Posted on

Grillikausi on avattu!

Kesä on käsillä ja grilliherkkuja odotetaan vesi kielellä: grillattua lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia – ja tietysti makkaraa. Vaihtelua grilliruokiin tuo herkullinen savuaromi, joka syntyy helposti savustuspussissa omalla grillillä.

HYVILLÄ VÄLINEILLÄ GRILLI PUHTAAKSI

Ennen kuin käännät grillin kuumenemaan, muista puhdistaa se huolella. Grillaaminen on mukavampaa, kun grilli on puhdas, ja ruokakin on maukkaampaa, kun vanhat rasvat eivät pala grilliherkkuihin kiinni.

SINI Grilliharja on grillinpuhdistuksen monitoimiväline. Grilliharjan teräskaavin on tehohas suurimpien karstojen kaapimisessa. Ruostumattomalla teräsharjalla puolestaan saat helposti metalliritilän puhtaaksi, ja grillin ulko- ja sisäpinnat puhdistat grilliharjassa olevalla hankaustyynyllä. Grilliharjassa on pitkä varsi, joka helpottaa grillin puhdistusta ja lisää turvallisuutta.Muista lukea myös grillin valmistajan hoito-ohjeet.

Grillin muiden pintojen, kesäkeittiön työtasojen ja terassin pöydän pyyhkimiseen sopii SINI Sieniliina, jolla on huikea imukyky. Liina imee jopa 15 kertaa oman painonsa vettä, ja sen voi hävittää kompostoimalla.

Grillin siivous ja itse grillaus voivat olla sottaista puuhaa, joten kädet kannattaa suojata kestävillä SINI Kertakäyttökäsineillä. SINI-nitriilikäsineet soveltuvat ruoanlaittoon ja elintarvikkeiden käsittelyyn, sillä niistä ei liukene kemikaalijäämiä ruoka-aineisiin. Kun käytät sinisiä käsineitä, huomaat, jos pienikin käsineen pala leikkautuu ruoan joukkoon. Nitriilikumista valmistettu puuteroimaton kertakäyttökäsine soveltuu myös luonnonkumiallergikoille.

HYVÄÄ SAVUSTETTUA GRILLIRUOKAA SAVUSTUSPUSSILLA

Savustuspussilla on jokaisen kotikokin helppo valmistaa maukkaita aterioita arkeen ja juhlaan – helposti, nopeasti ja siististi. Voit seurustella vieraiden kanssa tai puuhailla perheen parissa sillä aikaa kun ruoka kypsyy savustuspussissa. Ruoka on tarjoiluvalmis heti savustuksen jälkeen joko sellaisenaan, maustettuna tai lisukkeiden kera. Käy kurkkaamassa maukkaat grillausreseptit.

GRILLI SUOJAAN LIALTA JA SIITEPÖLYLTÄ

SINI-grillisuojus on tiivis suojahuppu, joka suojaa grilliä lialta ja siitepölyltä. Grillisuojusasetetaan grillin päälle ja kiristetään paikoilleen napakoiden tarrojen ja narun avulla. Myös kaasupullon suojaamiseen on oma huppunsa.

Grillisuojuksia on saatavana kolmena kokona: suurin on mitoitettu sopimaan yleisimpien kaasugrillien päälle. Kooltaan se on 122 x 103 x 45 cm. Keskikokoinen grillisuojus on kooltaan 142 x 55 x 95 cm. Pienin grillisuojus sähkögrillille on mitoiltaan 90 x 55 x 40 cm.  SINI Kaasupullon suojus sopii 10-11 kg:n kokoiselle kaasupullolle.

GRILLIN PUHDISTAMINEN

  • Puhdista grilli kuumana, jolloin lika irtoaa helpommin. Puhdista kuuma ritilä harjaamalla sitä noin 10-15 sekuntia. Kylmän ritilän puhdistaminen on paljon työläämpää.
  • Voitele grilliritilä aina öljyllä, ennen kuin ryhdyt grillaamaan. Näin ruoka irtoaa siitä helpommin. Levitä ruokaöljy talouspaperilla. Älä käytä kuitenkaan oliiviöljyä, sillä se pilaantuu ja voi antaa ruokaan makua. Käytä öljyämisessä esim. grillipihtejä apuna, jottet polta sormiasi. Älä käytä sivellintä, sillä se saa tulen helposti leimahtamaan.
  • Käytä grilliritilän puhdistamiseen tukevaa SINI Grilliharjaa, joka sopii kaikille grillityypeille. Posliiniemaloitujen brikettigrillien tai värillisten kaasugrillien pinta saattaa näyttää hilseilevältä. Kannen sisäpuolella olevat hilsehiutaleet ovat todennäköisesti kuitenkin hiiltyneitä rasvakerrostumia, jotka saa puhdistettua grilliharjan hankaustyynyllä, lämpimällä vedellä ja käsiastianpesuaineella.
  • Jos pelkkä harjaaminen ei riitä, käytä puhdistamiseen grillinpuhdistukseen kehitettyä ainetta sen valmistajan antaman ohjeen mukaan. Kaikille grillityypeille löytyy omat puhdistusaineensa.
  • Jos grillin ulkopinnan saumat ovat ruostuneet, voi ruosteen poistaa hapottomalla öljyllä. Hitsaussaumat kannattaa öljytä aina aika ajoin. Pyyhi ylimääräinen öljy pois kuivalla liinalla. Älä käytä hapottomia öljyjä tai vastaavia aineita kuitenkaan grillin sisäpintoihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *