Ikkunasuodatin – suodatinkangas tuuletusikkunaan

(19 tuotearviota)

9,80 

Maksuton toimitus kirjeenä! Tuuletusikkunan polyesterikuituinen suodatinkangas on tarkoitettu siitepölyn ja ulkoilmasta tulevien epäpuhtauksien suodattamiseen sisääntuloilmasta. Kuitusuodattimen ilmanläpäisykyky riittää hyvään tuuletukseen niin painovoimaisella kuin koneellisellakin ilmanvaihdolla varustetussa talossa. Suodatin keventää myös siivousta, sillä suurin osa asunnon pölystä tulee ilmanvaihdon kautta.

Epäpuhtauksien lisäksi suodatikangas toimii hyttysverkkona ja se pitää lentävät hyönteiset ulkona. Erillistä tuuletusikkunan hyönteisverkkoa ei tällöin tarvita.

Päästää suurimman osan valosta läpi, mutta ei ole läpinäkyvä. Kuitukankainen suodatin pysyy kuivana eikä suodattimeen muodostu hometta tai sientä.

Pakkaus sisältää suodatinkankaan ja noin 15 metriä kiinnitysteippiä.

Ikkunansuodatin on Sinituotteen verkkokaupan lisäksi myynnissä hyvin varustetuissa myymälöissä. Ikkunasuodatin löytyy yleensä samasta hyllystä imurin pölypussien kanssa.

Tuotenumero: S9900

EAN: 6416863099008

Käyttöohje
 • Avaa ikkuna ja mittaa ikkuna-aukon koko. Leikkaa suodatinkankaasta noin 2 cm aukkoa suurempi kappale.
 • Kiinnitä teippi leikatun kappaleen reunoihin siten, että se yltää ikkunan karmeihin kaikilta reunoiltaan.
 • Pyyhi ikkunan karmi mikrokuituliinalla liasta ja irtoroskista.
 • Karmi tulee olla kuiva ja puhdas, jotta teippikiinnitys pitää varmasti.
 • Karmin lämpötilan tulee olla vähintään +10 astetta, tarvittaessa lämmittäminen onnistuu esimerkiksi hiustenkuivaajalla.
 • Poista teipistä suojanauha ja kiinnitä suodatin ikkuna-aukon reunoihin alhaalta ylöspäin.
 • Suodatinkangasta ei saa pingottaa kireäksi ikkuna-aukkoon, vaan se tulee jättää pussimaiseksi, jotta läpivirtaava ilma ei repäise suodatinta paikoiltaan.
 • Tarvittaessa suodatinkankaan jatkoliitos onnistuu myös teipillä.
Hoito-ohje

Ikkunasuodattimen vaihtoväliksi suositellaan 1–3 kuukautta.

Koko

suodatinkangas 160 x 95 cm, leikattava yleismalli
kiinnitysteippi 15 m

Materiaali

Polyesteri

Kierrätysohje

Suodatin- Sekajäte
Pakkausmuovi – Muovipakkausten lajittelu
Pakkauspahvi – Pahvinkeräys

19 arviota tuotteelle

Ikkunasuodatin – suodatinkangas tuuletusikkunaan

 1. Arja

  Meillä on ollut juuri nämä Sini-suodattimet (kuitukankaiset) ikkunoissa jo 4 vuotta. Vaikkakin Sini-tuote ohjeistaa vaihtamaan useasti.
  Sini-ikkunasuojat (kuitukankaiset) on sen verran isotöiset laittaa ikkunoihin, joten annetaan olla niin kauan kun pysyvät.
  Itse en kykene laittamaan.
  Poikani oli silloin käymässä, ja asetteli teipit karmeihin ja leikkasi sopivamittaiset kaistaleet ikkunoihin.

  Tässä talossa on koneellinen poisto ja tuloilma lämmöntalteenotolla (LTO).
  Asennutin huoneilman jäähdyttimen vuonna 2020 niin sen jälkeen ei oo tarvinnu huolehtia paahteisen huoneilman tuuletusta öisin ikkunoiden kautta.

 2. Kirsti

  Nyt täytyy kysyä, onko tuo kiinnitysteippi tarkoitettu vitsiksi? Täysi mahdottomuus kiinnittää ensin karmiin ja jos kiinnittää kankaaseen, koko sotku tarttuu itseensä yrittäessä tunkea sitä kapeasta aukosta asennusta varten. Ilmankos esittelyvideossakaan ei näytetä kiinnitysvaihetta ollenkaan, eikä edes YouTubesta löydy tutoriaalia. Harmi, sillä odotukset olivat korkealla.

  • Maiju

   Hei ja ikävä kuulla että teippi ei toiminut niinkun kuuluisi. Välitän palautteenne tuotekehityksen jotta voisimme parantaa toimivuutta jatkossa. Mikäli et vielä ollut yhteydessä reklamaatiosta asiakaspalveluumme, niin laitathan reklamaation sähköpostitse osoitteeseen sinituote@sinituote.fi.

 3. Juha

  Suodatin päästää valoa läpi ja on hyvin tiivis, jolloin myös ilmaa pääsee hyvin heikosti läpi suodattimesta. Tuulisina päivinä tämän ongelmallisuus on helposti havaittavissa, kun päästään tuotteen huonompaan ominaisuuteen, teippiin. Se on liian kapeaa ja tuntuu tarraavan aivan kaikkeen muuhun paitsi suodatinkankaaseen, jossa se ei pysy millään kiinni. Ilmastointiteippi tai muu vastaava hyvällä liimaoninaisuuksilla oleva teippi on pakollinen apuväline, jos haluaa suodattimen pysyvän edes hetken aikaa ikkunassa.

 4. Lela

  Suodatinkangas ei päästä tarpeeksi ilmaa läpi. Kerrostalo, jossa asun on tiivis. Ilma ei pääse läpi tästä suodatinkankaasta.
  Kuitenkin, suodattaa hyvin epäpuhtaudet!

 5. Asta

  Itse suodatinkangas vaikuttaa toimivalta, ja ryhdikkäänä sitä on helppo leikata sopivankokoinen pala. Päästää valoa läpi ja maisemaakin pehmennetysti, ei täysin peitä/pimennä näkymiä.

  Sen sijaan kaksipuolinen teippi on todella huono ja tuotekehittely on jäänyt kesken. Teippi on niin ohut – serpentiiniäkin kapeampi – että se kiertyy itsensä ympärille pientäkin ikkunanreunaa teipatessa. Kaksipuolisen teipin toisella puolella oleva suojapaperi on todella hankala irrottaa teipistä, vaatii kellosepän sormet ja näkökyvyn. Teippiä näprätessä hukkaantuu puolet materiaalista roskiin.

  Lisäksi pakkauksen ohjeessa on väärä aikajärjestys: ensin toki pitää puhdistaa ikkunanpielet, ja sitten vasta ryhtyä hommiin. Ja kaksipuolisen teipin päästä pitää ensin näprätä paperinpäätä irti, sitten vasta kiinnittää vähän kerralalan auki rullaten – ikkunankarmissa jo kiinni olevasta teipistä suojapaperia ei millään saisi eroteltua pois.

  Ilmeisesti Excel-henkilöt ovat ajatelleet säästää valmistajan materiaalikustannuksisa ja tehneet puolta liian kapean teipin. Tuotekehittelyssä puolestaan on unohtunut laastareista tuttu taive, jolla suojapaperin saa helposti pois.

  • Maiju

   Hei ja kiitos palautteestasi. Välitän palautteen tuotekehitykselle jotta voisimme parantaa näitä asioita tulevaisuudessa. Mukavaa kevättä.

   Maiju/Sinituote

 6. Tuula

  Meillä on tuuletusikkunassa kiinteä hyttysverkko. Keväisin lentää hiekkapölyä ja kesällä siitepölyä. Pääseekö ilma hyvin kankaan läpi?

  • Maiju

   Ilma pääsee kyllä hyvin läpi ja tämähän samassa suodattaa myös hyttyset ja muut ötökät. 🙂

 7. Meri

  Onko tällä suodattimella joku luokitus? G2,G4, esimerkiksi?

  • Maiju

   Hei, ikkunansuodattimelle ei ole tehty ilmansuodatusluokitusta, koska sen hiukkasten poistoteho perustuu staattiseen sähköön (ei suodattimen materiaalin massaan).
   Staattinen sähkö sitoo pölyhiukkaset kiinni suodattimen pintaan ja ilma virtaa suodattimen läpi.

 8. Valtteri

  Voitteko tehdä ikkunansuodattimen joka sopisi ranskalaisen parvekkeen oveen?

  • Maiju Palokoski

   Heippa! Välitän toiveen tuotekehityystiimillemme! 🙂 Maiju/Sinituote

 9. Merja

  Keväällä laitoin suodatin kankaan tuuletusikkunoihin. Oli todella hyvä, kun siitepöly ei läpäissyt suodatin kangasta. Ei ollu keltaiset lattiat ym.

 10. Maicki (varmistettu kirjoittaja)

  Kangas on hyvä, päästää tosiaan myös ulkoilman sisälle. Öttiäiset ja pakokaasuhiukkaset jäävät ulkopuolelle. Mahtava pelastus koiratalouteen, ettei ampiaiset tms. pääse pistämään koiraa. Teippi saisi olla leveämpi, vaikeaa saada pieneen rakoon. Ruskea teippisuojaa on vaikea irrottaa teipistä.

 11. Julia

  Kokemukseni suodattimesta on hyvin positiivinen, mutta neuvon laittamaan/jättämään ulommaiseksi hyttysverkon tukemaan tämän kestoa. On mukavampi siivota jäljetkin kun suodatinkangas lopulta hapertuu syksymmällä työnsä tehtyään. Ymmärrettävästi kulutustavaraa luonteeltaan.

  • Hanna/Sinituote

   Hei,
   kiitos ideasta!

 12. Arja, Kuopio

  Niin täydellinen siinä mielessä ettei öttiäiset ja siitepölyt pääse sisätiloihin. Mutta ulkoa ei pääse myöskään raikas ilma, ja sillä tavoin lämmittää huoneilmaa. Tuolta ominaisuudeltaan tuote saa heikon arvosanan.

  • Hanna/Sinituote

   Hei Arja!
   Kiitos palautteestasi. Ikkunasuodattimen ilmanläpäisykyky riittää hyvään tuuletukseen niin painovoimaisella kuin koneellisellakin ilmanvaihdolla varustetussa talossa, joten voit huoletta käyttää suodatinta pitämään siitepölyn ja ötökät ulkona tuuletuksen aikana.

 13. Mari (varmistettu kirjoittaja)

  Allergikkoperheeseen aivan täydellinen tuote! Pölyn ja siitepölyn määrä kotona väheni merkittävästi. Suosittelen!

 14. Gunilla

  En fantastisk produkt! Nu kommer inte längre gatudamm eller pollen in i lägenheten 🙂

 15. jaakko

  Hei.eikä tämä tuote sopisi myös ikkunan karmiventtiilin ns. rakoventiiliin. Suodattaisi ulkoa tulevan korvausilman ja voisi hengitellä vähän raikkaampaa ja puhtaampaa ulkoilmaa..

  • Hanna/Sinituote

   Hei Jaakko,
   suosittelemme olemaan yhteydessä taloyhtiöön ja varmistamaan asian heiltä.

 16. Maria

  Itse kärsin koivun ja männyn siitepölystä ja tämän tuotteen löydettyäni niitä ei enää tuuletusluukuista asuntoon pääse kiusaamaan. Katupölyt sun muut sellaiset hienojakoiset liatkin jäävät kankaan ulkopuolelle. Ja kyllä verhot edelleen liikkuvat tuulen voimasta, joten ilma pääsee kulkemaan siitä ihan hyvin läpi.

 17. Riitta

  Tärkeä tuote lapsille ja aikuisille, vaikkei siitepölyallergioita olisikaan. Pitää pölyt ja hyttyset loitolla. Vaihdettava sopivin väliajoin.

 18. Ulla

  Kaikissa ikkunoissa sekä itsellä että mummolla.Hyvä ……

 19. Heidi Ojanperä

  Pitää katupölyn ja kaikki muutkin siitepölyt poissa sisältä.

Näytä kaikki arvostelut
Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kevätsiivous

Ostetuimmat tuotteet