Näin varustaudut talvilomaliikenteeseen

Autoilijan lumilapiosta on iloa myös talviloman lumileikeissä!

Varusta autosi talvilomareissuun kunnollisella lumiharjalla, jääraapalla ja lumilapiolla.

Autoilijan lumilapiosta on iloa myös talviloman lumileikeissä! Talvivarautumiseen kuuluvat myös käynnistyskaapelit ja hinausköysi, jotka olisi hyvä olla autossa mukana.

Tarkasta auton kunto ja varusteet ennen liikkeelle lähtemistä. Pakkanen lamaannuttaa huonokuntoiset akut, joten akun varaustila kannattaa tarkastaa tai tarkistuttaa ennen matkaa. Myöskään öljyjä, suodattimia ja jäähdytysnesteen pakkaskestävyyttä ei saa unohtaa tarkastuslistalta, etenkään jos autoa ei ole huollettu säännöllisesti.

Lasinpesunestesäiliö täytetään jäätymättömällä seoksella ja oikeat rengaspaineet varmistavat turvallisen ajon. Myös vararenkaan kunto on syytä tarkastaa.

Moottori kannattaa esilämmittää lohkolämmittimellä. Ympäristöystävällinen teko säästää myös lompakkoa, sillä yleensä kylmä moottori kuluttaa enemmän polttoainetta. Voitele lukot ja valitse lukkosula, joka ei sisällä alkoholia. Laita lukkosula takin taskuun. Auton sisällä siitä ei ole iloa, jos ovet ovat jäätyneet kiinni. Huolehti, että pyyhkijän sulat ovat ehjät ja puhtaat. Vaihda huonokuntoiset sulat uusiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *