Posted on

Sinituote tukee nuorten itsenäistä asumista yhteistyössä y-säätiön kanssa

Suomalainen perheyritys Sinituote tukee kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tarjoavan Y-säätiön asumisvalmennuskurssia.
Y-Säätiö on yleishyödyllinen järjestö, jonka toimialueena on koko maa. Se hankkii ja rakentaa asuntoja ihmisille, joiden on muutoin vaikeuksia saada asuntoa, kuten esimerkiksi nuorille.

Y-Säätiö on käynnistänyt 21.1.2014 asumisvalmennuskurssin, jonka kohteena ovat vantaalaiset lastensuojelunuoret, jotka ovat täysi-ikäisyyden kynnyksellä, ja omilleen muuttaminen on pian ajankohtaista.

Tänä vuonna järjestettävään asumisvalmennukseen osallistuu noin kymmenen nuorta, jotka kaikki saavat Sinituotteelta siivoustuotepaketin. Siivouspaketti auttaa nuoria hyvään alkuun itsenäisessä asumisessa ja sillä on heille myös taloudellinen merkitys.

Asumisvalmennuskurssin tarkoituksena on lisätä nuorten asumisvalmiuksia itsenäisessä asumisessa ja tätä kautta ennaltaehkäistä asumisen liittyviä ongelmatilanteita. Yhtenä valmennuksen osa-alueena on omassa asunnossa tarvittavien taitojen, kuten siivouksen, harjoittelu.  Siivoustaitojen puute ei ainoastaan aiheuta epäsiisteyttä, vaan se saattaa aiheuttaa lisäksi myös muita ongelmia, kuten esimerkiksi lattiakaivon tukkeutumista tai ilmastoinnin toimimattomuutta.

Yhteistyö sopii hyvin Sinituotteen kotimaisuutta, vastuullista kuluttamista ja kestävää kehitystä tukevaan arvomaailmaan, sillä omien jälkien korjaaminen opettaa nuorta itsenäisyyteen, omatoimisuuteen ja vastuunkantoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *