Posted on

Joulusiivous ekologisesti kotimaisilla siivousvälineillä

Tiedote 13.12.2021

Joulusiivous sujuu ekologisesti kotimaisilla siivousvälineillä

Joulusiivous on perinne, jonka avulla kodin unohdetut kohteet tulee puhdistettua kunnolla. Perusteellinen siivous kannattaa suunnitella ja jaksottaa useammalle päivälle. Näin aikaa jää kiireettömään yhdessäoloon ja puhtaasta kodista nauttimiseen.

– Nykypäivänä koti pidetään useimmiten siistinä viikottaisella nopealla ylläpitosiivouksella, eikä suursiivoukseen ryhdytä vapaapäivänä. Useimmat meistä siivoavat kuitenkin vähän enemmän ennen joulua, ja se onkin hyvä tapa ylläpitää kodin puhtautta, Sinituotteen markkinointipäällikkö Marika Saarinummi kertoo.

Joulusiivouksen muistilista

Ennen joulusiivouksen aloittamista kannattaa suunnitella, mitä, millä ja milloin siivoaa. Tehtävistä kannattaa tehdä lista tai hyödyntää valmista muistilistaa, johon voi merkitä, kun saa jotain valmiiksi. Kannattaa myös tarkistaa, että kaikki siivousvälineet ovat ehjiä ja puhtaita. Näin siivous sujuu nopeammin, eikä levitä likaa paikasta toiseen.

1. Järjestely
Siivoaminen on helpompaa, mikäli ylimääräiset tavarat on järjestelty paikoilleen, kausivaatteita on sopiva määrä esillä ja kierrätykseen menevät muovit, pullot, pahvit ja paperit on viety hyvissä ajoin keräyspisteelle, jotka usein täyttyvät joulun jälkeen. Pukupussit, säilytyspussit ja -laatikot helpottavat tavaroiden ja tekstiilien säilytystä esimerkiksi varastossa. Kierrätysastioiden avulla saa helposti lisää tilaa kierrätykselle.

2. Pölyjen pyyhkiminen
Pölyjen pyyhintä aloitetaan huonetilasta ylhäältä eli ensin kaappien ja hyllyjen päältä. Varteen liitettävien siivousvälineiden avulla voi puhdistaa ilmanvaihtoventtiilit, kaapinpäälliset ja valaisimet kiipeämättä tuolille. Tasopintojen, peilien ja lasipintojen pyyhintä pölyistä sekä tahrojen pyyhintä kosketuspinnoilta onnistuu parhaiten mikrokuituliinalla, joka irrottaa tahrat tehokkaasti.

3. Keittiön siivous
Keittiö on jouluna kodin toiminnallisin paikka. Kun keittiö on siisti, ylläpitosiivous on helpompaa ja järjestys pysyy paremmin yllä. Uunin, jääkaapin ja liesituulettimen puhdistus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen joulua ja keskittyä jouluna siistimään ruoanlaiton jäljet.

4. Lattioiden puhdistus
Lattia kannattaa aika ajoin puhdistaa myös mattojen alta, jotta hiekka ja pienet roskat eivät pääse naarmuttamaan lattiaa. Kun matot on keritty pois lattialta ja viety tuulettumaan ulos, lattian pyyhkiminen mopilla käy nopeasti. Rikkasetin avulla on helppoa lakaista hiekat eteisestä ja murut keittiöstä aina tarvittaessa.

5. Kylpyhuoneen ja saunan pesu
Monen suomalaisen joulun viettoon kuuluu joulusauna puhtaassa saunassa. Lattiakaivon puhdistuksen, saunan sekä kylpyhuoneen kaakeleiden ja saumojen pesun voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulua eikä hommaa kannata jättää viime tippaan. Kylpyhuoneen seinät ja lattia kannattaa kuivata huolellisesti aina suihkussa käynnin jälkeen, niin ne pysyvät puhtaampana pidempään.

6. WC:n puhdistus
WC:n pesuun kuuluu lavuaarin ja hanan pesu, peilien pyyhintä, pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja kosteuspyyhintä sekä lattiakaivon puhdistaminen. WC:n siivousta pidetään usein epämiellyttävänä hommana, mutta hyvillä välineillä WC:n puhdistaminen on helppoa. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat tekevät WC:n puhdistuksesta helppoa ja hygieenisiä. Puhdas liina on aina valmiina ja käytetty liina laitetaan biojätteeseen.

– Ei ole väliä siivoaako ennen joulua vai joulun jälkeen, kunhan siivoaa joskus. Siivoaminen auttaa pitämään kodin sisäilman puhtaampana, vähentää kodinkoneiden energiakulutusta ja auttaa säilyttämään asunnon arvon ja pinnat paremmassa kunnossa. Toivomme, että jokainen siivoaa jouluksi sen verran kuin hyvältä tuntuu, Marika Saarinummi Sinituotteelta kertoo.

Lataa tästä: Painolaatuisia kuvia joulusiivouksesta

Lisätietoja:

Hanna Salo, Sinituote Oy
hanna.salo@sinituote.fi
puh. 02 211 0611

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Menestyksen takana on halu tehdä ja kehittää asioita yhteistyössä asiakkaidemme ja toistemme kanssa ympäristöä unohtamatta. Vastuullisuus ohjaa meitä kaikessa tekemisessä. Merkittävien panostusten ansiosta 45 % käyttämästämme muovin raaka-aineesta on kierrätysmuovia ja kotisiivouksessa käytettävät siivouspyyhkeemme ovat biohajoavia tai kierrätettäviä. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat kuluttajien suosimat SINI siivousvälineet, SINI PRO ammattisiivousvälineet sekä KUNGS autonhoitotuotteet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *