Pesitkö autosi? Täältä löydät vielä likaa ja pesuvettä

KUNGS Super Dry -autonkuivauspyyhe 6200
Autonpesun jälkeen on pyyhkeelle töitä. Aloita työ kuivauslastalla, jatka pyyhkeellä tai säämiskällä.

Auton maalipinta helmeilee. Puhtaat vesipisarat kiiltelevät vastapestyn pellin ja ikkunoiden ulkopinnalla. Auto näyttää puhtaalta, olitpa sitten käynyt automaattipesussa tai pessyt ajokkisi itse painepesurilla ja käsinpesuvehkeillä. Mutta onko auto todella puhdas? Kyllä ja ei – pari juttua kannattaa vielä tehdä!

Kaikki vesi ei ole puhdasta

Harvoin autoa tulee pesun jälkeen huuhdeltua niin hyvin, etteikö pestyn pinnan päälle olisi jäänyt hieman pesuainetta ja jopa likaakin. Huuhteluvesi kannattaa aktiivisesti poistaa – ei kuivattaa.

KUNGS Aqua-away -lasta
Kuivaa lastalla katto, konepelti ja ikkunat. Jatka töitä pyyhkeellä.

Aloita kuivaamalla suuret vesimäärät kumilastalla ja näin olet jo pitkällä. Tehtävään sopii kahvallinen Aqua-away -kuivain. Homma ei kuitenkaan ole vielä tässä. Seuraavaksi ota esiin hyvin imevä autopyyhe.

Aloita pyyhkiminen ikkunoista ja peileistä. Pyyhi sitten ajovalot. Seuraavaksi kuivaa katolta ja konepelliltä kaikki se vesi, jota et saanut kiinni kumilastalla. Hifistelijä-automiehet saattavat kertoa sinulle jonkin muun työjärjestyksen, jolla ei välttämättä ole väliä, mutta seuraavalla on: älä koskaan pyyhi samalla pyyhkeellä ensin auton helmoja, vanteita tai ovikoteloita. Tällöin saattaisit naarmuttaa maalipintaa viemällä hiekanmurusen liinan ja maalipinnan väliin.

Auto on nyt kuivattu ulkopuolelta kumilastalla ja pyyhkeellä. Vielä ei kuitenkaan ole valmista, ja nyt alkaa se hauska osuus, jota moni ei tule ajatelleeksi. Auton ulkopuolelta ei koskaan pääse käsiksi ovien ja tavaratilan sisäpuolella oleviin pintoihin.

Pyyhkeelle lisätöitä

Avaa ovet ja takaluukku ja katso maalipintaa. Näyttääkö puhtaalta? Tuskin. Rungosta, pystypilareista, ovista ja takaluukusta löytyy aimo annos likavettä, pesuainevaahtoa ja kovaankin pinttynyttä likaa.

Pyyhi auto pesun jälkeen KUNGS-tuotteilla
Vaikka autoa kuinka kuivaisi ulkopuolelta, ei ovia avaamatta pääse käsiksi piilossa oleviin pintoihin.

Jatka töitä autopyyhkeellä. Aloita koteloiden pyyhkiminen ylhäältä alaspäin esimerkiksi ovien tiivisteistä. Ylätiivisteet ovat yleensä vain märkiä, mutta mitä alemmas siirryt pyyhkimään, kohtaat lilluvaa pesuainevettä, pikeä, likaa ja jopa kiviä.

Kun olet aloittanut ovien ja ovikoteloiden pyyhkimisen, älä enää palaa samalla pyyhkeellä pyyhkimään kattoa, konepeltiä tai kylkiä. Näin varmistut siitä, ettet tuo maantiepikeä tai suorastaan hiekkaa puhtaalle maalipinnalle. Kunhan muistat työjärjestyksen, niin selviät useimmiten hommasta yhdellä ja samalla autopyyhkeellä, jolla pyyhit auton ulkopuolen.

Autopyyhe likaantuu
Pyyhkeen likaantumiselta ei voi välttyä, mutta ei ole tarkoituskaan! Muuten tämäkin likaraita päätyisi kuskin tai matkustajan vaatteisiin…

Tässäkin hommassa, kuten kaikessa siivoamisessa, anna itsellesi armoa. Jos kuivaat ja puhdistat ovikoteloita nyt ensimmäistä kertaa, saattaa lian määrä tuntua ylivoimaisen suurelta. Tärkeintä kuitenkin on ottaa ovikoteloiden pyyhkiminen tavaksi joka pesun yhteydessä. Jos teet homman säännöllisesti, tulet jatkossa pärjäämään auton kuivaamisesta yhdellä pyyhkeellisellä.

Pyyhi myös takaluukun alta
Avaa myös takaluukku ja pyyhi kaikki näkyvä vesi pois. Yksi pyyhkeellinen riittää yleensä yhteen henkilöautoon.

Ovien ja karmien kuivaamisesta usein kiittävät myös vaatteesi. Likaisista karmeista ja oveista tarttuu huomaamatta vaatteisiin ilkeät likaraidat.

Eikö auto olekaan tiivis?

Miksi auton maalattu pinta sitten likaantuu ovien ja takaluukun alta? Eikö autoa olekaan rakennettu tiiviiksi? Vastaus piilee kumitiivisteen sijoittelussa. Sulje auton ovi ja katso rungon ja oven välistä rakoa. Niin, siinähän on rako. Vettä ja likaa pääsee siis väistämättä tiivisteeseen saakka. Kumitiiviste on puolustuksen viimeinen linja veden pääsyssä matkustamoon, ja ehjässä autossa matkustajat eivät tietenkään kastu, vaikka istuisivat marketin pesukadulla painepesurien rummuttaessa auton kylkiä. Kumitiivisteen on puolestaan oltava suojattuna pellin alla, koska muuten tiivisteet kuluisivat ennen aikojaan.

Kuivausvälineet kuntoon

Jutussa käytimme KUNGS-autonhoitotuotesarjan kuivausvälineitä. Kuivaustyö kannattaa aloittaa Aqua-away -kuivaimella ja jatkaa työtä erittäin imukykyisellä Super Dry -autopyyhkeellä, jonka voi konepestä, eli yksi pyyhe palvelee pitkään! Tutustu myös näppärään Quick-wiper -kumilastaan, joka mahtuu oven säilytyskoteloon tai hansikaslokeroon. Kaikki KUNGS-autonkuivausvälineet löydät Sinituotteen verkkokaupasta ja hyvin varustetusta tavaratalosta.

Kommentit:

  1. Harvoin kyllä tulee huuhdeltua autoa niin hyvin, ettei olisi jäänyt pesuainetta tai likaa. Itsekin pitäisi auto pestä. Viime pesusta onkin aikaa.

  2. Ei missään tapauksessa saa lastalla kuivata kattoa ja konepeltiä. Yksikin hiekanmuru lastan väliin ja heti on syvä naarmu koko matkalla. Auto harvemmin on täysin puhdas vaikka kuinka on muka hyvin pesty. Lasit lastalla kyllä kannattaa vetää.
    Kymmeniä autoja myllyttäneenä olen nähnyt mitä lasta aiheuttaa.

    1. Hei Sakari! Hienoa saada ammattilaisen kommentti asiaan. Tuot esiin erittäin hyvän pointin, että yksikin hiekanmuru väärässä paikassa saattaa saada ikävää jälkeä aikaan. Eritasoisia tekijöitä ja ajokkeja löytyy. Jossain tapauksissa lastalla kuivaaminen voikin olla hyvä jättää väliin. Mukavaa kevään jatkoa!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *