselle muoviraaka-aineelle. Haasteena oli saada pitkäikäinen, teknisesti toimiva, vettä ja kosteutta kestävä tuote, joka täyttää tiukat laatukriteerimme ja kestää käytössä yhtä pitkään kuin perinteiset tuotteemme. Lopulta löysimme kierrätysmuovista ratkaisun, joka sopii tuotantoomme. Nyt voimme ilolla luvata kuluttajille kierrätysmateriaalista valmistettujen tuotteiden kestävän yhtä hyvin käytössä kuin uudesta muovista valmistettujen tuotteiden, Sinituotteen muovituotannon johtaja Jarkko Heino kertoo.

Kiertotalous antaa muoville uuden elämän

Suomalainen käyttää keskimäärin 80 kiloa muovia vuodessa. Valtaosa siitä kulutetaan teollisuudessa ja rakentamisessa. 80 kilosta noin neljäsosa, 20 kiloa, on kotitalouksien pakkausmuovia. Muovi ei kuulu mereen, luontoon, eikä kaatopaikalle, mutta useissa käyttökohteissa se on erinomainen ja kestävä raaka-aine. Kiertotalous takaa muoville uuden elämän, kun muovituote on tullut tiensä päähän. Kierrätysmuovista valmistetut SINI-siivousvälineet ovat elinkaareltaan pitkäikäisiä ja ne kestävät käytössä jopa vuosia. Lopulta ne voidaan kierrättää energiajätteenä.

Luonnon kuormittuminen ja muoviroskan lisääntyminen on globaali ongelma, jota jokainen voi omilla valinnoillaan hillitä. Muovipakkaukset kuuluu kierrättää, ja kiertotaloudessa muovimateriaalia voidaan käyttää uudelleen. Me Sinituotteella haluamme olla edelläkävijä kierrätysmuovin käytössä, ja kannustamme kaikkia suomalaisia kierrättämään oman kotitaloutensa muoviroskat. Sinituote voi antaa suomalaisten muoviroskille uuden elämän siivousvälineessä, joka kestää käytössä vuosia, Sinituotteen markkinointipäällikkö Johanna Hamro-Drotz sanoo.

Kierrätysmuovituotteiden tuotetiedot:

SINI-tiskiharja vaihtopäällä kierrätysmuovistaSINI-tiskiharja vaihtopäällä

100% kierrätysmuovista valmistettu tiskiharjan varsi. Harjasten materiaali nailon. Värit: lila, oliivinvihreä, musta, harmaa ja hopea. Suositushinta: 2,50 euroa. Tuotenumero 3955

SINI-WC-harja reunusharjalla kierrätysmuoviaSINI-wc-harja reunusharjalla

100% kierrätysmuovista valmistettu wc-harjan kuppi ja varsi, jossa erityinen wc-pytyn reunan alle ulottuva harjaosa. Harjasten materiaali polypropeeni. Värit: lila, musta ja hopea. Suositushinta: 8,50 euroa. Tuotenumero 25835

Musta SINI-kaakeliharja kierrätysmuovistaSINI-kaakeliharja

100% kierrätysmuovista valmistettu kaakeliharja keittiön ja kylpyhuoneen kaakelipintojen puhdistamiseen. Harjasten materiaali nailon. Värit: musta ja hopea. Suositushinta: 9,90 euroa. Tuotenumero 16580

 

Lue lisää

Kommentit:

 1. Miksiköhän mainoksissa puhutaan minun muovijätteistäni ja mainoskuvissakin näkyy kotitalousjätettä mutta todellisuudessa muovi on peräisin teollisuuden kierrätysjätteestä. Olipa aika harhaanjohtavaa mainontaa.

  1. Hei Minttu,
   Raaka-aineena käytetty kierrätysmuovi on valmistettu sekä kotitalouksilta että teollisuudelta kerätystä muoviroskasta. Noin neljäsosa materiaalista on kerätty taloyhtiöiden sekä kauppojen pihoilta löytyvistä muovinkeräyspisteistä.

 2. Hyvä Sinituote!!

  Esimerkillistä toimintaa ja tällaista lisää.

  Aurinkoisin terveisin,
  Tuula Hast

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *