Koti järjestykseen – 5 tehokasta siivousvinkkiä arkisiivoukseen

Näiden vinkkien avulla niin ensimmäinen oma yksiö kuin suurperheen omakotitalokin pysyvät helpommin siistinä hektisen arjen pyörityksessä.

1. Karsi turhat tavarat

Konmaritus ei ole turha ilmiö. Tosi on, että koti on helpompi pitää siistinä, kun tavaraa on vähemmän. Erityisesti pinnat kannattaa yrittää pitää mahdollisimman tyhjinä. Näin esimerkiksi pölyjen pyyhkiminen on huomattavasti vaivattomampaa ja pölyä kertyy ylipäätään vähemmän. Moni sanoo pitävänsä siivouksesta, mutta tavaroiden järjestelystä ei niinkään. Kannattaa siis todella miettiä, voisiko ylimääräisestä tavarasta luopua. Tehokas keino tavaroiden karsimiseen on kahmaista pinnalta kaikki tavarat esimerkiksi suurikokoiseen laatikkoon ja sen jälkeen lajitella laatikon sisältö tavaroihin, jotka säästetään ja joista luovutaan.

Anne Melender vinkkaa, että järjestys pysyy kotona yllä, kun siivoaa joka päivä.

2. Siivoa vähän joka päivä

Siivousguru Anne Melender kertoo, että suursiivouksen sijaan hän siivoaa joka päivä ja pyrkii pitämään järjestystä yllä. Moni muu siivouksen asiantuntija on Annen kanssa samaa mieltä. Tätä työtä helpottaa ainakin tavaroiden laittaminen heti oikealle paikalleen (siihen voi oppia!) sekä siivousvälineiden pitäminen helposti saatavilla.

Pikasiivousliinat ovat oiva apu sotkujen nopeaan pyyhintään pinnoilta. Suloisella ja tehokkaalla Pölypampulalla tai kapeatkin kolot puhdistavalla Pölymiekalla voi pyyhkäistä pölyt pinnoilta vaikka ohimennen. Tuntuuko imurin kaivaminen esiin työläältä? Nappaa käteen moppi ja sen kaveriksi vaikkapa staattinen, pölyt itseensä imaiseva liina tai kostea moppiliina. Kylppärissä ja vessassa voi pitää helposti saatavilla siivousvälinesettiä, johon kuuluu vaikkapa puhdistusaine, kylppärin siivoukseen suunniteltu mikrokuituliina, Nysväri, siivouskäsineet ja Supersieni. Käsienpesualtaan siivoukseen ja pintojen puhdistukseen menee vain pari minuuttia, kun sen tekee usein. Vessan vakiovaruste on tietysti vessaharja. Piilovessaharjan harjapään saa kätevästi piiloon suljettavaan koteloon. Lapsi- ja lemmikkiperheissä ominaisuus on erityisen kätevä.

Tutustu kaikkiin Anne Melenderiin suosikkituotteisiin.


Keittiön pinnat saa pidettyä helposti puhtaana, kun ulottuvilla on aina siivousliina.

3. Täsmävälineet puhtaaseen keittiöön

Siistin keittiön parhaat siivousvälineet ovat keittiön pintojen pyyhkimiseen tarkoitetut pikasiivousliinat sekä tehokkaasti jo pelkällä vedellä puhdistava mikrokuituliina. Mikrokuituliinan saa napattua helposti esimerkiksi liinanpidikkeestä tai tiskipöydän järjestäjästä, jossa se kuivuu ilmavasti käyttökertojen välissä. Murusia löytyy jokaisen keittiöstä. Murujen hallintaan oiva apu on pienikokoinen ja näppärä talousrikkasetti, jonka avulla pinnoilta saa pyyhkäistyä muruset hetkessä. Lattialla pyöriviin murusiin sopii hyvin esimerkiksi kaunis puinen rikkasetti, jota on ilo pitää esillä.


Kun siivousvälineitä säilyttää hyvässä järjestyksessä, niihin on helpompi tarttua.

4. Toimiva siivouskaappi

Jos kotonasi on siivouskaappi tai jokin muu tila siivousvälineiden säilytykseen, se kannattaa järjestellä mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja toimivaksi. Siivoaminen on hauskaa ja helppoa, kun kaapista löytyvät oikeat välineet nopeasti. Järjestele sienet ja liinat koreihin. Säästä tilaa hankkimalla useiden puhdistusainepullojen sijaan puhdistusainetabletteja, joiden avulla voi valmistaa puhdistusainetta kauniiseen kestopulloon veteen sekoittamalla. Hyödynnä kaapin ovet käyttämällä välineripustimia, joihin saa kiinnitettyä moppien ja teräväkuivainten varret. S-koukut ja liinaripustimet voivat olla myös hyödyksi, kun järjestää siivouskaapin sisältöä.


Some on siivousinspiraatiota pullollaan.

5. Somen inspiraatio auttaa

Siivousinspiraatiota saa kummasti, kun näkee, kun muut siivoavat. Instagram ja TikTok ovat pullollaan erilaisia siivousaiheisia tilejä, joista saa hyviä vinkkejä oman kodin siivoukseen. Lisäksi mielen perukoilla alkaa kummasti kutkutella, kun näkee, miten puhdasta jälkeä muut saavat aikaan. Alkajaisiksi kannattaa ottaa seurantaan vaikka Sinituotteen omat somekanavat, jotka ovat siivousvinkkejä ja -inspiraatiota pullollaan. Käy kurkkaamassa esimerkiksi Instagramissa @sinisiivous ja TikTokissa @sinicleaning. Lisää siivousvinkkejä, tietoa uutuustuotteista ja hyviä etuja saa liittymällä jäseneksi SINI-klubiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *