Märälle lumelle kyytiä

IMG 3473 Max Is Aqua Away Quick Wiper Kasitelty

Märkä lumi kannattaa poistaa auton katolta, ikkunoilta ja konepelliltä, vaikka ei olisikaan lähdössä ajelulle. Seuraavan päivän mahdollinen pakkanen jäädyttää kovan kuoren auton päälle, tai jos lähdet puhdistamattomalla autolla heti liikkeelle, karisee lumikuorma vaarallisesti viimeistään moottoritiellä.

Aamulla auto on valkoisen märän kerroksen alla. On alkutalvi, kevättalvi tai melkeinpä mikä tahansa vuodenaika Suomessa. Nuoskakeli voi yllättää nykyään milloin tahansa juhannuksen ja pääsiäisen välillä.

Nopein keino lähteä liikkeelle olisi astua autoon, käynnistää moottori ja hoitaa tuulilasin ja takalasin pyyhintä auton omilla pyyhkimillä, mutta mieti vielä! Ensinnäkin raskas märkä lumi voi olla liian suuri kuorma pyyhkijän moottorille, nivelille tai liitoksille, ja saatat vahingoittaa autoasi. Jos olet matkalla moottoritielle, lentää valkoinen kerros viimeistään satasen vauhdissa auton päältä, jolloin saatat aiheuttaa hetkellisen näkyvyysesteen joko itsellesi tai takana tulijalle, kun lumikuorma lentää auton päältä yllättäen.

Parasta on siivota lumi auton päältä ennen liikkeelle lähtöä. Märälle lumelle kannattaa ottaa avuksi lumijarjan lisäksi ainakin toinen KUNGS-kuivaimista, tai molemmat. Aqua away -kuivain on näppärä apuri suurien ikkunapintojen, katon ja konepellin putsaamiseen, ja Quick wiper on omiaan puolestaan sivupeileille. Älä unohda myöskään ajovalojen puhdistamista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *