Pikasiivous – näin onnistut oikeasti!

Vain hetki aikaa siivoukselle, mutta koti näyttää toivottomalta. Ihmeitä ei lyhyessä ajassa pysty tekemään, mutta näillä ohjeilla saat kodin ilmeen siistiksi ja raikkaaksi.

Koti on arjessa eletyn näköinen, ja paniikki iskee, kun yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan. Hetkessä pitäisi saada kodin kaaos kuriin. Keskittymällä vain muutamaan kohtaan, luot vartissa vaikutelman puhtaasta ja siististä kodista. Nämä vinkit auttavat myös pitämään kodin järjestyksessä.

Eteinen antaa ensivaikutelman

SINI-rikkasetti on kätevä pitää käsillä keittiössä.

Pikasiivousta tehdessä on ideana saada koti kuntoon nopealla aikataululla. Aloita homma keräämällä irtotavarat pois pinnoilta ja lattioilta niistä tiloista, joissa vieraat käyvät. Laita lehdet pinoihin, ja vie vaatteet pyykkiin. Vieraat astuvat ensin eteiseen, minkä vuoksi se on erityisen tärkeää siivota. Järjestä kengät ja tee naulakkoon tilaa vieraiden takeille. Lakaise eteiseen kertyneet hiekat ja roskat nopeasti pois harjalla ja rikkalapiolla.

Lattioiden pyyhkiminen raikastaa kodin

Pikamopin taipuisa lapa mukautuu siivottavan pinnan myötäisesti. Teleskooppivarrella on helppo kurottaa kattoon saakka.

Tunkkainen haju kielii siivottomasta kodista. Puhdistamalla lattiat saa kodin huoneilman raikkaammaksi. Pyyhi lattiat mattojen ympäriltä kostealla mopilla. Taipuisalla SINI-pikamopilla on näppärä pyyhkiä pienetkin kolot ja mattojen välit. Keittiön lattialta kannattaa lakaista murut erityisesti työtasojen edestä ja pöydän alta. Pikakuivain lakaisee ketterästi roskat ja nesteetkin taipuisan nivelen avulla pöydän ja tuolien alta. Pyyhi mopilla myös tahrat keittiön lattialta, jotta liiskaantunutta ruokaa ei tarvitse irrotella sukista. Monikäyttöisellä Pikamopilla on helppo pyyhkäistä myös keittiön kaapinovista sotkuiset roiskeet pois sekä ohimennen pölyt pois ovien takaa ja nojatuolien alta, jotta villakoirat ei pöllähdä esille.

Tiskivuori saa keittiön näyttämään epäsiistiltä

Luo yleissilmäys keittiöön ja laita tiskit astianpesukoneeseen. Jos konetta tai aikaa ei ole, niin pyöräytä astiat tiskiharjalla ja laita ne hallittuun pinoon. Tyylikkään värinen kierrätysmuovista valmistettu SINI-tiskiharja kelpaa olla keittiössä näkyvillä, jolloin harjaan ja tiskeihin voisi tarttua useammin. Keittiöön kertyy päivittäin rasvatahroja ja murusia, joten siisti yleisilme pyyhkäisemällä tasot puhtaaksi keittiöliinalla.

Likainen wc on epämiellyttävä näky

Panosta wc-tiloihin, kun vieraita on tulossa. Pyöräytä wc-istuin puhtaaksi wc-harjalla. Pyyhi allas, hana ja muut pinnat pikaisesti puhtaaksi pölystä ja roiskeista nihkeällä mikrokuituliinalla. Jos aikaa on, voit viimeistellä ilmeen vaihtamalla puhtaat pyyhkeet.

Nopea pölyjen pyyhintä

Pikaisessa siivouksessa ei ehdi ryhtyä pyyhkimään pölyjä jokaisen koriste-esineen sopukoista, mutta suuremmat pinnat on nopeasti puhdistettu ja se kohentaa kodin ilmettä kummasti. Kuivalla mikrokuituisella pikamopilla onnistuu myös pölyjen pyyhkiminen hyllyiltä ja tasojen päältä. Taivuteltavalla pölymiekalla siistit nopeasti kaikki pinnat, kolot, ikkunalaudat ja pöydänpäälliset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *