Pikaopas kodin vastuulliseen siivoukseen

Kodin siivouksessakin voi toimia vastuullisesti — juuri nyt enemmän kuin koskaan. Usein vastuullinen valinta on myös taloudellisesti kannattavin.

Valitse laadukkaita välineitä

Laadukkaisiin siivousvälineisiin panostaminen on sekä vastuullinen että taloudellinen valinta. On selvää, että kulutusta syntyy monessakin mielessä vähemmän, kun samat siivousvälineet toimivat vuodesta toiseen ja jopa sukupolvelta toiselle.

Panostamme tuotteidemme suunnittelussa laatuun ja pitkäikäisyyteen. Avainlippumerkityillä tuotteilla on viiden vuoden takuu, mutta tosiasiassa suomalaisten kodeista löytyy SINI siivousvälineitä, jotka ovat olleet jo useamman sukupolven käytössä. Lisäksi tuotesuunnittelumme kulmakiviä on monikäyttöisyys, jotta turhia hankintoja ei tarvitse tehdä. Samaan moppiin käy useampi erilainen moppauspää ja kestopulloon voi tehdä puhdistusainetta tabletista aina vain uudelleen. Kestävää, ekologista ja tilaakin säästyy.

Tiskaus vaihtopäätiskiharjalla

Vaihtopääharjoilla vähemmän muoviroskaa

Käyttämällä vaihtopäällä varustettuja tiski– ja wc-harjoja voi muoviroskan syntymistä vähentää merkittäviä määriä. Esimerkiksi keskivertoperheen kulutuksella muoviroskaa voi kertyä kymmenessä vuodessa useita kiloja vähemmän, jos wc-harjasta päivittää koko harjan sijaan vain vaihdettavan pään kahdesti vuodessa.

Toimme ensimmäiset vaihtopääharjamme markkinoille yli kaksikymmentä vuotta sitten. Tähän päivään mennessä vaihtopäätuotteiden avulla vähennettyä turhaa muoviroskaa on kertynyt yli miljoonan kilon verran. Valitsemalla vaihtopääharjan voi siis osallistua mittaviin muovinvähennystalkoisiin.

Kierrätysastioita voi asetella kodin tarpeiden mukaan

Kierrätä ketterämmin

Kierrätyksen hyödyistä ovat varmasti tietoisia kaikki, mutta monen kierrätysaikeet kaatuvat tilan puutteeseen. Kierrätysastioita on saatavilla erikokoisina ja ne ovat pinottavia, joten jokaisen kodin tiloihin löytyy helposti tyylikäs ratkaisu.

Koska käytämme tuotteissamme raaka-aineena paljon kierrätysmuovia, kierrättämällä kodin muoviroskat jokainen voi osallistua uusien siivousvälineiden valmistukseen. Muoviroska, joka on kierrätetty tänään, saattaa ilmestyä kotiin uudestaan jonain päivänä esimerkiksi vaihtopäätiskiharjana.

Kauniit ja värikkäät puhdistusainepullot rivissä

Tutustu uutuuksiin

Kierrättämisen lisäksi uusilla innovaatioilla on merkittävä rooli taistelussa globaaleja ongelmia, kuten muoviroskan ylenmääräistä kertymistä ja luonnon kuormittumista vastaan. Kauppojen hyllyille putkahtelevista uutuuksista kannattaa olla tietoinen, sillä ne saattavat tarjota aiempaa huomattavasti kestävämpiä ja edullisempiakin ratkaisuja kodin siivoukseen.

Suomalaisiin koteihin on raahattu vuosikausien ajan painavia puhdistusainepulloja. Puhdistusaineen loppuessa tilalle on ostettu uusi pullo. Muovin kulutuksen kannalta tämä ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto, sillä pulloista kertyy hurjat määrät turhaa muoviroskaa jo yhdessäkin taloudessa.

Puhdistusainetabletti tarjoaa ekologisen ja tyylikkään ratkaisun puhdistusainepullojen muovivyöryyn. Starttipakkauksessa on kaunis kestopullo, johon voi tehdä uutta puhdistusainetta yhdellä pienellä tabletilla yhä uudestaan ja uudestaan. Kauppakassitkin kevenevät huomattavasti, kun painavan puhdistusaineen sijasta kotiin kannetaan vain kevyitä tabletteja. Pitkällä aikavälillä puhdistusaineen valmistaminen tabletista on todennäköisesti myös edullisin ratkaisu. Tehokkaat, joutsenmerkityt puhdistusainetabletit saa myös hajusteettomina.

Vaihtopäinen tiskiharja on paras

Mistä siivousvälineesi on tehty?

Siivousvälineitä hankkiessa myös niiden materiaaleihin kannattaa tutustua huolella. Muovi on kestävyytensä takia tavallinen siivousvälineiden raaka-aine, mutta muoveja on monenlaisia. Kierrätysmuovista valmistettu tuote on neitseellistä muovia huomattavasti vastuullisempi valinta, sillä se ei kuluta maailman öljyvaroja ja sen käyttö aiheuttaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Muovin voi myös kierrättää uudelleen.

Valikoimissamme on runsaasti kierrätysmateriaaleista valmistettuja siivousvälineitä. Tällä hetkellä käyttämästämme muovista puolet on kierrätettyä. Tavoite on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteiden raaka-aineena käyttämämme muovi on kierrätettyä. Muovin lisäksi käytämme valmistusmateriaalina puuta, kierrätettyä alumiinia, mikrokuitua ja sientä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *