Flunssapöpöille kyytiä siivouksella

SINI-mikrokuituliinalla kodin yleisimmät kosketuspinnat on helppo puhdistaa.

Flunssakauden ollessa pahimmillaan, siivoukseen kannattaa ottaa avuksi muutama hyödyllinen niksi, joilla ehkäiset flunssan tarttumista. Kodin puhtauteen ja omaan hygieniaan panostaminen vähentävät bakteerien määrää huomattavasti. Näin vältät oman ja muiden sairastumisen tehokkaasti.

Pyyhi desinfioivalla puhdistusaineella yleisimmät kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, valokatkaisijat ja vesihanat päivittäin. Homma hoituu kätevästi, kun oikeat siivousvälineet ja puhdistusaine esimerkiksi suihkupullossa on helposti saatavilla ja näkyvällä paikalla. Hyvä keino on laittaa valmiiksi eri värisiin suihkepulloihin eri pinnoille sopivia aineita, esimerkiksi wc:n puhdistusainetta ja keittiöön soveltuvaa puhdistusainetta. Mikrokuituliina puhdistaa hyvin myös ilman pesuainetta, jolloin yhdessä suihkepullossa on hyvä olla pelkkää vettä.

Jos perheessä on lapsia, käsien pesun tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Lapsen suosikkilelujen puhdistuksella voi bakteerien määrää vähentää huomattavasti ja näin vähentää virusten kulkeutumista nenään ja suuhun. Lelut kannattaa puhdistaa puhtaalla mikrokuituliinalla miedolla pesuaineella.

Pese kädet ennen ruoanvalmistusta

Kädet kannattaa pestä aina kotiin tultaessa, mutta myös ennen kuin käsittelet keittiövälineitä ja aloitat ruoanvalmistuksen. Keittiön tiskirätit ja sienet ovat erinomaisia kasvualustoja bakteereille. Vaihda keittiöliina puhtaaseen päivittäin ja pese liinat pesukoneessa. Mikrokuituiset liinat kestävät kymmeniä pesukertoja ja ne voi pestä 60 asteessa, mustan mikrokuituliinan jopa 90 asteessa.

Tiskiharja kannattaa pestä astianpesukoneessa säännöllisesti, mutta erityisesti flunssakaudella. Tiskiharja kestää myös keittämisen.

Kiinnitä huomiota myös vähän erikoisempiin paikkoihin

Pöpöt voivat levitä perheenjäsenestä toiseen myös esimerkiksi auton ratista. Flunssakauden ollessa pahimmillaan tai jos perheenjäsen on jo sairastunut, voi autossa säilyttää mikrokuituliinaa, jolla pinnat voi nopeasti pyyhkäistä ennen matkaan lähtemistä.

Kaukosäädin, matkapuhelin, tietokoneen näppäimistö ja muut usein käytettävät henkilökohtaiset tavarat ovat myös pöpöjen valtakuntaa, joten kiinnitä niiden puhdistukseen erityistä huomiota.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *