Sinituote Oy

Sinituotteen tehdas Kokemäellä
Sinituotteen Kokemän-tehdas on merkittävä työllistäjä Satakunnassa.

Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Perheyritys kuuluu monialaiseen SINI-konserniin. 

Sinituote Oy on suomalainen perheyritys, joka on toiminut nykymuodossaan vuodesta 1988 lähtien. Erityisesti siivousvälineistään tunnetun yrityksen historia yltää aina 1940-luvulla saakka. Sinituote panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tuo jatkuvasti markkinoille uusia välineitä kodin siivouksen, järjestyksen ja toimivuuden ylläpitoon. Yrityksen tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Ympäristöystävälliset SINI-siivousvälineet ja -kodinhoitotuotteet ovat kestäviä ja pestäviä, ja ne on kehitetty suomalaisille sisustusmateriaaleille ja suomalaisille kodeille. Valtaosa yrityksen markkinoimista tuotteista on kotimaisia Avainlipputuotteita. Sinituote Oy muodostaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa monialaisen SINI-konsernin.

Kotimaisuus

SINI-siivousvälineet ja -kodinhoitotuotteet ovat käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivia, tutkitusti turvallisia ja huolellisesti testattuja kotimaisia laatutuotteita. Ne on kehitetty suomalaisia kotitalouksia varten ja valmistettu laadukkaista materiaaleista ekologisesti kestävällä tavalla.

Kotimainen SINI-tuote on myös suomalaisen suunnittelijan taidonnäyte, joka on muotoiltu käytännöllisyyden, ergonomian ja tyylikkään ulkomuodon ehdoilla. Tuotteet syntyvät osaavissa käsissä modernin valmistusteknologian  tuloksena.

Avainlippu kertoo kotimaisuudesta

Avainlippu-logo, SinituoteValtaosa SINI-tuotteista valmistetaan Sinituotteen omalla tehtaalla Kokemäellä Satakunnassa, jossa yritys on merkittävä työllistäjä.  Osoituksena kotimaisesta alkuperästä on suurimmalle osalle tuotteistamme myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus.

Avainlippu-tunnuksen on myöntänyt Sinituotteelle Suomalaisen Työn Liitto osoituksena suomessa tehdystä työstä, vastuullisuudesta ja suomalaisesta osaamisesta. Liitto myös valvoo tämän rekisteröidyn merkin käyttöä. Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, jonka kotimaisuusaste on toimialasta riippuen vähintään 50 %. Avainlippu on auttanut kuluttajia ja yrityksiä tekemään vastuullisia valintoja jo vuodesta 1965. Suomalaisen tuotteen ostajana teet hyvän valinnan, josta on hyötyä sekä sinulle että koko Suomelle.

Vastuullisuus

1960-luvulla kehitettyyn Sinipiikaan valmistetaan ja myydään edelleen vaihtosieniä.

SINI-tuotteet on kehitetty kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti. Tavoitteenamme on tehdä laadukkaita ja pitkään kestäviä tuotteita, joita voi yhdistellä oman tarpeen mukaan.

Kun valitset SINIn, voit ostaa vain sen minkä tarvitset. Kuluviin osiin, kuten moppeihin ja sienipesimiin voidaan hankkia vaihto-osia. Pitkästä saatavuudesta on esimerkkinä 1960-luvulla kehitetty Sinipiika, johon saa edelleen vaihtosieniä.

Vaihto-osat ja erilaiset vaihtopäät esim. SINI-vaihtopäätiskiharjan tai wc-harjan vaihtopäät, vähentävät muovijätteen määrää. Näin voi hyödyntää samaa vartta ja vaihtaa vain kuluneen osan uuteen.

Tuotekehityksessä huomioidaan tuotteen koko elinkaari sekä lopputuotteen kohtuullinen hiilijalanjälki. Ekologisuus, kierrätettävyys sekä energiansäästö ovat tärkeitä kriteereitä pakkausten suunnittelussa, tuotekehityksessä ja logistiikassa. SINI on vastuullinen valinta aina suunnittelupöydältä kotiin saakka.

Sertifikaatit

Kokemäellä sijaitsevalle Sinituote Oy:n tehtaalle on myönnetty kolme tuotannolle tärkeää sertifikaattia: ISO 9001:2015 Laatujärjestelmäsertifikaatti, ISO 14001:2015 Ympäristösertifikaatti sekä ISO 22000:2005 Elintarviketurvallisuussertifikaatti.

Sinituote on saanut tunnustuksen pitkäjänteisestä laadunkehittämisestä, kun yrityksen laatujärjestelmälle myönnettiin ISO 9001-sertifikaatti. Sertifikaatilla voidaan osoittaa, että palvelut, johtamisjärjestelmät ja työntekijöiden osaaminen vastaavat kansainvälisiä vaatimuksia ja yritys toimii asiakaslähtöisesti ja järjestelmällisesti laadun kehittämisessä.

ISO 14001:2015 ympäristösertifikaatti on maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmämalli, joka auttaa organisaatioita parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa ja osoittamaan ympäristöasioidensa hyvää hoitoa.

ISO 22000:2005 sertifikaatti puolestaan osoittaa, että tuotantolaitoksen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä täyttää standardin vaatimukset.

ISO sertifikaatti on kolmannen osapuolen antama pätevä todiste, joka osoittaa yrityksen tekevän jatkuvasti töitä laadun, turvallisuuden, kestävän kehityksen sekä toiminta-ja toimitusvarmuuden puolesta. Sertifikaatit myönsi Inspecta Sertifiointi Oy, joka on Suomen markkinajohtaja johtamisjärjestelmien sertifioinnissa.