Puuharja vaalii perinteitä

Sinituotteen tytäryhtiön VS-Harjan valmistamissa tuotteissa lukee “valmistettu Suomessa ”, mikä todella tarkoittaa, että ne tehdään kokonaan Akaassa.

Sinituotteen valikoimaa täydentävät jatkossa puiset SINI-harjat. Suomessa valmistetut, maailman parhaat puuharjat valmistetaan Akaassa.

Monelle suomalaiselle puinen rappuharja ja puurunkoinen, luonnonharjaksinen kuurausharja ovat edelleen ne ainoat oikeat välineet ovenpieleen tai mattolaiturille. Perinteinen harjan teon taitokin on Suomessa yhä voimissaan, sillä Pirkanmaalla Akaassa tehdään edelleen puurunkoisia harjoja yli 90-vuoden osaamisella. Sinituotteen tytäryhtiön VS-Harjan laadukasta kotimaista työtä ovat myös uudet SINI-puuharjat.

Parhaista materiaaleista tehty kestää

Mistä sitten erottaa kotimaisen puuharjan kaukomailta laivatusta vastineesta?

– Materiaalien laadusta ja harjan toimivuudesta, vastaa VS-Harjan myyntipäällikkö Eero Luoto.

– Samantyylisesti nimetyt puurunkoiset harjat voivat ensisilmäyksellä näyttää samanlaisilta, mutta lähempää katsoen heti huomaa, että valmistuksen huolellisuus ja käytettyjen materiaalien laatu on aivan eri. Esimerkiksi millaisia harjaksia käytetään ja miten ne on sidottu runkoon. Käytettävyydessä, toiminnallisuudessa ja kestävyydessä sitten viimeistään huomaa eron.

VS-Harjalle tuotteiden kestävyys onkin Luodon mukaan kunnia asia. Materiaalien ja työn laadusta ei tingitä, jotta tuotteisiin voidaan ylpeänä laittaa kotimaisesta työstä kertova avainlippu ja valmistajan tiedot.

– Jokaisen tuotteen pitää olla viimeisen päälle hyvä, Luoto tiivistää VS-Harjan periaatteen.

Puuharja vetoaa suomalaisten tunteisiin

Materiaalina puu soveltuu Luodon mukaan erityisen hyvin ulkosiivoukseen. Esimerkiksi puusta valmistetut katuharjat kestävät säässä kuin säässä vuodesta toiseen.

Puun etuna on tietysti myös materiaalin kierrätettävyys ja ympäristöystävällisyys, jotka ovat yhä useammalle suomalaiselle tärkeitä arvoja. Materiaaleiltaan ekologisimpia ovat luonnonharjaksiset puuharjat, joiden harjakset on valmistettu joko kasvipohjaisista luonnonkuiduista tai jouhista.

Keskeisimpänä puuharjan etuna Luoto pitää kuitenkin kaunista ulkonäköä ja tunnekokemusta, jonka puinen materiaali monissa suomalaisissa herättää.

– Matonpesuun, saunan kuuraamiseen, pihan harjaamiseen ja rappujen lakaisuun suomalaiset vain haluavat sen perinteisen suomalaisen puuharjan. Puinen harja synnyttää sen aidon ja oikean kokemuksen, Luoto tietää.

Nyt näihin tunnelmiin on saatavissa puinen SINI-harja.

Lue tarkemmin harjojen valmistuksesta: SINI-puuharjat tulevat Akaasta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *