Posted on

Koska olet viimeksi puhdistanut tietokoneesi?

Pöytätietokone tai läppäri kannattaa puhdistaa säännöllisesti, sillä näppäimistö voi olla likaisempi kuin WC-istuin.
Tietokoneen puhdistuksessa tulee kuitenkin huolehtia, ettei itse laitteisto vaurioidu siivouksen aikana. Useimpien elektroniikkalaitteiden käyttöohjeissa on ohjeet siitä, miten laitetta tulee puhdistaa.

Pölyliina TV-ruuduille ja tieto­konenäytöille on suunniteltu pölyn poistoon erityisesti taulu-tv:n, tietokoneen näytön ja näppäimistön sekä muiden kodin elektroniikkalaitteiden pinnoilta. Liinaa käytetään kuivana ja se on kertakäyttöinen. Laitteiden pinnat puhdistetaan liinalla kevyesti, välttämällä liikaa painamista ja hankaamista.

Näppäimistön puhdistaminen on erityisen tärkeää, sillä näppäimistössä saattaa olla jopa enemmän bakteereja kuin WC:ssä. Paineilmapullolla tai imurilla voi pikapuhdistaa roskat näppäinten välistä, mutta näppäinten pinnat kannattaa puhdistaa mikrokuituliinalla, jossa on laimeaa puhdistusainetta. Seuraavaksi näppäimistö pyyhitään puhtaaseen veteen kostutetulla liinalla ja lopuksi näppäimistö kuivataan kuivalla liinalla.

Pöytätietokoneen keskusyksikön voi myös imuroida tai puhdistaa paineilmalla, kun kone on kytketty irti verkkovirrasta, mutta tällöin pitää varoa ilmavirran tai imun kohdistamista tuuletinta kohti. Pölyt laitteiston päältä pyyhitään kuivalla pölyliinalla tai  mikrokuituliinalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *