Posted on

Sinituote mukana Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa

Yhdessä K-kauppojen ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa haluamme muistuttaa kotimaisen työn merkityksestä tuotteiden taustalla ja tehdä suomalaisen tuotteen valitsemisesta entistä helpompaa.

– Lähdimme mukaan kampanjaan, koska kotimaisuus ja suomalainen osaaminen ovat meille tärkeitä arvoja. Suosimalla suomalaista varmistetaan kotimaisten, Suomen olosuhteisiin sopivien tuotteiden saatavuus jatkossakin. Esimerkiksi kotimaiset siivousvälineet sopivat parhaiten suomalaisiin koteihin ja käyttämillemme pintamateriaaleille sekä siivoustapoihimme. Tekemällä kotimaista tuotetta suosivan ostopäätöksen, voi jokainen kuluttaja osallistua omalla panoksellaan myös työpaikkojen pysymiseen Suomessa, varatoimitusjohtaja Aino Määttä kommentoi.

Suomalaisen työn puolesta lanseerattu Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja muistuttaa vuoden 2014 aikana arkipäiväisten kulutusvalintojen vaikutuksesta Suomen työllisyyteen. K-kauppojen, Anttiloiden ja Kodin1:sten (K-Extra, K-Market, K-Supermarket, K-Citymarket, Anttila, Kodin1) hyllyistä ja tuotevalikoimasta keväästä 2014 lähtien löytyvä sinivalkoinen jalanjälki -tunnus auttaa kuluttajia valitsemaan tuotteita, jotka edistävät suomalaista työtä.

Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala toivottaa Sinituotteen tervetulleeksi mukaan kampanjaan. Lausalan mukaan Suomessa tarvitaan tällä hetkellä ratkaisukeskeisyyttä ja optimismia.

– Kotimaisilla tuotteilla ja designilla on valtava merkitys kotimaiselle työlle. Haluamme herätellä kuluttajia laajalla rintamalla kaikkialla Suomessa pohtimaan heidän omia vaikutusmahdollisuuksiaan Suomen työllisyyteen, Lausala sanoo.

Lausala haluaa myös muistuttaa, että jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa.

– Jokainen kuluttaja voi omalla kauppareissullaan jo nyt tukea suomalaista työtä. Tutut merkit kertovat kaupoissa kotimaisuudesta, suomalaisesta suunnittelusta ja työstä tuotteiden taustalla. K-kauppiaamme pitävät valikoimissaan myös laajalti paikallisia tuotteita, kertoo myös Ruokakesko Oy:n tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

Kampanjan verkkosivut kutsuvat kuluttajat ja yritykset mukaan ideoimaan tapoja tukea suomalaista työtä.

Lisätietoja:

K-ryhmä ja Suomalaisen Työn Liitto yhdessä suomalaisten elintarvikevalmistajien ja käyttötavarateollisuuden kanssa ovat aloittaneet yhteistyön suomalaisen työn puolesta. Koko vuoden kestävä Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja muistuttaa arjen jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksesta Suomen työllisyyteen. Kampanja kutsuu mukaan kuluttajat, tuottajat ja valmistajat ympäri Suomen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *