Influenssan ehkäisy siivouksen avulla

SINI-mikrokuituliinalla kodin yleisimmät kosketuspinnat on helppoa puhdistaa.

Flunssakauden ollessa pahimmillaan, siivoukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kodin puhtauteen ja omaan hygieniaan panostaminen vähentävät bakteerien määrää, ja ehkäisee flunssan tarttumista. Vinkkiemme avulla teet päivittäisestä siivouksesta helpompaa.

Yleisimmät kosketuspinnat kuten ovenkahvat, valokatkaisijat ja vesihanat kannattaa pyyhkiä päivittäin mikrokuituliinan ja desinfioivan puhdistusaineen avulla. Huomioithan, että mikrokuituliina on puhdas, sillä likaisella liinalla vain levität likaa paikasta toiseen. Pintojen pyyhkiminen on nopeaa ja helppoa, kun oikeat siivousvälineet ja puhdistusaine esimerkiksi suihkepullossa ovat helposti saatavilla ja näkyvällä paikalla. Hyvä keino on laittaa valmiiksi eri värisiin suihkepulloihin eri pinnoille sopivia aineita, esimerkiksi wc:n puhdistusainetta ja keittiöön soveltuvaa puhdistusainetta.

Pikasiivousliinalla pyyhit pinnat nopeasti

Perheessä tai työpaikalla sairastumiseen havahdutaan usein yllättäen. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat tekevät kosketuspintojen puhdistamisesta helppoa ja nopeaa. Puhdas, heti käyttövalmis kostea pikasiivousliina on heti saatavilla, joten pintojen pyyhkimiseen menee vain muutama minuutti. SINI pikasiivousliinat ovat 100 % kompostoituvasta luonnonkuidusta valmistettuja, joten ne voi kierrättää biojätteen mukana. Allergia-, iho ja astmaliiton hyväksynnän saaneet kosteat pikasiivousliinat ovat hajusteettomia eivätkä sisällä turhia kemikaaleja.

Keittiön tiskirätit ja sienet ovat erinomaisia kasvualustoja bakteereille. Vaihda keittiöliina puhtaaseen päivittäin ja pese liinat pesukoneessa. Mikrokuituiset liinat kestävät satoja pesukertoja ja ne voi pestä 60 asteessa. Pikasiivousliinat ovat käytännöllisiä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa. Tiskiharja kannattaa pestä astianpesukoneessa säännöllisesti, mutta erityisesti flunssakaudella. SINI tiskiharja ja vaihtopää kestävät myös keittämisen.

Käsienpesu on tehokkain tapa ehkäistä flunssaa

Kädet kannattaa pestä aina sisälle tultaessa, mutta myös ennen kuin käsittelet keittiövälineitä ja aloitat ruoanvalmistuksen. Jos perheessä on lapsia, käsien pesun tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Lapsen suosikkilelujen puhdistuksella voi bakteerien määrää vähentää huomattavasti ja näin vähentää bakteerien kulkeutumista nenään ja suuhun. Lelut kannattaa puhdistaa puhtaalla mikrokuituliinalla miedolla pesuaineella säännöllisesti. Huomioithan myös, että kuivaat kädet huolellisesti puhtaaseen käsipyyhkeeseen tai paperiin. Hana kannattaa sulkea ja esimerkiksi WC:n ovi avata puhtaita käsiä suojaten esimerkiksi käsipyyhkeellä.

Kiinnitä huomiota myös vähän erikoisempiin paikkoihin

Pöpöt voivat levitä perheenjäsenestä toiseen myös esimerkiksi auton ratista. Flunssakauden ollessa pahimmillaan tai jos perheenjäsen on jo sairastunut, voi autossa säilyttää kosteita pikasiivousliinoja, jolla pinnat voi nopeasti pyyhkäistä ennen matkaan lähtemistä.

Kaukosäädin, matkapuhelin, tietokoneen näppäimistö ja muut usein käytettävät henkilökohtaiset tavarat ovat myös pöpöjen valtakuntaa, joten kiinnitä niiden puhdistukseen erityistä huomiota.

Kosketuspintojen pyyhkiminen työpaikoilla

Flunssakauden aikana myös työpaikoilla kannattaa kiinnittää huomiota yleisimpien kosketuspintojen pyyhkimiseen. Kostean pikasiivousliinan avulla WC:n ovenkahvat, keittiön vetimet, valokatkaisijat ja vesihanat on nopeaa ja helppoa pyyhkiä ja näin ennaltaehkäistä flunssan leviämistä.

Käsien suojaaminen suojakäsineillä

Kädet kannattaa suojata siivouskäsineillä pintoja puhdistettaessa. Kattavasta suojakäsineiden valikoimastamme löydät käyttötarkoitukseesi sopivat siivouskäsineet. Suojakäsineet suojaavat lialta ja bakteereilta, sekä parantavat otepitoa siivotessasi. WC-pönttöjen puhdistukseen suosittelemme pitkävartisia käsineitä. Suojakäsineet ja siivousvälineet puhdistetaan huolellisesti siivouksen päätyttyä.

Vaihda roskapussi riittävän usein

Vahvat ja kestävät roskapussit auttavat pitämään kodin siistinä. Jäteastiat pysyvät puhtaana, kun roskapussit eivät vuoda. Flunssakaudella kannattaa varmistaa, että roskapusseja on hyvin saatavilla, ja heittää likaiset paperiliinat heti käytön jälkeen suljettavaan roskikseen. Roskapussit kannattaa viedä ulos päivittäin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *