Posted on

SINI Yleispuhdistusaine Kuluttaja-lehden testivoittajaksi – Erittäin tehokas, edullinen ja ekologinen

SINI Yleispuhdistusaine on Kuluttaja-lehden tuoreen yleispuhdistusainevertailun testivoittaja. Testissä arvioitiin erityisen tarkkaan puhdistusaineiden tehoa. Pari vuotta markkinoilla ollut innovaatio on vähentänyt satoja tuhansia kiloja puhdistusainepulloista syntyvää muoviroskaa. 

Kuluttaja-lehden perusteellisessa tutkimuksessa vertailtiin 14 eri yleispuhdistusainetta. Testissä painotettiin erityisesti puhdistusaineiden tehokkuutta. Testaajat arvioivat laboratoriossa, miten hyvin puhdistusaineet onnistuivat poistamaan erilaisia likatyyppejä. SINI Yleispuhdistusaine oli erityisen tehokas rasvalian puhdistaja. Sinituotteen puhdistusaine pesi tehokkuudessa monta tunnettua ja perinteistä puhdistusainemerkkiä, kuten Ajax, Tolu ja Kiilto.  

Testissä arvioitiin tehokkuuden lisäksi myös puhdistusaineiden hintaa ja ekologisuutta. SINI Yleispuhdistusaine oli litrahinnaltaan testin edullisimpia. SINIn testivoittaja oli vertailun ainoa tabletista valmistettava puhdistusaine ja sai kokonaisarvosanaksi 72/100 pistettä. Samaan pistemäärään ylsi myös Cillit Bang Universal Power Cleaner, mutta Sinituotteen puhdistusaine oli voittajakaksikosta huomattavasti ekologisempi vaihtoehto. 

Testaajat kiittelivät myös SINI Yleispuhdistusaineen siivousjälkeä; puhdistettu pinta jäi kiitettävän kirkkaaksi. Erityismaininnat SINI Yleispuhdistusaine sai myös Joutsenmerkistä ja siitä, että tuote on valmistettu Suomessa.

Jo yli 4 miljoonaa turhaa muovipulloa vähemmän

SINI Puhdistusainetabletti on innovaatio, joka mullisti suomalaisen siivouksen vuoden 2022 alussa. Tämän vuoden huhtikuussa SINI puhdistusainetableteista valmistettavat pesuaineliuokset saivat Suomessa patentin ainutlaatuisen koostumuksensa vuoksi. 

Kun Sinituote kehitti maailman ensimmäisen joutsenmerkityn puhdistusainetabletin, tavoitteena oli löytää ratkaisu, jonka avulla puhdistusainepulloista syntyvää valtavaa muoviroskan määrää voisi merkittävästi vähentää. Sinituotteen teettämän tutkimuksen* mukaan Suomessa kotitaloudet käyttävät vuodessa yli 10 miljoonaa erilaista siivoussuihkepulloa, joista yli kolmannes heitetään sekajätteeseen tai poltettavaksi.

– Puhdistusainetabletteja on nyt valmistettu myyntiin yli neljä miljoonaa kappaletta. Samalla on siis säästetty yli neljä miljoonaa turhaa muovipulloa, sillä puhdistusainetableteista valmistetaan puhdistusaineliuos kestopulloon, joka kestää käytössä jopa kymmenen vuotta, kertoo Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz

– Neljä miljoonaa säästettyä muovipulloa tarkoittaa ainakin 200 000 kiloa muoviroskaa vähemmän. Se on hurjan suuri määrä muovia.

Sinituotteella on aloitettu tänä vuonna tuotteiden elinkaariarvioinnit, jotka tarkastelevat nimensä mukaisesti tuotteen elinkaaren aikana syntyviä ympäristövaikutuksia. Ensimmäiset laskelmat on tehty yhteistyössä Ecobio Oy:n kanssa testivoiton napanneesta yleispuhdistusaineesta. Laskelmat osoittivat, että SINI Yleispuhdistusaine aiheuttaa 62-97 % vähemmän päästöjä kategoriasta riippuen verrattuna tuotteeseen, jonka muovipullo heitetään käytön jälkeen pois.

 

*Iro Research, 2020

 

Lisätietoja:

Karoliina Leppinen, viestintäpäällikkö, Sinituote Oy

karoliina.leppinen@sinituote.fi

 

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Vastuullisuus ohjaa meitä kaikessa tekemissä ja menestyksen takana on halu tehdä ja kehittää asioita yhteistyössä asiakkaidemme ja toistemme kanssa – ympäristöä unohtamatta. Tärkein käyttämämme raaka-aine on kierrätysmuovi. Olemme hiilineutraali yritys (Scopet 1 & 2).

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *