Aloita kevätsiivous ikkunan­pe­sulla

 

Valitse ikkunoiden pesupäiväksi kirkas, muttei aurinkoinen päivä.

Matalalta paistava aurinko paljastaa pölyn ikkunoissa ja parvekelaseissa. Ikkunanpesu kannattaa, sillä lika voi viedä valon tehosta jopa 40 prosenttia.

Tarkasta välineiden kunto ennen ikkunanpesu-urakan aloittamista, jotta voit varmistaa hyvän työmukavuuden ja parhaan lopputuloksen. Ikkunanpesuun tarvitset vain kunnollisen ikkunankuivaimen, -pesimen ja mikrokuituliinan sekä siivousämpärin pesuvettä varten. Vanhat teepaidat, sanomalehdet tai muut isoäidinaikaiset konstit on syytä unohtaa viimeistään nyt. Pesuaineeksi sopii astianpesuaine tai ikkunanpuhdistusaine. Mikrokuituisia pesimiä ja liinoja käyttäessä pelkkä vesikin riittää.

Jos ikkunat ovat korkeita, kiinnitä pesin ja kuivain SINI-teleskooppivarteen, jotta vältyt vaarallisilta jakkara- ja tikasrakennelmilta. 15 cm leveä ruutukuivain on kätevä kapeiden tuuletusikkunoiden tai pienten ikkunaruutujen kuivaamiseen.

Vinkkejä ikkunanpesuun

Valitse ikkunoiden pesupäiväksi kirkas, muttei aurinkoinen päivä. Tee ensin muutamia esivalmisteluja. Jos ikkunoissa on sälekaihtimet, ne kannattaa pyyhkiä ennen ikkunanpesua mikrokuituisella pölykintaalla molemmilta puolilta. Suojaa seinä ja lattia ikkunan alta valuvalta vedeltä suurikokoisella lattialiinalla.

Aloita pyyhkimällä pölyt pois ikkunanpuitteista kuivalla mikrokuituliinalla. Kasta sitten mikrokuituikkunanpesin pesuveteen ja purista kädellä ylimääräinen vesi pois. Pese lasipinnoista ensin uloin ikkuna, jotta voit tarkkailla pesutulosta työn edetessä. Vaihda pesuvesi riittävän usein, tarvittaessa jopa jokaisen ikkunan jälkeen. Pyydystä valuva vesi pitämällä mikrokuituikkunanpesintä ruudun alareunassa, jolloin likavesi valuu pesimeen, eikä pääse valumaan ikkunalaudalle, puitteisiin, seinälle tai lattialle.

Kuivaa ikkuna tasaisin, yhdensuuntaisin vaaka- tai pystyvedoin. Pidä kuivain melko pystyssä, eli jopa 90 asteen kulmassa. Kevyet vedot riittävät, kuivainta ei tarvitse painaa voimakkaasti lasin pintaan. Kuivaa lasta pyyhkeeseen tai liinaan aina ennen uutta vetoa. Viimeistele lopuksi reunat ja nurkat kevyesti kostutetulla mikrokuituisella ikkunaliinalla.  Jos ikkunoissa on maaliläiskiä tai sitkeitä likatahroja, saat ne pois puhdistusterällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *