Posted on

Sinituotteen Ilkka Brotherus Hankenin kunniatohtoriksi

Ilkka Brotherus

Sinituotteen omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Brotherus on nimitetty kunniatohtoriksi Hanken Svenska handelshögskolanin promootioseremoniassa 25. lokakuuta 2019.

Kunniatohtoriksi valinnan perusteena on menestyksellinen ja pitkäaikainen toiminta liike-elämän ja yhteiskunnan saralla. Brotheruksen ansioksi todettiin erityisesti hänen pitkäaikainen työnsä suomalaisten yritysten kehittämiseksi sekä yritysten omistajuuden ja työpaikkojen säilyttäminen Suomessa.

Suomalaisen siivousvälinevalmistaja Sinituote Oy:n ja hydraulisia paalutuslaitteita valmistavan kuopiolaisen Junttan Oy:n omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Brotherus toimii lisäksi useiden pienten ja keskisuurten yritysten hallituksessa ja omistajana. Uransa aikana Brotherus on toiminut useiden yritysten hallituksessa.

Näistä merkittävimpinä Amer Sports Oyj:n hallituksessa toimiminen vuosina 2000–2019, joista hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 2002–2019, YIT Oyj:n hallituksessa toimiminen vuosina 2000–2006, joista hallituksen puheenjohtajana vuosina 2002–2006 sekä Veho Oy:n hallituksessa toimiminen vuosina 2003–2013.

Vuonna 2002 Suomen Liikemies-Yhdistys valitsi Ilkka Brotheruksen Vuoden Liikemieheksi. Talouselämä-lehti nimesi vuonna 2012 Brotheruksen yhdeksi Suomen historian sadasta merkittävimmästä yritysjohtajasta.

Suurin kunnianosoitus jonka yliopisto voi antaa

Ilkka Brotherus valmistui kauppatieteiden maisteriksi Hanken Svenska handelshögskolanista vuonna 1976 ja on toiminut korkeakoulun toimintaan liittyvissä useissa luottamustehtävissä. Hanken Svenska handelshögskolan juhlii kuluvana vuonna 110-vuotista taivaltaan ja vihki promootioseremoniassa kymmenen merkittävänä pitämäänsä tieteen ja yhteiskuntaelämän toimijaa kunniatohtoriksi. Koko historiansa aikana yliopisto on nimittänyt yhteensä 54 kunniatohtoria. Kunniatohtori on arvonimi, jonka yliopisto antaa kunnianosoituksena erityisen ansioituneelle henkilölle.

Lisätietoja:

Marika Saarinummi
markkinointipäällikkö, Sinituote Oy
marika.saarinummi@sinituote.fi
+358 40 040 8170

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Erityisesti siivousvälineistään tunnetun perheyrityksen historia yltää aina 1940-luvulle saakka. Yrityksen tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Ympäristöystävälliset SINI-tuotteet ovat kestäviä ja pestäviä. Valtaosa yrityksen tuotteista on kotimaisia Avainlipputuotteita. Sinituote Oy muodostaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa monialaisen SINI-konsernin. https://sinituote.fi/

SINI sosiaalisessa mediassa
Facebookissa: https://www.facebook.com/Sinituote
Twitterissä: https://twitter.com/sinituote
Instagramissa: @sinituote

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *