Näin selviät lumisesta aamusta voittajana

Luminen auto
Aamulla tilanne voi pahimmillaan muistuttaa tätä.

Kun auto on yön aikana hautautunut lumen alle, vaarana on ettei päivä lähdekään niin hohdokkaasti liikkeelle. Keräsimme vinkit, joilla voit minimoida lumisen aamun harmitusta ja varmistaa, että öisestä myräkästä huolimatta pääset joutuisasti ja hyvillä mielin liikenteeseen.

Jätä lumiharja jemmaan auton ulkopuolelle

Putsaa lumet ennen auton ovien avaamista välttääksesi lumen pöllähtäminen sisälle.

Oven avaaminen lumikuorman alle hautautuneesta autosta yleensä pölläyttää ensimmäiset lumet katolta ja oven päältä penkille. Kannattaakin säilyttää terassilla tai rapunpielessä yhtä lumiharjaa, jolla pääsee puhdistamaan isoimmat lumet katolta ennen oven avaamista. Hyvä vaihtoehto oven pieleen on tyylikäs kierrätysmuovista valmistettu KUNGS Max-is Green lumiharja.

Säilytä lumiharjaa takaluukussa

Lumiharja kannattaa pitää mahdollisimman puhtaana, jottei turhaan naarmuta hiekkaisella harjalla autoa. Harjaa onkin hyvä säilyttää esimerkiksi takaluukussa tai muualla kuin auton jalkatilassa, missä se helposti joutuu kuraisten kenkien tallomaksi.

Ota avuksi pitkävartinen lumiharja

Teleskooppivarren avulla putsaus onnistuu helposti myös hankalista paikoista.

Jatkettava teleskooppivartinen lumiharja on oiva apuväline, jolla yltää puhdistamaan lumet helposti myös auton katolta ja tuulilasin keskiosasta. Myös vaatteet säilyvät kuivina, kun käteen saa lisää mittaa, eikä tarvitse kurotella lumisen auton päälle. KUNGS Tele-is lumiharjan alumiinivarsi on säädettävissä 77–105 cm pituiseksi.

Käytä tiukkaan jäähän purevaa raappaa

Kunnolla auton ikkunoihin jäätynyttä kovaa jäätä on välillä hankala saada irtoamaan lasista hyvälläkään raapalla. Tukeva varsi auttaa saamaan puhdistamiseen enemmän voimaa, jolloin jääraappa pääsee paremmin pureutumaan tiukkaan jäähän. Kierrätysmuovisessa KUNGS Green Mid-is -raapan yhdestä raaputuspinnasta löytyy myös jäähampaat, joilla vahvan teräsjään voi murskata ennen raappaamista. Lue myös, miten saat puhdistettua jään ikkunasta mahdollisimman tehokkaasti: Näin raappaat tehokkaasti.

Katso myös videolta niksit nopeisiin lähtöihin lumisina aamuina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *