Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät Sinituotteen vastaukset tuoteasiantuntijoillemme useimmiten esitettyihin kysymyksiin.

Tältä sivulta löydät apua ongelmatilanteisiin ja vastaukset yleisimpiin kysymyksiin! Voit myös ottaa meihin yhteyttä verkkolomakkeella tai puhelimitse p. 019 7600 200.

Miten puhdistan koiran- tai kissankarvat sohvalta?

Mattoteippiharjalla puhdistat kätevästi eläinten karvat, pienet roskat, hiukset ja pölyn matoista ja huonekaluista. Teippiharjan saa yhdistettyä kaikkiin SINI-välinevarsiin, jolloin mattojen puhdistus sujuu kumartelematta. Mattoteippiharjan rullassa on 15 metriä teippiä ja valmiit viillot, joiden kohdalta käytetyn teipin saa repäistyä pois. Tuote säilytetään sen omassa kotelossa seuraavaa kertaa varten.

Lue lisää SINI Mattoteippiharjasta

Millä puhdistan sälekaihtimet?

Kaihtimien puhdistus käy näppärästi mikrokuituisella SINI Pölykintaalla. Säädä kaihtimet kiinni ja pyyhkäise pölyt pois. Kintaassa on kaksi peukalon paikkaa, mikä mahdollistaa sen käytön molemmin puolin.

Lue lisää SINI Pölykintaasta

Miten puhdistan lian laattojen ja klinkkerien saumoista?

SINI Saumaharja on erinomainen väline klinkkeri- ja laattalattioiden saumojen pesuun. Harjan kapea ja napakka harjasosa painuu saumaan ja irrottaa tiukankin lian. Nivelen ansiosta harjaa on mukava käyttää, ja pitkään varteen kiinnitettynä saumaharjalla työskentely on ergonomista ja tehokasta. Saumaharja sopii kaikkiin SINI-välinevarsiin. Käteensopiva Jynssäri on myös näppärä ratkaisu saumojen ja pienten kolojen pesuun. Jynssärillä puhdistat myös pesualtaat, hanan juuret sekä viemärin aukot kätevästi.

Lue lisää SINI Saumaharjasta ja Jynssäristä.

Miten saan samean laminaattilattian kuntoon?

Jos laminaattilattia on samea, on pesuainetta todennäköisesti käytetty liikaa tai aineessa on saippuaa. Moppaa lattia seuraavalla kerralla nihkeällä laminaattilattialle suunnitellulla mopilla ja pelkällä vedellä. Vältä jatkossa pesuaineen yliannostelua sekä liian saippuapohjaisia aineita. Jos pinta ei sittenkään kirkastu, saattaa syynä olla lattian pinnan naarmuuntuminen tai muu vahingoittuminen, kuten esimerkiksi liian voimakkaan puhdistusaineen käyttö.

Miten hoidan laminaattilattiaani?

Pölyt ja pienet roskat saa parhaiten laminaattilattialta pois Monitoimimoppiin kiinnitetyllä laminaatille tarkoitetulla pölyliinalla, staattisella liinalla tai kuivalla mikrokuitumopilla. Tahrat saa poistettua Monitoimimopilla ja nihkeällä mikrokuituisella laminaattimopilla tai mikrokuitumopilla. Laminaattilattian voi pyyhkiä vaihtoehtoisesti myös Tehomopilla tai Parkettimopilla. Laminaattilattia on arka saippuapitoisille pesuaineille ja liialle kosteudelle, joten kannattaa huolehtia, että moppi on ainoastaa nihkeä eikä liian märkä.

Miten hoidan parkettilattiaani?

Pölyjen ja pienten roskien pyyhkimistä varten kiinnitä Monitoimimoppiin Tomuliina, Staattinen liina tai kuiva Mikrokuitumoppi. Nihkeäpyyhinnässä käytä esimerkiksi kosteaa mikrokuitumoppia Monitoimimoppiin kiinnitettynä. Voit kostuttaa Mikrokuitumopin vedessä tai nihkeyttää sen suihkepullolla. Parkettilattian voi pyyhkiä vaihtoehtoisesti myös Tehomopilla tai Parkettimopilla.

Voiko kuivaustelineen asentaa saunaan?

Paloturvallisuussyistä emme suosittele pyykin kuivattamista saunassa lainkaan.

Kuinka teräsvarren osat yhdistetään?

Kaksiosaisen, 140 cm pitkän teräsvarren osat kiinnitetään toisiinsa työntämällä varren tulppaamattomat päät sisäkkäin ja napauttamalla vartta kovaa pintaa vasten. Kiinnittämisen jälkeen osia ei saa enää irrottaa toisistaan.

Miten hävitän SINI-tuotteen pakkausmateriaalin?

Pakkausmateriaalit on valmistettu kierrätyskelpoisesta pahvista tai kartongista, joten ne kannattaa toimittaa keräyspisteeseen. Pakkausten muoviosat on kierrätyskelpoista muovia, mutta ne voidaan hävittää energiajätteen tai sekajätteen mukana.

Voiko vanhaan SINI-välinevarteen liittää uusia SINI välineitä?

Kyllä voi. Jopa 30 vuotta vanhaan varteen voidaan kiinnittää uusia SINI-välineitä. Kun yhteen varteen voidaan kiinnittää kaikki kodin siivoukseen tarvittavat välineet vältytään varsiviidakolta siivouskomerossa. Lisäksi kuluviin välineisiin, kuten moppeihin ja sienipesimiin, on saatavana vaihto-osia.

Kuinka tiskiharjan vaihtopää vaihdetaan helpoimmin?

Tiskiharjan vaihtopään saa irti varresta helpoiten, kun pidät tiskiharjaa käsissäsi harjakset ylöspäin, otat napakasti kiinni harjasosasta ja käännät vartta alaspäin. Älä työnnä peukalolla keskeltä, sillä näin voit satuttaa sormesi.