Posted on

Yhä useampi suomalainen valitsee kierrätysmuovista valmistetun tuotteen

Yli puolet suomalaisista naiskuluttajista suosii kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita, kuten esimerkiksi kierrätysmuovisia tiskiharjoja, selviää IRO Research:in tekemästä tutkimuksesta. Suomalainen siivousvälinevalmistaja Sinituote Oy on tehnyt vuosien ajan kehitystyötä kierrätysmuovin käytön lisäämiseksi – 35 % käytetystä muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia.

– Asetimme kaksi vuotta sitten tavoitteen, että vuonna 2021 käyttämästämme muovista 30 % on kierrätysmuovia. Merkittävien panostusten ja perheyrityksen ketterän toiminnan ansiosta jo tänä vuonna 35 % käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia ja olemme Euroopassa edelläkävijä kierrätysmuovin käytössä, Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz sanoo.

Suomessa on otettu suuria harppauksia kohti kiertotaloutta, mutta tietoisuuden lisäämisessä on vielä paljon tehtävää. Loppuvuonna 2019 teetetyn  tutkimuksen mukaan nuoret, korkeammin koulutetut ja kaupungeissa asuvat ovat ilmastonmuutoksesta enemmän huolissaan, ja valitsevat herkemmin ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja silloin, kun niitä on tarjolla. 20 % vastaajista ei ole kuitenkaan muuttanut kulutustottumuksiaan mitenkään.

Kiertotaloudessa muovi kiertää suljetussa kierrossa

Kaikki suomalaisilta kuluttajilta kerätyt muovipakkaukset jatkojalostetaan Fortumin Riihimäen-muovijalostamolla, ja raaka-aineesta valmistetaan esimerkiksi Sinituotteen tehtaalla Kokemäellä uusia siivousvälineitä. Kiertotalouden ympyrä sulkeutuu vasta kun kierrätysmuovinen tuote on otettu käyttöön. Sinituote antaa suomalaisten muoviroskille uuden elämän siivousvälineessä, joka kestää käytössä vuosia. 

Muovinkierrätyksen ympäristöhyödyt toteutuvat täysimääräisesti vasta, kun kierrätysmuoville löytyy käyttöä ja sillä korvataan neitseellistä raaka-ainetta. Kierrätysmuovi materiaalina aiheuttaa 85 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä, joten valitsemalla kierrätysmuovista valmistetun tuotteen voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Yksi kilogramma kierrätysmuovia säästää 1,5 kg hiilidioksidia verrattuna neitseellisen muoviraaka-aineen käyttämiseen, kertoo Sinituotteen muoviosaston työnjohtaja Jarkko Heino.

Muoviroska saa uuden elämän siivousvälineenä

Esimerkiksi kaakeliharja, piilo WC-harja ja tiskiharja valmistetaan 100% kierrätysmuovista.

Kierrätysmuovista Sinituote valmistaa Kokemäen tehtaallaan SINI-vaihtopäätiskiharjoja ja vaihtopäitä, WC-harjoja ja vaihtopäitä, teippiharjoja ja vaihtorullia, rikkasettejä, kaakeliharjoja ja pikakuivaimia. Erilaisen muoviraaka-aineen käyttäminen mahdollistaa monipuolisen tuotevalikoiman valmistusta. Muovipakkauksista valmistetun raaka-aineen lisäksi Sinituote käyttää teollisuudesta tulevaa kierrätysmuovia, esimerkiksi kalvojätettä. 

Kierrätysmuovista valmistettu SINI-siivousväline näyttää ja tuntuu samalta, mitä sen sisarmallitkin, jotka on valmistettu neitseellisestä muovista. Tuotteet ovat kestäviä ja laadukkaita, kuten muutkin SINI-siivousvälineet. Erona on vain muovin alkuperä.

Sinituote kampanjoi helmikuussa kierrätysmuovituotteiden tietotason lisäämiseksi

Muoviroska saa uuden elämän SINI-siivousvälineenä.

Luonnon kuormittuminen ja muoviroskan lisääntyminen on globaali ongelma, jota jokainen voi omilla valinnoillaan hillitä. Muovipakkausroskien kierrättäminen konkretisoituu, kun pitelee käsissään tiskiharjaa, joka on valmistettu kierrätysmuovista. Siisti juttu! -kampanjan ajan on mahdollista hankkia kierrätysmuovista valmistettuja tuotteita. Sinituote antaa suomalaisten muoviroskille uuden elämän siivousvälineessä, joka kestää käytössä vuosia.

Katso kaikki kierrätysmuovista valmistetut tuotteet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *