Sinituotteen tarina

Yrityksen omalla tehtaalla Kokemäellä kehitetään jatkuvasti sinne jo 1970-luvulla Vantaan Tikkurilasta siirrettyä tuotantoa.

Sinituotteen kehityskulku 1940-luvulta pohjoismaiden johtavaksi siivousväline-, kodintuote- ja autotarvikealan konserniksi.

Sinituotteen historia yltää aina 1940-luvulle saakka, jolloin Einnon perhe perusti Sini-Tuote Oy:n Vantaan Tikkurilaan. Alunperin Sini-Tuotteen tuotevalikoimaan kuuluivat siivousvälineiden lisäksi mm. kylpyhuonekalusteet, verhonripustustarvikkeet, grillit ja huonekalut. Yrityksen tunnetuimpia tuotteita olivat  50-luvulla kehitetty Sinipiika sekä 1970-luvun hittituote Lucifer-grilli.

Vuonna 1988 Sini-Tuotteen siivousvälinetuotanto sekä nimi siirtyivät yrityskaupassa Brotheruksen perheelle. Uudelleen Sinituotteeksi nimetty yritys keskittyi kehittämään ja valmistamaan laadukkaita siivousvälineitä suomalaisille kotitalouksille. Jo tuolloin tuotekehityksessä oli tärkeää laadukkuuden lisäksi tuotteiden ergonomisuus, ekologisuus ja hyvä muotoilu.

1980-luvulla Sinipiian rinnalle ryhdyttiin kehittämään siivousvälinesarjaa, jossa samaan varteen olisi mahdollista vaihtaa erilaisia siivousvälineitä. Lähtökohtana olivat kodin erilaiset tilat ja sisustuspinnat. Näin syntyi Sinipoika-sarja, jossa oli ainutlaatuinen pikakiinnitys.  Sinipoika-sarjassa oli aluksi yksi varsi ja kymmenen eri välinettä. Tätä myöhemmin SINI-järjestelmäksi nimettyä, suojattua pikakiinnitystä hyödynnetään edelleen tänä päivänä mm. mopeissa,  kuivaimissa, ikkunapesimissä ja harjoissa. Välinesarja sisältää kymmeniä erilaisia vaihto-osia ja sen nimi on muuttunut SINI-siivousvälinesarjaksi.

Siivousvälineenä Sinipiika on ollut todellinen kestosuosikki sukupolvesta toiseen. 1990-luvulla myös Sinipiian tuotekehitykseen satsattiin uusimalla tuotteen varsi, sieni- ja muoviosat.

Sinituotteen toiminta on laajentunut vuosien myötä voimakkaasti. Yrityksen omalla tehtaalla Kokemäellä kehitetään jatkuvasti sinne jo 1970-luvulla Vantaan Tikkurilasta siirrettyä tuotantoa. Lisäksi Kokemäelle on siirretty yrityskauppojen mukana tulleet perinteikkään ruotsalaisen Kungs-harjatehtaan sekä Kaavilla toimineen Hope Smoke -savustuspussitehtaan tuotannot.

2000-luvulla SINI-tuotevalikoima täydentyi vaatehuollon tuotteilla Sinituotteen ostettua ruotsalaisen Rörets Industrier Ab:n vuonna 2003. Konserni laajeni vuonna 2004 Sinituotteen ostettua Paloheimolta huonekaluja valmistavan Lundia Oy:n, ja edelleen Oy Scan Dust Ab –pölypussitehtaan siirryttyä Sinituotteelle vuonna 2005.

Vuonna 2017 Sinituote osti Akaassa sijaitsevan VS-harja Oy:n, joka on valmistanut harjoja kotitalous- ja ammattikäyttöön vuodesta 1927 lähtien.