Sinituote sponsoroi

SINI-koulu Tansaniassa

Sinituote tukee pitkäjänteisesti kahta perheyritykselle sopivaa kohdetta: SINI Harghushay Primary School -koulua Tansaniassa sekä olympiaratsastaja Emma Kanervan taustatiimiä Team SINI Finlandia.

SINI Harghushay koulu Tansaniassa

Sinituote on tukenut Pohjois-Tansanian Gendabissa, Harghushayn paimentolaiskylässä sijaitsevan peruskoulun toimintaa vuodesta 2006 alkaen. Yhteistyötä tehdään suoraan kyläyhteisön kanssa ilman kansalaisjärjestöjen tai hallituksen tukea. Tällä on haluttu varmistaa, että varat käytetään suoraan koulun, kylän ja sen lasten avuksi.

Sinituotteen ja Harghushayn yhteinen projekti alkoi kylän ensimmäisen koulurakennuksen rakentamisesta. Tansaniassa köyhienkin kylien pitää itse rakentaa omat koulunsa. Vuosien aikana syrjäiseen kylään on Sinituotteen tukemana rakennettu useita luokkahuoneita, kouluruokala, opettajien asuntoja ja toimistoja sekä wc-tiloja. Lisäksi Sinituote tukee oppilaiden kouluruokailun järjestämistä sekä kirja- ja opetusmateriaalihankintoja. SINI Stipendiaatit -ohjelmasta jaetaan vuosittain stipendejä kylän lahjakkaimmille oppilaille jatko-opintoihin toisen asteen koulussa.

Avustusprojekti on laajentunut tukemaan kyläyhteisöä myös muulla tavoin: Sinituote on tukenut muun muassa ravinnon monipuolisuutta auttavan puutarhan sekä kalankasvatuslammikoiden perustamista koulun yhteyteen. Projektin eroaa useista avustushankkeista siinä, että se toimii täysin yhteisövetoisesti.

SINI Harghushay koulua käy yli 400 lasta. SINI Stipendiaatit -ohjelmasta jaettiin yli 10 vuoden ajan vuosittainen stipendi viidelle tytölle ja pojalle jatko-opintoihin.

SINI-koulu Tansaniassa
SINI-koulu sijaitsee Pohjois-Tansaniassa Gendabissa, Harghushayn paimentolaiskylässä.

Lue lisää SINI Harghushay -koulusta.

Kouluratsastaja Emma Kanervan Team SINI Finland

Team Sini Finland on vuodesta 2005 tukenut lahjakasta kouluratsastajaa Emma Kanervaa hänen matkallaan kohti kansainvälistä huippuratsastusta. Team SINI Finlandin Emman tueksi muodostavat hänen suomalainen valmentajansa sekä Sinituotteen markkinoinnin ja hallinnon osaajat. Tiimi työskentelee linkkinä Emman ja hänen sidosryhmiensä välillä sekä huolehtii Emman monista käytännön asioista.

Hyvinkään kupeessa toimivaa Sinituotetta ja lahjakasta kouluratsastajaa yhdistävät paitsi kiinnostus hevosurheiluun myös usko suomalaiseen osaamiseen ja kilpailukykyyn aina maailman huipulle saakka. Yhteistyö on mahdollistanut Emman kehityksen ponitytöstä olympiaratsastajaksi.

Emma Kanerva on 1985 syntynyt hyvinkääläinen kouluratsastaja. Kahdeksanvuotiaana ratsastuksen aloittanut Emma on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia, Pohjoismaiden mestaruuksia sekä EM-pronssia nuorten luokissa. Vuodesta 2005 Emma on hevosineen asunut ja valmentautunut Saksassa olympiaratsastaja Hubertus Schmidtin luona. Emman tähänastisen uran huipentuma on ollut edustaa Suomea Lontoon olympialaisissa 2012.

Vuoden 2018 aikana Sinituotteen ja Emman yhteistyö on päättymässä ja Emma Kanerva siirtyy ammattiratsastajaksi tunnettuun saksalaiseen kouluratsastustalliin. Hän jatkaa kansainvälistä kilpailu-uraa ja edustaa mm. Suomea kouluratsastuksen MM-kilpailuissa syksyllä 2018 USA:ssa.

Team Sini Finland on vuodesta 2005 tukenut lahjakasta kouluratsastajaa Emma Kanervaa hänen matkallaan kohti kansainvälistä huippuratsastusta.