Posted on

Sinituote ja John Nurmisen Säätiö yhteistyöhön – uusilla, suomalaisilla puurunkoisilla siivousvälineillä vähennetään Itämeren sinileväkuormitusta

Itämeren rehevöityminen on ollut viime vuosina tärkeä puheenaihe. Nyt jokainen meistä voi vaikuttaa sinilevän torjuntaan osallistumalla Sinituotteen ja John Nurmisen Säätiön kanssa yhteistyössä toteuttamaan Siivotaan yhdessä sinilevä Itämerestä -kampanjaan. Ostamalla kampanjan aikana kotimaisen Sinituotteen puuvartisen harjan, vähennämme kilon sinilevää Itämerestä.

– Itämeren suojelu on meille tärkeä tapa toteuttaa ympäristötyötä ja yhteiskuntavastuuta. Tukemalla John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita haluamme olla mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista ympäristönsuojelutyötä, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen ja seuraaville sukupolville, kertoo Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz.

Toimia Itämeren pelastamiseksi tarvitaan nyt

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä.

John Nurmisen Säätiö tekee tuloksellista työtä Itämeren suojelemiseksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä.

– Viime kesä oli ennätyksellisen paha Itämeren levätilanteen suhteen. Moni varmasti pohti, onko mitään enää tehtävissä rakkaan meremme pelastamiseksi. Onneksi toivoa on, kunhan toimimme yhdessä nyt heti! Siksi onkin äärimmäisen hienoa saada Sinituote ja sen asiakkaat osaksi pelastusjoukkojamme, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kiittelee.

Sinituote lanseeraa uusia, kotimaisia puurunkoisia siivousvälineitä

Sinituote tekee merkittävän lanseerauksen tuodessaan keväällä kauppojen valikoimiin uudet, Akaassa valmistetut, puurunkoiset siivousvälineet. Puinen materiaali herättää monissa suomalaisissa vahvan tunnekokemuksen. Suomalaiset haluavat matonpesuun, saunan kuuraamiseen ja vaikkapa perunoiden pesuun perinteisen suomalaisen puuharjan.

– Kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys ovat Sinituotteen tärkeimmät arvot, ja olemme erityisen ylpeitä siitä, että voimme nyt tarjota laajan valikoiman Suomessa valmistettuja, upeita ekologisia puurunkoisia siivousvälineitä SINI-brändin alla. Suomessa valmistetuille puisille harjoille on myönnetty avainlippu-merkki todisteena kotimaisesta työstä, Johanna Hamro-Drotz Sinituotteelta kertoo.

 

PUINEN MATONPESUHARJA

 • Hellävaraiset, luonnonkuituiset harjakset
 • Matoille ja muille vesipesua kestäville pinnoille
 • Valmistettu Akaassa Suomessa

PUINEN SAUNANPESUHARJA

 • Luonnonkuituinen harja lauteiden ja pesutilojen pesuun
 • Eripituisten harjasten ansioista harjalla ylettyy hyvin nurkkiin ja lauteiden väliin
 • Valmistettu Akaassa Suomessa

 

 

 

 

 

PUINEN JUURESHARJA

 • Napakka harjas luonnonmateriaalista
 • Valmistettu Akaassa Suomessa

 

 

 

 

 

 

PUINEN TISKIHARJA LUONNONHARJAKSELLA

 • Pehmeä, pyöreä harja puhdistaa hellävaraisesti
 • Miellyttävä käteen
 • Hellävaraiset hevosenjouhesta valmistetut luonnonharjakset

 

 

 

 

 

 

PIENI EKORIKKASETTI

 • Kätevä rikkasetti roskien ja murujen keräämiseen
 • Harjaksissa käytetty luonnonkuitua
 • Rikkalapio on valmistettu kierrätysmuovista
 • Valmistettu Suomessa

 

 

 

 

 

 

PUINEN MATONPESUHARJA VARRELLA

 • Pehmeät ja hellävaraiset harjakset luonnonkuitua
 • Sopii myös kaikille vesipesua kestäville pinnoille
 • Valmistettu Akaassa Suomessa

 

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Erityisesti siivousvälineistään tunnetun perheyrityksen historia yltää aina 1940-luvulle saakka. Yrityksen tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Ympäristöystävälliset SINI-tuotteet ovat kestäviä ja pestäviä. Valtaosa yrityksen tuotteista on kotimaisia Avainlipputuotteita. Sinituote Oy muodostaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa monialaisen SINI-konsernin. www.sinituote.fi

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *