Pikainen lähtö pikkujouluihin – näin näytät tyylikkäältä

Pukeudutpa pikkumustaan, housupukuun tai rennompaan bileasuun, mikään vaate ei näytä hyvältä päällä, jos sitä ei ole pesty, huollettu ja silitetty.

Valmistaudu loppuvuoden juhliin aina pikkujouluista jouluaattoon ja uudenvuoden juhliin rennoissa merkeissä. Valmistautumisen ei tarvitse olla hätäistä ja stressaavaa. Suunnittelemalla juhlalookin hyvissä ajoin vältyt viimehetken paniikilta. Näillä neuvoilla ja kikoilla selviät juhlaillasta kunnialla ja hyvin mielin.

Vältä asukriisi

Aloita valmistautuminen pikkujouluihin vähintään muutamaa päivää aikaisemmin valitsemalla juhlavaatteet. Tässä vaiheessa ehdit vielä pestä juhlavaatteet, jos ne ovat jääneet edellisen käytön jälkeen pesemättä. Huolla myös asusteet ja varmista, että asuun sopivat alusvaatteet ja sukkahousut ovat ehjiä ja puhtaita. Älä ota pukeutumista kuitenkaan turhan raskaasti. Yksiä pikkujouluja varten on turha hankkia kokonaan uutta vaatetta. Vanhan pikkumustan voi asustaa koruilla ja panostaa näyttävämpään meikkiin ja hiuksiin. Jos hankit uuden asun, valitse ajaton malli, joka palvelee vuosia eteenpäin erilaisissa tilaisuuksissa. Voit myös lainata asua tutulta tai pukuvuokraamosta.

Näin valitset oikean asun pikkujouluihin

Naisille yksi varmimmista valinnoista on perinteinen pikkumusta. Mekko ei ole ainoa ratkaisu – pikkujouluihin voi hyvin pukea kaksiosaisen asun, joka imartelee monia enemmän kuin mekko. Housut ja näyttävä toppi toimivat hyvin. Jos yleisilmeeseen haluaa lisää kimallusta, voi sitä tuoda korujen tai muiden näyttävien asusteiden avulla. Miesten juhlapukeutumisen parhaimmistoa on tietysti puku. Jos se tuntuu turhan viralliselta, voi pikkutakin ja kauluspaidan yhdistää rennompiin housuihin, kuten farkkuihin.

Vaikka työpaikka olisi astetta rennompi, on silti pikkujouluihin turvallisinta pukeutua tyylikkäästi. Pukeudutpa pikkumustaan, housupukuun tai rennompaan bileasuun, mikään vaate ei näytä hyvältä päällä, jos sitä ei ole pesty, huollettu ja silitetty asianmukaisesti.

Pikainen lähtö pikkujouluihin suoraan töistä

Työpaikan pikkujoulut alkavat yleensä suoraan töiden jälkeen, joten mieti, pidätkö päällä samat arkiset vaatteet kuin töissä, puetko jo aamulla päälle jotain juhlavaa vai vaihdatko vaatteet työpaikalla ennen pikkujouluja. Jos haluat vaihtaa vaatteet päivän aikana, laita vaihtovaatteet pukupussiin jo edellisenä iltana. Aamulla on monta muutakin hommaa kuin vaatteiden valitseminen. Vaatteet säilyvät puhtaina, sileinä ja ennen kaikkea vältyt aamulla stressiltä vaatteiden suhteen.

Puhdistitko vaatteet, mutta nyt jo ne ovat täynnä karvoja?

Vaatteet saattavat näyttää jo lyhyen ajan jälkeen siltä, kuin niitä ei olisi pesty ja puhdistettu ollenkaan. Karvojen täyttämä juhlavaate ei imartele ketään ja saattaa haistakin pahalta. Etenkin eläinperheissä karvoja tuntuu kertyvän aina jostain, vaikka kuinka olisi pessyt ja puhdistanut vaatteet huolellisesti. Teippiharja kuuluukin jokaisen lemmikin omistaja vakiovarusteisiin.

Karvoja irtoaa myös villakangastakista ja kaulahuiveista, joten juuri puhdistettu vaate saattaa hyvin pian olla karvainen. Erityisesti trendikäs sametti on armoton karvoille ja hiuksille, ja siinä näkyy jopa pöly helposti. Teippiharjalla saa helposti puhdistettua myös hilseen puvuntakin olkapäiltä.

Käsilaukun tärkein varuste

Kauneinkaan pikkujouluasu ei näytä hyvältä päällä, jos siinä on karvoja, hiuksia tai hilsettä. Pikkujouluillan pelastaja on miniteippiharja, joka käsilaukkuun sujautettuna ei vie paljon tilaa. Helmiäishohtoinen musta, valkoinen tai liila miniteippiharja on tyylikäs pitää käsilaukussa mukana. Avainlippu-tuote on valmistettu Suomessa ja siihen on saatavilla helposti vaihdettava vaihtorulla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *