Kännykän putsaaminen

Milloin viimeksi puhdistit kännykän?

Ethän tee flunssakaudella klassista mokaa: peset kyllä kädet, mutta tartut sitten likaiseen kännykkään? Kännykässä on bakteereja jopa yli kymmenen kertaa enemmän kuin vessanpöntössä, ja ovenkahvakin on puhtoinen siihen nähden. Silti kosket siihen jatkuvasti ja pidät mukanasi kaikkialla.

Suhteessa käyttömäärään kännykkä on ehdottomasti kotien laiminlyödyin laite. Se on aina käytössä, mutta harva tulee puhdistaneeksi kännykkää lainkaan. Kännykän lisäksi erittäin paljon bakteereja on myös tabletissa, näppäimistössä ja kaukosäätimessä, mutta likaisin kaikista on yleensä kännykkä.

Näin puhdistat kännykän

Pyyhi kännykkää nihkeallä mikrokuitusäämiskällä tai mikrokuituliinalla, jossa on hiven pesuainetta. Astianpesuaine toimii hyvin. Vältä pyyhkimistä tai kuivaamista paperilla. Näyttö voi naarmuuntua jo talouspaperilla pyyhkimisestä. Vältä myös vettä – mikrokuituliinan kannattaa olla nimenomaan nihkeä, ei kostea.

Irrotettavat muovikuoret voi pestä huoletta vedellä ja tipalla astianpesuainetta sekä hellävaraisella astiaharjalla. Kapeita saumoja sekä näppäimien välejä ja muita koloja saa puhdistettua pumpulipuikolla. Pumpulipuikkoa ei kannata kostuttaa, vaikka ehkä mieli tekisi. Muuten laitteeseen voi päästä kosteutta.

Avainsana on säännöllisyys. Etenkin flunssakaudella kännykkä kannattaa puhdistaa ainakin kerran päivässä. Pidä puhtaita mikrokuituliinoja helposti saatavilla, niin puhdistus on nopeaa ja vaivatonta.

Kommentit:

  1. Vauvojen puhdistuspyyhkeet toimivat tässäkin loistavasti, kuten monella muullakin pinnalla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *