Ladataan mobiilinavia

Katso tästä 10 ohjetta kotisiivoukseen koronaepidemia-aikana

Kun kotona ollaan enemmän, tiskiäkin syntyy enemmän. Tiskikaveri helpottaa tiskausta.
Koronavirus vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Kodeissa vietetään nyt paljon aikaa ja hygieniaan panostaminen on tärkeää. Arki kotona sujuu helpommin, kun siivous on nopeaa ja helppoa. Kokosimme ohjeet, joiden avulla teet päivittäisestä siivouksesta helpompaa.

Moni varmasti nyt miettii, mikä olisi paras tapa siivota kotona ja kuinka kodin pinnat kannattaa puhdistaa. Huolellinen ja usein toistuva pintojen pyyhkiminen puhtailla siivousvälineillä on nyt suositeltavaa. Heti käyttövalmiiden kosteiden pikasiivousliinojen avulla kosketuspintojen puhdistaminen on nopeaa ja hygieenistä.

1. Pese kädet oikein

Koronaviruksen leviämisen välttämiseksi ihmisille on korostettu käsien pesun tärkeyttä. Käsiä tulisi pestä saippualla vähintään 20 sekunnin ajan – etenkin ennen ruokailua ja tullessa ulkoa sisälle. Erityisesti lasten kanssa hyvä muistisääntö on pestä käsiä esimerkiksi Hämä-hämähäkki-laulun ajan. Näin tulee varmistaneeksi, että käsiä pestään riittävän pitkään.

Heti käyttövalmiiden kosteiden pikasiivousliinojen avulla kosketuspintojen puhdistaminen on helppoa ja nopeaa.

2. Käytä vain puhtaita siivousvälineitä

Hygieniassa pääsee pitkälle, kun noudattaa tätä yksinkertaista ohjetta: tilat tulisi siivota aina puhtaista likaisimpiin päin. Tämän säännön noudattaminen erityisesti WC:ssä ja keittiössä on tärkeää, jotta et levitä likaa paikasta toiseen. Toinen tärkeä sääntö on siivota vain puhtailla siivousvälineillä. Muistathan pestä siivousliinat ja -mopit aina siivouksen jälkeen. SINI mikrokuituliinat ja -mopit voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Kaikkien siivousliinojen ollessa likaisina voi tarvittaessa käyttää pikasiivousliinoja.

3. Siivoa säännöllisesti

Meillä kaikilla on omat tapamme siivota ja yhtä ainoaa oikeaa tapaa siivota ei ole. Lapsiperheessä siivotaan usein ja paljon, kun taas sinkkukodissa siivousta voi harrastaa harvemmin. Koti on kuitenkin helpointa pitää puhtaana siivoamalla vähän joka päivä. Keittiön ja WC:n pinnat kannattaa pyyhkiä päivittäin. Koronaepidemian aikana säännöllistä siivousta suositellaan. Yleisimmät kosketuspinnat kuten ovenkahvat, valokatkaisijat, vesihanat ja pöytäpinnat kannattaa pyyhkiä päivittäin mikrokuituliinalla. Siivouksessa voi käyttää heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa siivousta voi tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta.

Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu
Lapsiperheessä sattuu ja tapahtuu. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat hajusteettomia ja turvallisia myös lasten käyttää.

4. Siivous on koko perheen asia

Etätyöt ja koulujen sulkeutuminen vaikuttaa nyt myös siihen, että arkea vietetään kotona. Kodin siivousväliä kannattaa tihentää ja etenkin kodin korkeinta hygieniaa vaativat tilat, keittiö, WC ja kylpyhuone, pitää puhtaana. Kodin siisteys on koko perheen yhteinen asia ja jo pienemmille lapsille voi antaa pieniä tehtäviä kodin siisteyteen liittyen. Koululaiset osaavat jo itse siivota omat jälkensä välipalan teon jälkeen. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat hajusteettomia ja turvallisia myös lasten käyttää.

5. Pidä siivousvälineet helposti saatavilla

Kun siivousvälineet ovat siellä missä niitä käytät, tulee niihin tartuttua helpommin. Jos kokonaiselle siivouskaapille ei ole tilaa, voi kodinhoitopisteen rakentaa esimerkiksi pesukoneen ylle jäävään tilaan, josta siivousvälineet on helppo säilyttää ja ottaa käyttöön. Hyvillä siivousvälineillä siivoaminen on mukavampaa, ja kun välineet ovat kunnossa, tulee niihin tartuttua useammin.

6. Pese siivousliinat usein

Keittiön tiskirätit ja sienet ovat erinomaisia kasvualustoja bakteereille. Vaihda keittiöliina puhtaaseen päivittäin ja pese liinat pesukoneessa. Mikrokuituiset liinat kestävät satoja pesukertoja ja ne voi pestä 60 asteessa. Pikasiivousliinat ovat käytännöllisiä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa. Tiskiharja kannattaa pestä astianpesukoneessa säännöllisesti. SINI tiskiharja ja vaihtopää kestävät myös keittämisen.

Pikasiivousliinan voi myös huuhdella ja käyttää uudelleen.

7. Pikasiivousliinat ovat hygieenisiä

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat tekevät kosketuspintojen puhdistamisesta helppoa ja nopeaa. Puhdas, heti käyttövalmis kostea pikasiivousliina on heti saatavilla, joten pintojen pyyhkimiseen menee vain muutama minuutti. SINI pikasiivousliinat ovat 100 % kompostoituvasta luonnonkuidusta valmistettuja, joten ne voi kierrättää biojätteen mukana käytön jälkeen – näin lika myös todella poistuu kodista eikä leviä likaisen rätin mukana muille pinnoille. Allergia-, iho ja astmaliiton hyväksynnän saaneet kosteat pikasiivousliinat ovat hajusteettomia eivätkä sisällä turhia kemikaaleja. Pikasiivousliinan voi myös huuhdella ja käyttää uudelleen.

8. Suojaa kädet suojakäsineillä

Kädet kannattaa suojata siivouskäsineillä pintoja puhdistettaessa. Suojakäsineet suojaavat lialta ja bakteereilta, sekä parantavat otepitoa siivotessasi. WC-pönttöjen puhdistuksessa kannattaa käyttää pitkävartisia käsineitä. Siivouksen jälkeen suojakäsineet ja siivousvälineet puhdistetaan huolellisesti.

9. Vaihda roskapussi riittävän usein

Vahvat ja kestävät roskapussit auttavat pitämään kodin siistinä. Jäteastiat pysyvät puhtaana, kun roskapussit eivät vuoda. Nyt kannattaa varmistaa, että roskapusseja on riittävästi saatavilla ja viedä roskapussit ulos päivittäin. Muistathan heittää likaiset paperiliinat heti käytön jälkeen suljettavaan roskikseen ja pestä kädet aina niistämisen tai aivastamisen jälkeen.

Lajittelukassit helpottavat kierrätystä ja kuljetusta lajittelupisteelle.

10. Ota arkea helpottavat keinot käyttöön

Koronavirus on jo tässä vaiheessa vaikuttanut meidän kaikkien arkeen. Etätöitä suositaan, koulut on suljettu ja päiväkoti-ikäisiä lapsiakin suositellaan pidettäväksi kotona. Monessa perheessä on riskiryhmäläisiä, ja monella on vanhempia sukulaisia tai naapureita, jotka tarvitsevat apua siivousvälineiden hankinnassa.

Haluamme helpottaa siivousvälineiden hankintaa koteihin koronavirusepidemian aikana. Tarjoamme 31.5.2020 asti kaikkiin verkkokauppatilauksiin kotiinkuljetuksen postikulujen (5,90 €) hinnalla (norm. 10,90 €). Yli 60 euron tilauksiin kotiinkuljetus on ilmainen 31.5.2020 asti. Yli 50 euron tilauksiin ilmainen postikulu valitsemaasi noutopisteeseen.

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja helpota kodin siivousta ja vaatehuoltoa >>

Kommentit:

  1. Kysymys: voiko kosteata pikasiivousliinaa käyttää puhelimen tai ipadin pinnan puhdistamiseen ilman vahinkoa?

    1. Hei Marjatta,
      kostea pikasiivousliina sopii hyvin kännykän, tabletin ja esimerkiksi tietokoneen näppäimistön välien puhdistamiseen. Liina on nihkeä, joten kosteutta ei pääsee laitteisiin. Kannattaa kuitenkin odottaa hetki, ennen kuin asettaa kännykkään tai tablettiin suojakuoret, jotta laitteen pinnan niukka kosteus haihtuu.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vinkissä käytetyt tuotteet

Keittiö

SINI-vaihtopäätiskiharja pullonavaajana

SINI-vaihtopäätiskiharja toimii mainiosti myös pullonavaajana.

Lue

Pikasiivous

Tubetähti Mmiisas siivoaa SINI-välineillä

Tubetähti Mmiisas luottaa kodin siivouksessa SINI-välineisiin.

Lue

Tubetähti Ilona siivoaa SINI-pikamopilla

Kevyt ja näppärä pikamoppi sopii pieneen kotiin.

Lue

SINI-pikamoppi helpottaa siivousta

Kurota korkealle, kurkkaa kaapin alle, siivoa lattiat ja pyyhi pinnat!

Lue

Uutta

Alennettu hinta

Ostetuimmat tuotteet

© Sinituote Oy 2019