SAVU Leppälastu -savustuspussi

(4 tuotearviota)

2,90 

SAVU Leppä -savustuspussin puhtaista leppälastuista syntyvästä savusta muodostuu perinteinen suomalainen mieto savunmaku.  SAVU-savustuspussien leppälastu on kotimaista. Ruoka kypsyy tiiviissä alumiinipakkauksessa säilyttäen tuoreen maun ja saa aidon savun aromin helpolla, terveellisellä ja turvallisella tavalla. SAVU Leppä-savustuspussi sisältää vain luonnon omia aineksia eli leppälastuja, tervauutetta ja sokeria. SAVU-savustuspussi on patentoitu suomalainen keksintö, ja ne ovat Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Savustuspussi sopii käytettäväksi grillissä ja sähköuunissa.

Tuotenumero: 53024NL

EAN: 6419549530246

Materiaali

Pussi – alumiini
Leppälastu, tervauute, sokeri

Kierrätysohje

Savustuspussi – sekajäte
Pakkauspahvi – keräyspahvi

Käyttöohje grilliin
 1. Käytä SAVU Savustuspussia kaasu- tai hiiligrillissä. Varmista, ettei hiilloksessa ole yhtään liekkejä, sillä tuote ei sovellu avotulelle.
 2. Lämmitä grilli maksimilämpötilaan.
 3. Anna ruoka-aineiden lämpötilan tasaantua huoneenlämpöiseksi ennen savustamista ja kuivaa ruuasta ylimääräinen kosteus.
 4. Aseta savustettava ruoka suoraan savustuspussiin. Täytä korkeintaan 2/3 SAVU Savustuspussista. Pussi kohoaa savustuksen aikana noin 10 cm.
 5. Sulje savustuspussi tiiviisti taittamalla savustuspussin suu kaksinkertaisella noin 1 cm taitoksella ja puristamalla kulmat lujasti yhteen (katso pakkauksen takasivun kuva).
 6. Laita savustuspussi grilliritilälle siten, että pussin alapuoli, johon on painettu ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.
 7. Noudata grilli-savustusaikoja (savustusaika n. 500 grammalle):
 8. Grillaa täysteholla noin 15 min. Kaasugrillin lämpötilaa voi alentaa, kun savustustoiminta on käynnistynyt. Grillaa puoliteholla noin 25 minuuttia.
 9. Ota pussi grillistä. Käytä patakintaita, sillä pussi on erittäin kuuma. Anna ruuan vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen pussin avaamista makujen tasaantumiseksi.
 10. Avaa pussi leikkaamalla esim. saksilla keskeltä tai reunoja pitkin (katso pakkauksen takasivun kuva). Varo purkautuvaa kuumaa höyryä.
 11. Mausta ruokaa tarvittaessa, tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Käyttöohje sähköuuniin
 1. Anna ruoka-aineiden lämpötilan tasaantua huoneenlämpöisiksi ennen savustamista ja kuivaa ruuasta ylimääräinen kosteus.
 2. Aseta uunipelti alimmalle tasolle, ei uunin pohjalle.
 3. Esilämmitä uuni maksimilämpötilaansa. Käytä uunin alalämpöä.
 4. Aseta savustettava ruoka suoraan savustuspussiin. Täytä korkeintaan 2/3 SAVU Savustuspussista. Pussi kohoaa savustuksen aikana noin 10 cm.
 5. Sulje savustuspussi tiiviisti taittamalla savustuspussin suu kaksinkertaisella noin 1 cm taitoksella ja puristamalla kulmat lujasti yhteen (katso pakkauksen takasivun kuva).
 6. Aseta pussi kuumalle pellille siten, että pussin alapuoli, jossa lukee ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.
 7. Laita liesituuletin päälle täydelle teholle.
 8. Älä avaa uunin luukkua savustuksen aikana, jottei lämpötila muutu.
 9. Savusta aina ensin maksimiteholla savustustoiminnan käynnistymiseksi. Tämän jälkeen voit alentaa lämpötilaa 200°C ja jatkaa ruuan kypsentämistä.
 10. Ota pussi uunista. Käytä patakintaita, sillä pussi on erittäin kuuma. Anna ruuan vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen pussin avaamista makujen tasaantumiseksi.
 11. Avaa pussi leikkaamalla esimerkiksi saksilla keskeltä tai reunoja pitkin (katso pakkauksen takasivun kuva). Varo purkautuvaa kuumaa höyryä.
 12. Mausta ruokaa tarvittaessa, tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
Koko

Pakkaus: 15 cm x 29,9 cm
Savustuspussi pakkauksessa: 13 cm x 26,2 cm
Auki levitetty savustuspussi: 50 cm x 26,2 cm

4 arviota tuotteelle

SAVU Leppälastu -savustuspussi

 1. Irina Martiskainen

  En löytänyt pakkauksesta ohjetta, miten päin pussi laitetaan pellille. Luin kaikki tekstit useaan kertaan, kun ihmettelin… Nyt jälkikäteen aloin netistä etsiä ohjetta, ja ylösalaisinhan se oli ollut. Ja kun tarkkaan aloin lukea, niin pussin kyljessä luki RUOTSIKSI denna sidan nedan… Eipä savustunut broileri, kypsää kyllä oli.

  • Tiia/Sinituote

   Hei!

   Pussissa pitäisi olla teksti “THIS SIDE DOWN” tai ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN”.
   Ohjeistuksessa on maininta “Laita savustuspussi grilliritilälle siten, että pussin alapuoli, johon on painettu ”TÄMÄ PUOLI ALASPÄIN” tulee alaspäin.”
   Jos savun makua ei ole syntynyt siihen voi olla seuraavat syyt:
   1. Alkulämpötila ei ole ollut tarpeeksi kuuma, jotta savustusprosessi käynnistyy. Eli uunin pitää olla täydellä teholla ja tarpeeksi kuuma (250 astetta on yleensä riittävä lämpö). Käytä uunin alalämpöä.
   2. Savustettava ruoka on pussiin laitettaessa ollut kosteaa ja näin ollen pussin pienistä rei’istä on kosteus päässyt puruihin ja savustaminen ei ole tästä syystä onnistunut.

 2. Markus

  Pussi voisi olla 5-10cm pidempi, tai ns. XL-versio. Iso lohi meinaa tehdä tiukkaa pussin kanssa, kun on enemmän savustettavaa.
  4 polttimen grilliin kuitenkin menee isompi pussi helposti ja lohi on iso kala.

 3. Juha

  Aikaisemmin pussien käyttöohjeessa oli ” savustaminen leivinuunissa”. Aseta pussi suoraan hiilien päälle leivinuuniin…. Enää tuota mainintaa ei ole. Onko vielä mahdollista tehdä noin?

  • Hanna/Sinituote

   Hei Juha,
   Savustuspussin voi laittaa leivinuuniin ja myös hiilloksen päälle, kunhan hiilloksella ei ole enää liekkejä.

 4. Juha Peltonen

  Mahtaako grillausaika olla 5 min täydellä teholla ja 15 min puoliteholla (video) vai 15 min täydellä teholla ja 25 min puoliteholla (videon vieressä oleva teksti)? Melkoinen ero ohjeissa.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Juha,
   savustusaika vaihtelee valmistettavan ruoan mukaan, ja myös grilli, onko käytössä kaasu- vai hiiligrilli, vaikuttaa savustusaikaan. Pakkauksessa olevan ohjeen mukainen savustusaika 500 grammalle kalaa, lihaa tai kanaa saa ruoan varmasti kypsäksi. Pidempi savustusaika sopii rasvaiselle lihalle, kalalle tai kanalle, mutta jos ruoka on rasvattomampaa tai paloiteltu pienempiin osiin, kannattaa savustusaikaa lyhentää.

   Videolla valmistettavasta lohesta on poistettu rasvaisimmat osat ja kala savustetaan kaasugrillissä, joten hieman lyhyempi savustusaika riittää hyvin.

Näytä kaikki arvostelut
Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Grillin puhdistus

Savu-reseptit

Ostetuimmat tuotteet