Huomioi kesärenkaiden vaihdossa keliolosuhteet

Kesärenkaat saa vaihtaa autoon maaliskuun 1. päivä, mutta kiirettä ei tuolloin kannata vielä pitää. Muistathan puhdistaa auton pyörät ennen varastointia.

Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun viimeiseen päivään tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin sen mukaan, kumpi päivämäärä on myöhemmin.  Nastarenkaita voi käyttää muunakin aikana, jos olosuhteet sitä edellyttävät. Nastattomia talvirenkaita voi käyttää ympäri vuoden, mutta ympärivuotinen käyttö ei ole suositeltavaa, sillä ympärivuotisessa ajossa nastattomien talvirenkaiden talviominaisuudet saattavat heiketä.

Myös kausisäilöön laitettavat renkaat kannattaa puhdistaa huolellisesti, sillä talven aikanarenkaisiin ja vanteisiin kertyy syövyttävää maantiesuolaa. Vanteiden pesuun sopivat Kungsin valikoimasta pitkävartinen vanneharja, lyhyt vanneharja ja vannesieni. Älä unohda hiekkasihdillä varustettua pesuämpäriä!

Perusteellinen puhdistus ulottuu myös vanteiden sisäpintoihin, jonne jää helposti renkaan epätasapainoisuutta aiheuttavaa kuraa. Puhtaat pyörät ovat mukavammat käsitellä ja säilyttää varastossa, eikä syksyllä tule myöskään eteen pinttyneen kuran ja jarrupölyn aiheuttamaa ikävää yllätystä.

Kommentit:

  1. Hei
    Vanneharja on osoittautunut hyvin toimivaksi. Nyt harjapää alkaa olemaan kulunut, joten tiedustelisin onko vaihtopäitä saatavana?

    Ystävällisin terveisin
    Heini Rantanen

    1. Hei, valitettavasti vanneharjaan ei ole saatavilla vaihtopäitä.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *