Posted on

Uusi SINI-kierrätysastia helpottaa kierrätystä

Sinituote tuo helmikuussa kauppoihin Suomessa valmistetun modulaarisen kierrätysastian, joka ratkaisee lajiteltavien jätteiden säilytyksen kodeissa ja kuljetuksen kierrätyspisteelle. Kierrätysastia vastaa erityisesti kesällä voimaan tulevan uuden jätelain vaatimuksiin.

IRO Research:in tekemän tutkimuksen mukaan ongelmana on se, että kodeissa ei ole kierrätykseen meneville pakkauksille riittävästi säilytystilaa ja lajiteltavia materiaaleja on paljon. Sekajätteeseen päätyy edelleen merkittäviä määriä kierrätykseen kelpaavaa jätettä, joka olisi lajiteltavissa jätelajeittain jo asunnoissa. Kesällä voimaan tuleva uusi jätelaki tekee muovinkeräyksestä pakollista kaikissa kiinteistöissä ja taloyhtiöissä, joissa on vähintään viisi huoneistoa.

– Halusimme tuoda pieneenkin keittiöön toimivan kokonaisratkaisun, joka tukee keittiön ja koko kodin toiminnallisuutta. Uusi kierrätysastia on suunniteltu erityisesti muovipakkausten, kartongin, paperin, palautuspullojen, lasin ja metallin lajitteluun, ja helpottaa lajittelua kodeissa, joiden suunnittelussa ei ole otettu huomioon nykyisiä materiaalinkeräysvaatimuksia, tuotepäällikkö Hanna Nokikuru Sinituotteelta kertoo.

Kohti hiilineutraalia kiertotaloutta, jossa materiaali kiertää loputtomasti

Lajittelu ja jätteiden vähentäminen on ympäristöteko. Roskat saavat lajittelemalla uuden elämän, sillä lajitelluista jätteistä tehdään uusia tuotteita. Sinituote valmistaa suomalaisilta kuluttajilta kerätystä pakkausmuovijätteestä uusia siivousvälineitä. Jo 45 % Sinituotteen käyttämästä muoviraaka-aineesta on kierrätysmuovia.

– Kierrätysastetta pitää nostaa ja kierrätettävien jakeiden jälkimarkkinaa kehittää, jotta etenemme kohti kestävää kuluttamista ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz sanoo.

Kodin kierrätyksen pitkäikäinen kokonaisratkaisu

Kierrätysastia on suunniteltu Suomessa ja siinä on otettu huomioon suomalaisten kotien tarpeet. Modulaarisista kierrätysastioista voi rakentaa mieleisensä yhdistelmän, jota on mahdollista täydentää tulevaisuudessa lisäämällä kierrätysastioiden määrää. Kierrätysastia sopii mittojen puolesta standardikokoisiin kaappeihin ja kaksi astiaa mahtuu päällekkäin useimpien keittiötasojen alle.

– Hyvä lajittelu vähentää sekajätteen määrän jopa viidesosaan. Jätteiden lajittelu on helppo keino edistää kiertotaloutta ja hillitä ilmastonmuutosta. Taloyhtiöt ja kotitaloudet myös säästävät jätehuollon kustannuksissa, kun kalliin sekajätteen määrä pienenee, tuotepäällikkö Hanna Nokikuru Sinituotteelta kertoo.

Tutustu kierrätysastiaan >>

Lisätietoja ja tuotenäytteet:

Marika Saarinummi
markkinointipäällikkö, Sinituote Oy
marika.saarinummi@sinituote.fi

Hanna Salo
sisällöntuottaja, Sinituote Oy
hanna.salo@sinituote.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *