Posted on

SINIn kesätuotteet on valmistettu merestä kerätyistä kalaverkoista

Kuvassa SINIn uudet kalaverkosta valmistetut siivousharjat ja Sinisanko.

Tänä kesänä siivoustarvikehyllyistä voi löytää sesonkituotteita, joiden valmistusmateriaali ei ole aivan tavanomainen. Sinituotteen tummanvihreän ja -sinisen väriset vessa-, tiski-, juures- ja kylppäriharja sekä Sinisanko on valmistettu merestä kerätyistä kalaverkoista.

Sinituote tunnetaan ekologisen siivouksen edelläkävijänä ja yrityksessä on totuttu hyödyntämään tuotteiden raaka-aineena kierrätysmateriaalia. Tällä hetkellä lähes 40 prosenttia SINIn siivousvälineissä käytetystä muovista on kierrätettyä.

– Etsimme jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää kierrätysmateriaaleja ja samalla löytää ratkaisuja ympäristön haasteisiin. Mereen päätyneet kalanpyydykset ovat valtava ympäristöongelma, joten niiden kerääminen ja uusiokäyttö on erittäin tärkeää, sanoo Sinituote Oy:n toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz.

Maailman meriin joutuu WWF:n mukaan arviolta jopa miljoona tonnia pyydyksiä vuosittain. Määrä on huolestuttavan suuri ja suuria ovat myös niistä syntyvät ongelmat. Pyydykset on valmistettu lujista materiaaleista, eivätkä ne hajoa meressä. Hylätyt verkot koituvat siis monen meressä elävän kalan ja nisäkkään kohtaloksi.

Laadusta ei tarvitse tinkiä

Kalaverkosta saa valmistettua erinomaisia siivousvälineitä. Pyydyksiä jalostavat raaka-aineeksi siihen erikoistuneet toimijat. Raaka-ainetta saadaan muun muassa satamista ja verkkojen valmistajilta. Sitten pyydykset lajitellaan materiaalityyppien ja värien mukaan. Verkkoja, köysiä ja siimoja voi olla jopa toista tuhatta eri tyyppiä. Lajittelun jälkeen pyydykset pestään ja kuivataan. Lopuksi niistä valmistetaan tulevien uusien tuotteiden raaka-ainetta, pellettejä.

– Kalaverkoista valmistettujen tuotteidemme erikoisilla väreillä on syynsä. Väreihin vaikuttavat raaka-aineen eli pyydyksistä valmistettujen pellettien ominaisvärit, jolloin lopputuotteen värit muistuttavat materiaalin alkuperästä, kertoo Hamro-Drotz.

Neitseellinen muovi on raaka-aineena toki mutkattomampi kuin kierrätysmuovi, sillä kierrätetty muovi vaatii aina hieman enemmän käsittelyä, jotta sen kestävyys ja muut ominaisuudet vastaavat korkeita laatuvaatimuksia. Valmis tuote onkin aivan yhtä laadukas kuin neitseellisestä muovista valmistettu vastaava tuote. Kierrätysmuovin hyödyntäminen on kuitenkin ympäristön hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää, joten Sinituotteen tavoitteena on valmistaa tulevaisuudessa kaikki muoviset tuotteensa kierrätetystä muovista.

Lisätietoja:

Karoliina Leppinen, viestintäsuunnittelija
karoliina.leppinen@sinituote.fi

 

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Vastuullisuus ohjaa meitä kaikessa tekemissä ja menestyksen takana on halu tehdä ja kehittää asioita yhteistyössä asiakkaidemme ja toistemme kanssa ympäristöä unohtamatta. Merkittävien panostusten ansiosta puolet käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia. Olemme hiilineutraali yritys (Scope 1 ja 2).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *